Keystone logo
Universidad Internacional de las Américas

Universidad Internacional de las Américas

Universidad Internacional de las Américas

Introducere

Istoria Universității

La 24 aprilie 1986, deschiderea Universității Internaționale a Americilor a fost aprobată de Consiliul Național pentru Învățământul Universitar Privat (CONESUP), aceasta fiind prima instituție de învățământ superior universitar privat aprobată de acest organism. Și-a început munca într-o clădire situată la est de capitală în Barrio La California, unde se predau Administrarea Afacerilor, Învățământul Preșcolar, Comerț Internațional, Inginerie Calculatoare, Inginerie Industrială, Engleză și Turism.

La sfârşitul anilor '80 şi începutul anilor '90 a fost construit noul campus unde astăzi se află facilităţile sediului principal, situat pe Calle 23 şi Avenida 7 bis din cartierul Aranjuez al oraşului San José, în faţa a complexului Fost Obiceiuri Culturale. În prezent, Universitatea Internațională a Americilor are 21 de specializări care acoperă domeniile de sănătate, inginerie, arhitectură, economie, științe sociale și limbi străine în diplome de bacalaureat, licență și master.

Universitatea s-a născut cu sloganul de a fi un reper în învățământul superior privat, lucru care a devenit evident de-a lungul anilor, punându-și amprenta asupra formării profesioniștilor integrați pe piața muncii. Astăzi ne dorim să continuăm istoria îndreptându-ne spre viitor cu optimism, reînnoindu-ne constant, adoptând noi metodologii de predare în concordanță cu cerințele vremii, extinzându-ne resursele de cercetare și proiectându-ne cu mai multă forță în societate pentru a detona schimbarea.

Despre Costa Rica

Costa Rica este o țară din America Centrală cunoscută pentru motto-ul său „Pura Vida”. Se remarcă pentru că cei mai buni aliați ai locuitorilor săi sunt respectul, smerenia și ospitalitatea. Potrivit indexului Happy Planet al Fundației New Economics, aceasta a fost considerată cea mai fericită țară din lume și una dintre cele mai pașnice, conform indicilor Global Peace (IPG), ceea ce face șederea plăcută celor care o vizitează. ei vizitează.

Are 4% din biodiversitatea lumii; De asemenea, are un guvern care se angajează față de mediu, motiv pentru care susține cu fermitate propunerea de a atinge neutralitatea carbonului până în 2021. Costa Rica are o climă stabilă și plăcută. Cele două anotimpuri predominante sunt uscate și ploioase.

Admitere

Înscrierea noilor studenți

 • 2 fotografii dimensiune pașaport, față fără ștampile.
 • Copia actului de identitate (carte de identitate, pașaport).
 • Formular de înscriere completat corespunzător.
 • Original și copie a diplomei de licență în învățământul secundar sau echivalentul acesteia.
 • Pentru Bacalaureatul în Învățământul Gimnazial sau Diplomele de Liceu obținute în străinătate, prezentați Bacalaureatul în Învățământul Gimnazial în original și apostila sau documentele consulare autentice, precum și un act de recunoaștere a diplomelor străine eliberat de o Direcție Regională a Ministerului Educației Publice.

Procesul de validare a subiectului

 • Copie a actului de identitate valabil pe ambele fețe.
 • Studenții absolvenți ai altor universități, care doresc să li se valideze creditele, trebuie să prezinte certificatul original al disciplinelor aprobate și programele de studiu ale fiecărei discipline semnate și ștampilate în original de către Universitatea de origine.
 • Procesul de validare a subiectului are o perioadă de maximum trei luni pentru a fi oficializat și anulat.

Cerinte pentru viza

Permis de student

Universitatea Internațională a Americilor este acreditată de către Direcția Națională de Migrație și Imigrare, ceea ce îi permite să colaboreze la procesarea permisului de student sau a vizei, atunci când studentul se află în țară.

Atunci când studentul solicitant este acceptat de UIA pentru a-și efectua mobilitatea, șederea sau stagiul de practică, Secretariatul pentru Afaceri Internaționale emite o scrisoare de acceptare pe numele său, adresată Consulatului Costa Rican din țara de origine. Acest document este baza pentru gestionarea acordării vizei dumneavoastră.

Pentru a gestiona DIMEX sau Documentul de identitate de străin, care vă permite să studiați în Costa Rica, solicitantul trebuie să prezinte următoarele documente:

 • Scrisoare de intenție emisă de autoritatea competentă în relații internaționale a universității de origine.
 • Certificat de naștere recent în original (maximum 2 luni de la eliberare) Apostilat corespunzător.
 • Certificat de cazier judiciar in original, (maximum 2 luni de la eliberare) Apostilat corespunzator.

Locații

 • San José

  Barrio Aranjuez, Calle 23 y Avenida 7, 10101, San José

  Întrebări