Keystone logo
SRH Berlin University of Applied Sciences

SRH Berlin University of Applied Sciences

SRH Berlin University of Applied Sciences

Introducere

Șase școli în trei orașe: Berlin, Dresda și Hamburg. Lectori și studenți din peste 100 de țări din aproape 65 de programe acreditate de studiu în limba germană și engleză. Diverse oportunități în management și antreprenoriat, media și industriile creative, tehnologie și IT, muzică, design, film și text.

Ești centrul studiilor tale

Studiază conform principiului CORE! Învățare practică în echipe mici, achiziție pas cu pas de abilități în blocuri de 5 săptămâni și sprijin individual de la lector.

Nu mai există predare centrată pe prelegeri la SRH. În schimb, instructorii noștri devin antrenori personali de învățare pentru dvs. Nu numai că veți dezvolta cunoștințe de specialitate împreună, dar veți lucra și la îmbunătățirea abilităților dvs. ușoare și dure. Pentru a face acest lucru, ne bazăm pe comunicarea directă. Sfaturile individuale, schimbul digital și feedback-ul continuu sunt importante pentru noi.

Aici înveți pas cu pas

Credem că învățarea durabilă este posibilă numai dacă există suficient spațiu pentru experimentare, jocuri și gândire critică. De aceea am restructurat complet cursul clasic de studii.

 • Veți lucra la sarcini practice în echipe mici, pe blocuri de 5 săptămâni
  În loc să pierdeți imaginea de ansamblu între o mulțime de subiecte, vă atrageți complet atenția asupra a maximum două subiecte care sunt predate în paralel pe parcursul unui bloc de 5 săptămâni.
 • Veți susține apoi un examen pe subiectul săptămânilor anterioare
  Datorită intervalului de timp al modelului nostru de studiu, nu va mai trebui să vă confruntați cu săptămâni de examen aglomerate. Cu o gamă largă de formulare de examinare posibile (de la examenul tipic până la un jurnal de învățare), vă puteți demonstra abilitățile în modul cel mai potrivit pentru competențele relevante pentru subiectul în cauză.
 • Veți primi feedback continuu de performanță pe parcursul întregii studii
  Vă ghidăm la nivel profesional, personal și organizațional pe tot parcursul studiilor. Începând cu prima zi, veți avea alături mentori calificați. În plus, veți primi coaching individual și sfaturi competente de la Serviciul nostru de carieră.
 • Veți primi asistență generală de la lectorii dvs.
  La SRH nu practicăm doar predare frontală pură. În schimb, profesorii noștri vor deveni antrenori individuali pentru dvs. Nu numai că veți dobândi expertiză și metode, ci și veți îmbunătăți în mod regulat competențele personale și sociale.
 • Veți avea timp să vă aprofundați cunoștințele între fiecare bloc, să repetați examenele sau să câștigați experiență practică

Principiile noastre

Cunoștințe la cerere? Nu multumesc!

Învățarea la nivelul ochilor

În clasele noastre nu există învățătură frontală pură. În schimb, instructorii noștri devin antrenori individuali de învățare pentru dvs. Împreună, nu numai că veți dobândi cunoștințe de specialitate, ci și vă veți perfecționa abilitățile ușoare și dure. Pentru a realiza acest lucru, ne bazăm pe comunicarea directă.

Nici o teamă de a greși

Încercarea este permisă aici! Chiar și binevenit, deoarece ne bazăm pe învățarea bazată pe experiență. Nu este întotdeauna vorba despre bine sau rău, mai presus de toate, este despre încercarea lucrurilor și cunoașterea reciprocă. La SRH, nu studiați pentru profesor sau biroul de examinare, ci în primul rând pentru propriile proiecte și întreaga viață (profesională).

Învățați-vă pentru lumea reală

Nu trebuie să faci nenumărate stagii după absolvire. Munca practică în echipă la proiecte reale cu parteneri din lumea reală vă va pregăti în mod optim pentru lumea profesională. În același timp, veți dezvolta abilități sociale, cum ar fi capacitatea de a accepta critici, de a gândi în afara casetei și de a rezolva problemele în mod creativ. Acestea sunt exact abilitățile pe care angajatorii le așteaptă astăzi de la angajații lor.

În plus, nu veți avea doar un certificat în mână, ci și referințe de proiect de la parteneri din lumea reală, pe care le puteți furniza alături de cererile dvs. de locuri de muncă. ȘI: vei ști unde se află punctele tale forte personale.

Teste personalizate

Lucrăm conform alinierii constructive SRH.

Ne întrebăm:

 1. De ce competențe au nevoie absolvenții noștri la locul de muncă?
 2. Prin ce formă de examinare pot demonstra cel mai bine aceste abilități?
 3. Cum trebuie concepute lecțiile astfel încât elevii să fie bine pregătiți pentru acest examen?

Acesta este motivul pentru care nu ne bazăm doar pe forme clasice de examinare, cum ar fi examenele scrise sau prezentările. În total, există aproximativ treizeci de forme de examinare diferite din care să alegeți.

De exemplu portofoliu | prezentare | munca de proiect | lucrări de caz | poster științific | raport

și multe altele

Șase școli în trei orașe: Berlin, Dresda și Hamburg.

Școala de design și comunicare din Berlin

Proiectare, comunicare, ilustrare, fotografie, dezvoltare web sau marketing

Școala de Tehnologie din Berlin

Energie regenerabilă, inginerie, securitate cibernetică sau inteligență artificială

Școala de Management din Berlin

Administrarea afacerilor, turismul, psihologia afacerilor, marketing, antreprenoriat sau managementul lanțului de aprovizionare

Școala de Arte Populare din Berlin

Muzică și sunet, media și industria creativă, film și TV sau scriere creativă

Școala de Management din Dresda

Turism și afaceri hoteliere, evenimente și marketing, psihologie și asistență socială

SRH Campus Hamburg

Dezvoltare software, managementul lanțului de aprovizionare sau leadership internațional

Admitere

Procesul de aplicare

Procesul de înscriere și admitere la SRH Berlin

Suntem bucuroși să vă urez bun venit la universitatea noastră! Aceștia sunt pașii individuali ai procesului nostru general de aplicare:

 1. Trimiteți cererea online prin portalul de aplicații SRH. Vă creați un cont, aplicați pentru programul dvs. de studii și încărcați toate documentele relevante. După depunerea cererii, veți primi un e-mail de confirmare.
 2. Vă vom examina cererea și vă vom invita la un interviu dacă îndepliniți cerințele de admitere.
 3. Interviul are loc personal în campusul nostru sau prin telefon/Skype. Dacă interviul tău are succes, vei primi o scrisoare de acceptare împreună cu contractul tău de studii.
  * Vă rugăm să rețineți că, pentru anumite programe de studiu artistice/orientate spre design, este posibil să trebuiască să susțineți un test de admitere suplimentar și/sau să încărcați mostre din munca dvs. împreună cu aplicația dvs. online. Vă rugăm să găsiți mai multe detalii pe paginile individuale ale programului de studiu.
 4. Apoi semnezi contractul de studii și ni-l trimiți înapoi.
 5. Plătiți taxa de înscriere (toți studenții) și - dacă sunteți student non-UE/NEE - depozitul de 3 luni.
 6. Veți primi apoi scrisoarea de admitere.
 7. Participați la Săptămâna noastră de Orientare și apoi veți fi gata să vă începeți studiile la SRH Berlin!

Cerinte pentru viza

Dacă nu sunteți cetățean al Uniunii Europene sau al unui stat SEE (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) și intenționați să studiați în Germania, trebuie să solicitați o viză la Ambasada Germaniei din țara dvs. de origine ÎNAINTE de a veni în Germania . Fără dovada unei vize valide de student, universitățile germane nu au voie să vă înscrie.

Cetăţeni care nu trebuie să solicite o viză înainte de sosire:

Cetățenii anumitor țări precum Australia, Israel, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Regatul Unit și SUA pot intra în Germania fără viză. Același lucru este valabil și pentru cetățenii din Andorra, Brazilia, El Salvador, Honduras, Monaco și San Marino, atâta timp cât aceștia nu caută un loc de muncă în Germania. Nici cetățenii elvețieni nu trebuie să solicite o viză de intrare. După intrarea în Germania, cetățenii acestor țări trebuie să solicite un permis de ședere (pentru mai multe informații consultați secțiunea „Permis de ședere”).

Cetăţenii care au nevoie de viză pentru a studia în Germania trebuie să prezinte la SRH dovada acesteia (sau a unui permis de şedere german valabil, dacă locuiesc deja în Germania) la începutul studiilor, pentru a fi înscrişi complet şi pentru a primi documente suplimentare; servicii și prelegeri. Acest regulament nu se aplică cetățenilor care nu trebuie să solicite o viză de student înainte de sosirea lor. Vă rugăm să rețineți că cetățenii țărilor care au nevoie de viză pentru a intra în Germania trebuie, de asemenea, să solicite un permis de ședere (pentru informații suplimentare consultați secțiunea „Permis de ședere”).

Vă rugăm să contactați Ambasada Germaniei din țara dumneavoastră de origine pentru a afla dacă aveți nevoie de viză pentru a intra în Germania.

Tipuri de vize

Vă rugăm să solicitați o viză națională (D) de lungă durată în scopuri de studiu dacă sunteți un student în căutarea unei diplome sau a unui schimb/studiu în străinătate care intenționează să studieze la SRH Berlin timp de cel puțin un semestru (6 luni). Vă rugăm să verificați valabilitatea vizei dumneavoastră naționale (90 de zile sau 180 de zile) de îndată ce ați intrat în Germania, deoarece trebuie să vă transformați viza națională într-un permis de ședere înainte de expirare (verificați data ștampilei de intrare în pașaport).

Unii dintre voi ( în special studenții de schimb ) ar putea primi o viză națională (D) valabilă până la 12 luni în loc de o viză de intrare națională (D) de 90 de zile. Cetăţenii din afara UE care vor rămâne în Germania mai puţin de un an pot obţine o astfel de viză. Deoarece ar trebui să acopere întreaga perioadă a șederii dumneavoastră, nu va trebui să solicitați un permis de ședere după sosirea în Germania, ceea ce vă va economisi timp și efort.

Atenție: viza Schengen pe termen scurt (C) este valabilă doar până la 90 de zile (doar în scopuri turistice sau cursuri scurte) și nu este valabilă pentru studiile dumneavoastră în Germania și nu poate fi schimbată cu un permis de ședere.

Dacă sunteți cetățean care nu are nevoie de viză de intrare în Germania, trebuie să solicitați un permis de ședere german în primele 90 de zile de la sosirea în Germania (vă rugăm să verificați ștampila de pe pașaport).

Documente necesare

Pentru a putea aplica pentru o viză de student, aveți nevoie de o scrisoare de acceptare de la o universitate germană. Celelalte documente care sunt necesare pentru a obține o viză de student includ un pașaport valabil, o fotografie actuală, dovada sprijinului financiar, precum și câteva documente suplimentare de aplicare.

Aproape toți studenții care solicită o viză trebuie să facă dovada mijloacelor lor financiare pentru a aplica pentru o viză națională. Ei trebuie să dovedească că își pot acoperi cheltuielile financiare în timpul studiilor în Germania. Există diverse modalități de a demonstra că îți poți finanța studiile.

Sunt posibile următoarele forme de probă:

 • Părinții tăi pot depune documente care atestă veniturile și activele lor financiare.
 • Cineva cu domiciliul permanent în Germania poate garanta Oficiului de Înregistrare a Străinilor că vă va acoperi cheltuielile.
 • O plată de securitate poate fi depusă într-un cont blocat.
 • Puteți prezenta o garanție bancară.
 • Puteți prezenta o notificare de acordare a unei burse de la un furnizor de burse recunoscut.

Rețineți că regulile și reglementările privind vizele pot diferi considerabil de la o țară la alta. Se știe că în unele țări, un cont bancar blocat este singura dovadă financiară care este acceptată. Prin urmare, este esențial să contactați Ambasada Germaniei din țara dvs. de origine cât mai curând posibil.

Burse și finanțare

Cum să-ți finanțezi studiile la SRH Berlin

Fond pentru educație, împrumut pentru studenți sau bursă? Există multe modalități de a-ți finanța studiile. Am reunit câteva informații pentru a vă ajuta să găsiți o opțiune de finanțare potrivită.

Vă rugăm să rețineți că multe dintre opțiuni sunt disponibile numai cetățenilor germani sau UE, deoarece aceștia necesită un garant cu cetățenie UE sau un permis de ședere permanentă.

Opțiuni de finanțare pentru studiile dvs

 • Burse de studiu
 • BAföG & Kindergeld | PR necesar
 • Fonduri pentru educație | PR necesar
 • Împrumuturi pentru studenți
 • Lucrează în timp ce studiezi

Locații

 • Berlin

  Ernst-Reuter-Platz,10, 10587, Berlin

  • Dresden

   Georgenstraße 7, 01097, Dresden

   • Hamburg

    Esplanade 6, 20354, Hamburg

    Întrebări