Licențiat în Chimie și Tehnologie (Facultatea de Tehnologia Alimentară și Biochimică)
University of Chemistry and Technology, Prague
Informatie cheie
Locația campusului
Prague, Republica Cehă
Limbi Străine
Engleză
Formatul de studiu
În campus
Durata
3 years
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
CZK 77.500 / per year
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Sep 2024
Introducere
La Facultatea de Tehnologie Alimentară și Biochimică, studenții își direcționează studiile fie către biochimie, microbiologie și biotehnologie, fie către chimia alimentară, analiza alimentelor, nutriția și tehnologiile alimentare, pe de altă parte, selectând în mod corespunzător cursurile opționale.
Puteți alege una dintre cele două specializări oferite de această facultate.
Specializarea - Biochimie și Biotehnologie
Alegând Biochimie și Biotehnologie, studenții au posibilitatea de a se concentra pe biochimie și diferite tipuri de biotehnologii.
Specializarea oferă astfel atât cunoștințe generale de biochimie, cât și abilități în diverse domenii biotehnologice, cum ar fi producerea de substanțe chimice pure, molecule active biologic și biocombustibili. Această specializare oferă, de asemenea, competențe pentru tehnologii care rezolvă problemele de mediu.
Specializarea - Chimia și Tehnologia Alimentelor
Cu o specializare în chimie și tehnologie alimentară, studenții se concentrează atât pe chimia alimentară, cât și pe diverse tehnologii alimentare. Această specializare oferă o combinație unică de aspecte chimice, analitice și tehnologice, permițând studenților să obțină o privire de ansamblu asupra domeniului producției alimentare moderne și tradiționale, precum și capacitatea de a evalua impactul proceselor de prelucrare utilizate asupra proprietăților nutriționale ale produselor alimentare. .
Curriculum
Specializarea: Biochimie și Biotehnologie
1 an de studiu
Semestrul de iarnă
Subiecte comune
Obiecte obligatorii
- AB101001 Chimie generală și anorganică I
- AB101003 Calcule chimice și de echilibru
- AB240001 Toxicologie și Ecotoxicologie I
- AB320003 Biologie I
- AB413001 Matematică A
- AB445001 Practică computer
Subiecte opționale B
Numărul minim de subiecte: 1
- AV827001 Educație fizică
- AV827002 Curs sportiv
Semestrul de vară
Subiecte comune
Obiecte obligatorii
- AB101004 Chimie anorganică: Laboratorul I
- AB110003 Chimie organică I
- AB319001 Biologie II
- AB320004 Biologie: Laborator
- AB413002 Matematică B
- AB444003 Fizica I
Subiecte opționale A
Numărul minim de subiecte: 1
- AB101002 Chimie generală și anorganică II
- AB240002 Toxicologie și Ecotoxicologie II
Subiecte opționale B
Numărul minim de subiecte: 1
- AV827001 Educație fizică
- AV827002 Curs sportiv
2 an de studiu
Semestrul de iarnă
Obiecte obligatorii
- AB110004 Chimie organică II
- AB444004 Fizica II
Subiecte comune
Obiecte obligatorii
- AB110005 Laboratorul de Chimie Organică I
- AB320001 Biochimie I
- AB403003 Chimie fizică I
- AB444005 Fizica: Laborator
Subiecte opționale B
Numărul minim de subiecte: 1
- AV827001 Educație fizică
- AV827002 Curs sportiv
Semestrul de vară
Obiecte obligatorii
- AB320002 Biochimie II
Subiecte comune
Obiecte obligatorii
- AB320007 Microbiologie
- AB402001 Chimie Analitică I
- AB403004 Chimie fizică II
- AB403005 Chimie fizică: Laboratorul I
- AB409001 Unitatea de operații de inginerie chimică I
Subiecte opționale B
Numărul minim de subiecte: 1
- AV827001 Educație fizică
- AV827002 Curs sportiv
3 an de studiu
Semestrul de iarnă
Obiecte obligatorii
- AB320015 Genetica moleculara si analiza ADN-ului
Subiecte opționale A
Numărul minim de subiecte: 3
- AB319002 Fundamentele bioingineriei
- AB320006 Metode bioanalitice
- AB342001 Chimia bioorganică a compuşilor naturali
- AB402002 Chimie Analitică II
- AB409002 Unitatea de operații de inginerie chimică II
Subiecte comune
Obiecte obligatorii
- AB143001 Informatică chimică
- AB320005 Laborator de biochimie
- AB402005 Chimie Analitică: Laboratorul I
- AB409018 Laborator de inginerie chimică
- AB409019 Proiect de inginerie chimică
Semestrul de vară
Obiecte obligatorii
- AB320009 Microbiologie: Laborator
- AB321002 Tehnologia alimentară și biotehnologia
- AB323010 Analiza produselor alimentare și naturale
Subiecte comune
Obiecte obligatorii
- AB413003 Statistici aplicate
- AB963001 Teză de licență
Specializarea: Chimia și Tehnologia Alimentelor
1 an de studiu
Semestrul de iarnă
Subiecte comune
Obiecte obligatorii
- AB101001 Chimie generală și anorganică I
- AB101003 Calcule chimice și de echilibru
- AB240001 Toxicologie și Ecotoxicologie I
- AB320003 Biologie I
- AB413001 Matematică A
- AB445001 Practică computer
Subiecte opționale B
Numărul minim de subiecte: 1
- AV827001 Educație fizică
- AV827002 Curs sportiv
Semestrul de vară
Subiecte comune
Obiecte obligatorii
- AB101004 Chimie anorganică: Laboratorul I
- AB110003 Chimie organică I
- AB319001 Biologie II
- AB320004 Biologie: Laborator
- AB413002 Matematică B
- AB444003 Fizica I
Subiecte opționale A
Numărul minim de subiecte: 1
- AB101002 Chimie generală și anorganică II
- AB240002 Toxicologie și Ecotoxicologie II
Subiecte opționale B
Numărul minim de subiecte: 1
- AV827001 Educație fizică
- AV827002 Curs sportiv
2 an de studiu
Semestrul de iarnă
Obiecte obligatorii
- AB323001 Chimia alimentelor
Subiecte opționale A
- AB110004 Chimie organică II
- AB444004 Fizica II
Subiecte comune
Obiecte obligatorii
- AB110005 Laboratorul de Chimie Organică I
- AB320001 Biochimie I
- AB403003 Chimie fizică I
- AB444005 Fizica: Laborator
Subiecte opționale B
Numărul minim de subiecte: 1
- AV827001 Educație fizică
- AV827002 Curs sportiv
Semestrul de vară
Subiecte opționale A
- AB320009 Microbiologie: Laborator
- AB323003 Analiza senzorială
Subiecte comune
Obiecte obligatorii
- AB320007 Microbiologie
- AB402001 Chimie Analitică I
- AB403004 Chimie fizică II
- AB403005 Chimie fizică: Laboratorul I
- AB409001 Unitatea de operații de inginerie chimică I
Subiecte opționale B
Numărul minim de subiecte: 1
- AV827001 Educație fizică
- AV827002 Curs sportiv
3 an de studiu
Semestrul de iarnă
Obiecte obligatorii
- AB323002 Analiza alimentelor și a produselor naturale: laborator
- AB323011 Nutriție umană și politică nutrițională
- AB402002 Chimie Analitică II
- AB409002 Unitatea de operații de inginerie chimică II
Subiecte comune
Obiecte obligatorii
- AB143001 Informatică chimică
- AB320005 Laborator de biochimie
- AB402005 Chimie Analitică: Laboratorul I
- AB409018 Laborator de inginerie chimică
- AB409019 Proiect de inginerie chimică
Semestrul de vară
Obiecte obligatorii
- AB321001 Tehnologia alimentară
- AB323010 Analiza produselor alimentare și naturale
Subiecte comune
Obiecte obligatorii
- AB413003 Statistici aplicate
- AB963001 Teză de licență
Oportunități de carieră
Scopul principal al acestui program de studii este pregătirea absolvenților pentru studii ulterioare de master în ramuri conexe la UCT Prague sau pentru posturi calificate în locuri de muncă specializate. Absolvenții au cunoștințe teoretice excelente, abilități practice și experiență în disciplinele științifice naturale de bază. Absolvenții sunt calificați pentru locuri de muncă în companii biotehnologice și alimentare, în domenii orientate către nutriție, în instituții de protecție a mediului și în întreprinderi de sănătate și farmaceutice. De asemenea, pot găsi posturi în laboratoarele companiei, în agențiile de supraveghere și monitorizare, precum și în comerț și administrație.
Specializarea - Biochimie și Biotehnologie
Cu specializarea Biochimie și Biotehnologie, absolvenții obțin cunoștințele necesare pentru posturile în controlul proceselor tehnologice și controlul de laborator în fabrici de producție biotehnologice, farmaceutice, pentru activități tehnice și de laborator în instituții medicale, pentru activități de inspecție, precum și pentru activități în administrația de stat de asigurare a sănătății. siguranța, crearea de produse biotehnologice și controlul mediului.
Specializarea - Chimia și Tehnologia Alimentelor
Cu o specializare în Chimie și Tehnologie Alimentară, absolvenții au cunoștințele și abilitățile necesare pentru a găsi un loc de muncă în laboratoare operaționale și de control, în managementul tehnologiei alimentare, în managementul afacerilor alimentare, în organizații de afaceri și în instituții de cercetare și dezvoltare axate pe noi produse și procese în industria alimentară.