Keystone logo
Ubon Ratchathani University

Ubon Ratchathani University

Ubon Ratchathani University

Introducere

Ubon Ratchathani University (UBU) a fost înființată în 1987 ca campus regional al Universității Khon Kaen și înființată ca universitate prin Royal Charter în 1990. Acesta își propune să ofere oportunități educaționale studenților din toate provinciile și în special celor din provinciile din nord-estul Thailandei. , Amnat Charoen, Mukdahan, Nakhon Phanom, Sakon Nakhon, Si Sa Ket, Ubon Ratchathani și Yasothon. Universitatea sprijină și încurajează cercetarea în beneficiul comunităților locale, naționale și internaționale și promovează activități care păstrează identitatea culturală a zonei.

UBU este situat pe drumul Warin-Detudom, la aproximativ 15 kilometri sud de Ubon. Este ușor accesibil cu mijloacele de transport în comun de la aeroport și numeroasele terminale de autobuz din Ubon și gara din Warin. Campusul este spațios și este situat într-un cadru rural, ocupând aproximativ 5.300 rai (848 hectare).

Logo-ul universității este sub forma unui chedi din perioada Lan Chang, o structură religioasă comună în Esarn (nord-estul Thailandei). Chediul conține o floare de lotus așezată pe un piedestal cu trei niveluri reprezentând principalele râuri ale provinciei, Mekhong, Chii și Luna. Cele două petale inferioare ale florii reprezintă calitățile de moralitate și intelectualitate pe care universitatea se străduiește să le dezvolte la studenții săi. Cele trei petale de sus reprezintă „Tripla Gemă” a budismului, o Pathway recunoscută către fericire. Rozul lotusului este culoarea oficială a provinciei, iar conturul albastru al logo-ului reprezintă puterea și stabilitatea universității. Fundalul galben este culoarea oficială a UBU.

Arborele simbolic al Universității este Kan-Krao, un copac parfumat de flori galbene, care crește prolific în campus. Kan-Krao poate crește chiar și în solul infertil. Lemnul său este foarte dur și poate rezista la termite, deci este excelent în construcția de case și mobilier. Arborele reprezintă forța și unitatea universității care lucrează spre viitor.

Locații

  • Ubon Ratchathani

    Thanon Sathonlamak,85, 34190, Ubon Ratchathani

    Întrebări