Keystone logo
© Asian Institute of Hospitality Management
Sirindhorn International Institute of Technology - Thammasat University

Sirindhorn International Institute of Technology - Thammasat University

Sirindhorn International Institute of Technology - Thammasat University

Introducere

149883__MDC1286

© SIIT - TU

Despre SIIT

Sirindhorn International Institute of Technology (SIIT) oferă programe de licență și postuniversitare (niveluri de masterat și doctorat) care conduc la Bachelor of Engineering (B.Eng.), Bachelor of Science (B.Sc.), Master of Engineering (M.Eng. ), Master în științe (M.Sc.) și doctor în filosofie (doctorat). Diploma de licență este oferită în următoarele domenii: inginerie chimică (ChE), inginerie civilă (CE), inginerie informatică (CPE), inginerie electronică și comunicații (CE), management inginerie (EM), inginerie industrială (IE), tehnologia informației (IT), tehnologie de management (MT) și inginerie mecanică (ME).

SIIT oferă trei maeștri ai programelor de inginerie, și anume, programul de masterat în inginerie în tehnologia inginerească, programul de masterat în inginerie în tehnologia informației și comunicațiilor pentru sisteme încorporate și programul de masterat în inginerie în logistică și ingineria sistemelor lanțului de aprovizionare. De asemenea, oferă un program de masterat în inginerie și tehnologie și un program de doctorat în filosofie în inginerie și tehnologie.

În prezent, Institutul a stabilit programe de schimb atât pentru membrii facultății, cât și pentru studenți, cu mai multe universități din Asia, Australia, Europa și America de Nord. Aceste programe permit nu numai membrilor facultății să colaboreze cu omologii lor în proiecte de cercetare, ci și studenților să aibă posibilitatea de a urma cursuri la aceste universități. În plus, invitațiile de vizitare și predare a cursurilor SIIT sunt extinse în mod regulat profesorilor străini calificați în cadrul acestor programe.

Institutul, condus de director, este alcătuit din divizii administrative, o bibliotecă și un centru de servicii de informare, cinci școli academice și Departamentul de Studii Comune și Absolvenți (CGS)

Operațiunile SIIT se desfășoară în două locații: Campusul Rangsit (la Centrul Rangsit al Universității Thammasat) și Campusul Bangkadi (la Parcul Industrial Bangkadi).


Istorie

Pe parcursul a 9-Japonia-Thailanda Comerț comun și reuniunea Comitetului Economic a avut loc la Kobe, Japonia în 1989, delegații din Federația Japoneză a Organizațiilor Economice (Keidanren - acum Nippon Keidanren) și Federația Thai Industries (FTI) a dat seama că , în ordine pentru a spori dezvoltarea industrială a Thailandei, trebuiau stabilite programe de inginerie, în care toate cursurile și cursurile de laborator să fie predate în limba engleză de către membri ai facultăților cu înaltă calificare, cu diplome doctorale.

Un acord de cooperare între Keidanren, FTI și Universitatea Thammasat a fost încheiat în 1992 pentru a stabili programe de licență în inginerie la Universitatea Thammasat cu fonduri inițiale furnizate de Keidanren și FTI. După doi ani de funcționare reușită, „Institutul Internațional de Tehnologie (IIT)” a fost fondat pe 16 septembrie 1994. Alteța Sa Regală Principesa Maha Chakri Sirindhorn a prezidat cu amabilitate Ceremonia de așezare a pietrei de temelie a unei noi clădiri la Centrul Rangsit al Universității Thammasat . Majestatea Sa Regele Bhumibol Adulyadej din Thailanda a acordat cu blândețe Institutului un nou nume, „Sirindhorn International Institute of Technology (SIIT)”, la 28 iunie 1996.

La 2 octombrie 1997, Alteța Sa Regală Principesa Maha Chakri Sirindhorn a prezidat cu blândețe ceremonia de inaugurare a numelui și clădirii Institutului Internațional de Tehnologie Sirindhorn. În 1999, FTI a furnizat o parcela de teren cu o clădire existentă la Bangkadi Industrial Park (BKD) pentru utilizarea SIIT timp de 30 de ani. În iunie 2001, fostul prim-ministru Anand Panyarachun a inaugurat o nouă clădire la Bangkadi pentru programe de informatică și informatică.

Alteța Sa Regală, prințesa Maha Chakri Sirindhorn, a prezidat cu amabilitate inaugurarea clădirii Sirindhralai la Bangkadi pe 28 iunie 2006. Această nouă clădire cu șase etaje găzduiește Școala de tehnologie a informației, computerelor și comunicațiilor (ICT), Școala de tehnologie de gestionare (MT), o bibliotecă, un centru de calculatoare, laboratoare și săli de clasă.

Contextul celor trei organizații fondatoare ale Institutului Internațional de Tehnologie Sirindhorn este descris pe scurt după cum urmează.

149887_DJI_0171

© SIIT - TU

Universitatea Thammasat

Fondată în 1934, Universitatea Thammasat a fost inițial dedicată predării științelor umaniste și sociale. Universitatea a produs un număr mare de absolvenți care au contribuit foarte mult la dezvoltarea și progresul Thailandei. Realizând impactul semnificativ al științei și tehnologiei asupra creșterii economice a țării, în anii 1980 și 1990, Universitatea Thammasat a inițiat programe de licență în inginerie, tehnologie, științe fizice și științe medicale la Centrul său Rangsit, Pathum Thani.

Federația japoneză de afaceri (Nippon Keidanren)

Prin fuziunea mai multor organizații economice și industriale, Federația Japoneză a Organizațiilor Economice (Keidanren) a fost înființată în august 1946. Keidanren a fost o organizație economică privată, non-profit, reprezentând practic toate ramurile activităților economice din Japonia. Keidanren a păstrat un contact strâns atât cu sectoarele publice, cât și cu cele private atât în țară, cât și în străinătate și s-a străduit nu numai să găsească soluții practice la problemele economice, ci și să contribuie la dezvoltarea solidă a economiilor Japoniei și a țărilor din întreaga lume.

În mai 2002, Keidanren a fuzionat cu Nikkeiren (Federația Japoneză a Asociațiilor Patronale) pentru a deveni Nippon Keidanren (Federația Japoneză de Afaceri). Condus de lideri distinși la nivel internațional ai comunității de afaceri japoneze, Nippon Keidanren joacă un rol activ și influent în realizarea prosperității economice armonioase pentru întreaga omenire.

Federația industriilor thailandeze

Fost cunoscută sub numele de Association of Thai Industries (ATI), Federația Industriilor Thai (FTI) a apărut pe 29 decembrie 1987. A fost un organism transformat de ATI, care a fost creat în 1967. FTI este o organizație privată industrială care reunește lideri din industrie pentru a promova dezvoltarea socio-economică a Thailandei. Principalele obiective ale FTI sunt reprezentarea producătorilor thailandezi atât la nivel național, cât și internațional, promovarea și dezvoltarea întreprinderilor industriale, colaborarea cu guvernul în stabilirea politicilor naționale și oferirea de servicii de consultanță membrilor.

FTI este o organizație cu servicii complete care cooperează cu guvernul pentru a ajuta la mobilizarea industriilor thailandeze pentru a ajunge pe piețele internaționale. Acesta acționează ca un „producător de meciuri” între industriașii străini și resursele thailandeze care combină puterea financiară, capacitatea de planificare și puterea de convingere a industriașilor din Thailanda.

149891_W01_7228

© SIIT - TU

Locații

  • Khlong Nueng

    Phahonyothin Rd, Khlong Nueng, Khlong Luang District, Pathum Thani, 12120, Khlong Nueng

  • Bang Kadi

    131 Moo 5, Tiwanont Road, Bangkadi Muang Pathum Thani, 12000, Bang Kadi

    Întrebări