Keystone logo
The National University of Santiago del Estero

The National University of Santiago del Estero

The National University of Santiago del Estero

Introducere

Universitatea noastră este situată în provincia Santiago del Estero, Capitală, care este cel mai vechi oraș din țară, de când a fost fondată în 1553, care se află în nord-vestul Republicii Argentine. UNSE, creată în 1973, a căutat întotdeauna să satisfacă cerințele comunității care a dat naștere ei. Astfel, carierele care au fost subliniate sunt cele care vizează rezolvarea problemelor mediului social local, orientate spre tehnologie și probleme sociale și de sănătate.

Apariția Universității a ajuns să satisfacă o nevoie resimțită în regiune, deoarece a dat loc generațiilor de tineri care, altfel, nu ar fi avut posibilitatea de a accesa învățământul superior, încă dinainte de existența Universității din Santiago, au fost nevoiți să călătorească în provinciile vecine pentru a obține o diplomă universitară. De asemenea, trebuie menționat faptul că UNSE este o universitate publică, autonomă și gratuită.

The National University of Santiago del Estero este alcătuită din facultăți, precum și din școli, institute și departamente. Cele patru moșii universitare, numite și cloistere, sunt cele care alcătuiesc Universitatea și sunt: profesori, non-profesori, absolvenți și studenți, care sunt nucleați în organizațiile lor reprezentative și sindicale respective.

Sediul central al Universității este situat în partea de sud a orașului, mai exact în Avenida Belgrano Sud 1912. În acesta se află birourile Rectoratului, Prorectoratului, Decanilor Facultăților, unităților administrative, precum și sălilor de clasă și laboratoarelor în scopuri didactice și de cercetare. De asemenea, are o bibliotecă centrală, un auditoriu, un post de radio FM și un canal de televiziune.

Există și alte clădiri UNSE, care aparțin, de asemenea, diferitelor facultăți ale acestora și sunt situate în zone rurale și industriale, cum ar fi El Parque Industrial și El Zanjón , găzduind numeroase laboratoare unde se desfășoară activități de cercetare și predare.

Locații

  • Santiago del Estero

    Avenida Belgrano Sur,1912, G4200, Santiago del Estero

    Întrebări