Keystone logo
© ©Syiah Kuala University
Universitas Syiah Kuala

Universitas Syiah Kuala

Universitas Syiah Kuala

Introducere

Universitas Syiah Kuala sau pe scurt numită USK este o universitate publică, situată în Banda Aceh, capitala provinciei Aceh. Provincia este binecunoscută ca Bumi Syariat Islam și este situată în cel mai vestic punct al insulei Sumatera, cu surse naturale bogate, tradiții, culturi și limbi. Universitatea este cunoscută și sub numele de Inima Acehnezilor sau jantong Hatee Rakyat Aceh și este cea mai veche universitate din Aceh, înființată oficial pe 2 septembrie 1961. Numele Universitas Syiah Kuala a fost preluat de la numele unui savant islamic din Aceh, Abdurrauf bin Ali Aljawi Assingkili, cunoscut sub numele de Tengku Syiah Kuala. El a înființat o școală islamică la gura râului și a lăsat-o moștenire și apoi a devenit o instituție oficială de învățământ superior. În acest timp, el a oferit o mare contribuție educației și valorilor islamice din Aceh.

Pe lângă campusul principal al Universitas Syiah Kuala , situat în Darussalam, orașul Banda Aceh, universitatea a dezvoltat un al doilea campus, care este Programul de studii în afara campusului principal (PSDKU) situat în districtul Gayo Lues. A fost înființată oficial pe 2 septembrie 2014.

Universitas Syiah Kuala are 12 facultăți și o școală postuniversitară. Facultățile sunt Facultatea de Economie și Afaceri, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Drept, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Agricultură, Facultatea de Formare și Educație a Profesorilor, Facultatea de Medicină, Facultatea de Matematică și Științe ale Naturii, Facultatea de Social și Politică. Științe, Facultatea de Pescuit și Științe Marine, Facultatea de Nursing și Facultatea de Stomatologie.

În prezent, Universitas Syiah Kuala oferă 135 de programe de studiu care acoperă programul de diplomă, programul de licență, programul de profesie, programul de specialitate, programul de master și programul de doctorat.

Cu diverse facilități și programe disponibile, Universitas Syiah Kuala are peste 32.000 de studenți din diferite regiuni din Indonezia și alte țări.

Universitas Syiah Kuala a atins cu succes realizări la nivel național și internațional, una dintre ele este Malem Diwa Electric Car care a concurat în competiția Shell Eco-Marathon Asia și a devenit cu succes a doua cea mai rapidă echipă care a finalizat inspecția tehnică în clasa electrică.

În zona de cercetare, universitatea are, de asemenea, o bună reputație la nivel național și internațional prin cercetările și realizările sale excelente, cum ar fi Centrul de cercetare pentru atenuarea dezastrelor de tsunami și Centrul de cercetare Atsiri.

Universitas Syiah Kuala a gestionat reviste științifice. Unele dintre ele au fost recunoscute și acreditate de Indexul Citărilor Indoneziene (SINTA) ca reviste quartile 1 și 2. În plus, una dintre revistele universității, revista de Studii în limba și educația engleză (SiELE) a fost indexată de Scopus.

Universitas Syiah Kuala participă activ la mai multe programe de colaborare cu mai multe țări din Asia și Europa, inclusiv programul Erasmus de mobilitate și consolidare a capacităților, programul de rețea universitară IMT-GT (Indonezia-Malaysia-Thailand Growth Triangle) și programul Erasmus+.

Universitas Syiah Kuala are un număr mare de colaborări naționale și internaționale cu unele universități și companii de pe tot globul. Prin această colaborare, universitatea a organizat cu succes diverse evenimente academice și non-academice care sporesc prestigiul universității și își construiesc potențialul în Indonezia și în străinătate. Doar câteva programe cunoscute sunt Programul comun de cercetare și publicație, Programul de schimb, Programul de stagiu, Tabăra de vară culturală și dezastre și Programul umanitar, împreună cu multe altele.

Universitas Syiah Kuala nu se concentrează doar pe îmbunătățirea calității ofertei sale de educație și este mândră să ofere comunității acces la învățământul superior. Aceste aspecte sunt susținute de cele trei unități de lucru Unsyiah care leagă studenții sau absolvenții de universitate prin Biroul pentru Afaceri Internaționale, Centrul de dezvoltare a carierei și Centrul de antreprenoriat. Aceste unități ajută studenții, personalul și absolvenții să-și extindă experiența în mediul academic, în afaceri și nu numai.

Prin urmare, Universitas Syiah Kuala salută pe toți cei care lucrează împreună pentru a continua să facă din universitate ceea ce este astăzi, inima orașului Acehnese. Universitatea se străduiește în mod continuu să-și îmbunătățească activitățile academice, dezvoltarea cercetării, proiectele umanitare și calitatea și cantitatea publicațiilor științifice pentru a-și realiza misiunea de a deveni cea mai importantă universitate din Asia și Europa, atingând nivelul Universității de clasă mondială.

Misiunile Universității Syiah Kuala

  1. Să pună în aplicare "Tri Dharma - trei denotări" ale instituțiilor de învățământ superior care sprijină dezvoltarea locală, națională și internațională prin utilizarea resurselor locale, naționale și internaționale disponibile.
  2. Pentru a îmbunătăți calitatea academică pentru a produce absolvenți cu o înaltă competitivitate.
  3. Să aplice managementul integrat al calității în domeniul educației prin aplicarea unor principii transparente, participative, eficiente și productive.
  4. Să consolideze și să lărgească continuu rețeaua de cooperare instituțională în efortul de dezvoltare și păstrare a rezultatelor științelor, tehnologiei, științelor umaniste, sportului și artelor.

Locații

  • Banda Aceh

    Banda Aceh, Indonezia

Întrebări