Keystone logo
University of Aruba Licențiat în Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică
University of Aruba

Licențiat în Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică

Oranjestad, Aruba

3 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

În campus

* Local: Pregătire: Afl. 2.000, Taxa de administrare: Afl. 500; Internațional - deținători de pașapoarte olandezi cu reședința oficială mai mică de 5 ani în Aruba: Pregătire: Afl. 8.000, Taxa de administrare: Afl. 500.

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Soluții insulare durabile prin știință, tehnologie, inginerie și matematică

Durabilitatea a devenit cuvântul de supraveghere al guvernelor, întreprinderilor și institutelor de cercetare. Durabilitatea necesită colaborare între instituții și discipline, nu poate fi tradusă doar în termeni tehnologici. Cu toate acestea, știința, tehnologia, ingineria și matematica (STEM) au un rol important în dezvoltarea durabilă în secolul 21.

Vulnerabilitatea statelor insulare mici la șocurile de mediu și economice necesită un răspuns multidisciplinar către o dezvoltare durabilă. În această perspectivă, este evident că țările, societățile și industria noastră cer viitori inovatori, educatori, cercetători și lideri care pot rezolva cele mai presante provocări atât astăzi cât și mâine.

121314_IMG_9793.jpg

Soluțiile insulare durabile prin știință, tehnologie, inginerie și matematică vor încorpora politicile de sustenabilitate la nivel academic, sprijinind rezistența în statele insulelor mici, educând în același timp o forță de muncă care are abilitatea și capacitatea de a face aceste politici o realitate.

SISSTEM va furniza abilitățile și disciplinele (de cercetare), susținute de centrele și laboratoarele sale de cercetare, în scopul realizării dezvoltării durabile, cu accent pe energii durabile, conștientizare bio-ecologică, tehnologie durabilă și inginerie, precum și informatică și date științe.

În acest scop, University of Aruba , în colaborare cu KU Leuven și cu finanțare oferită de Uniunea Europeană, a înființat SISSTEM: Soluții Insulare Durabile prin Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică.

Program de licență

University of Aruba oferă acest program inovator de licență (BA-STEM) în cooperare cu parteneri de renume, cum ar fi KU Leuven (Belgia). Se concentrează asupra dezvoltării durabile în contextul micilor state insulare. Acest trei ani, programul BA-STEM de 180 de credite este conceput pentru a pregăti următoarea generație de ingineri, analiști, factori de decizie și cercetători pentru provocările cu care se confruntă realizarea dezvoltării durabile. Se bazează pe un curriculum care combină o bază completă și largă în teoria STEM cu practica aplicată în statele insulelor mici.

BA-STEM va atrage studenți locali, regionali și internaționali care încearcă să dezvolte o bază solidă în domeniile STEM, cu accent pe durabilitate.

Grup țintă

 1. Primul grup țintă al programului este piața Aruban. Pentru absolvenții VWO din Aruban / Caraibe, cu pregătire în științe exacte și pentru absolvenții Anului Fundației Academice UA, care au urmat linia electivă STEM, admiterea este necondiționată.
 2. Al doilea grup țintă este piața regională. Obiectivul specific al programului este cel mai probabil să atragă studenții din Caraibe.
 3. Al treilea grup țintă este piața internațională: studenți pricepuți în engleză din state insulare mici, de exemplu, în Pacific și în Oceanul Indian, precum și studenți din țări care lucrează cu țări și teritorii de peste mări.
 4. Al patrulea, și cel mai divers, grupul țintă este piața internațională de schimb. Studenții partenerilor universitari ai UA și ai KU-Leuven - Caraibe, Erasmus și alte internaționale - pot participa la programul BA-STEM prin schimb.

Cerințe de intrare

Admiterea pe baza gradelor care nu sunt enumerate mai sus va fi evaluată pe baza cadrului olandez de recunoaștere a diplomei NUFFIC.

https://www.nuffic.nl/en/subjects/your-foreign-diploma-in-the-netherlands/

Nivel VWO / IB / AFY cu track științe exacte:

Pentru absolvenții acestor programe cu pregătire în științe exacte, admiterea este necondiționată.

Nivel VWO / IB / AFY fără științe exacte:

Pentru absolvenții acestor programe fără pregătire în științe exacte, vor fi organizate programe de remediere și examene de vară.

Nivel HAVO / CXC:

Pentru absolvenții acestor programe, admiterea după finalizarea AFY cu linia electivă STEM nu este condiționată.

121315_CopyofIMG_0359.jpg

Profiluri de absolvire

În general, absolvenții se vor califica pentru poziții de nivel BA în laboratoare, industrie, sectorul public, precum și agenții de mediu și dezvoltare. Datorită naturii programului, absolvenții vor avea un fond suficient de larg pentru a se adapta și dezvolta într-o mare varietate de poziții la nivel mediu și înalt. Specializarea va co-determina competitivitatea absolvenților pentru posturi mai specializate.

Obiectivul specific al programului asupra dezvoltării durabile în statele insulelor mici le va oferi absolvenților un avantaj puternic în poziții care necesită abilități specifice și cunoștințe contextuale pentru provocările din statele mici insulare, din Caraibe și nu numai. BA-STEM va facilita accesul la programele de MA într-o gamă largă de studii STEM și de sustenabilitate.

University of Aruba în colaborare cu KULeuven, va oferi un program de master multidisciplinar în dezvoltare durabilă în statele insulelor mici, care va acorda acces și absolvenților programului BA-STEM.

Curriculum

Studiul de licență STEM cu accent pe dezvoltarea durabilă în statele insulelor mici va oferi o bază largă pentru candidații participanți, care permite studenților să dezvolte cunoștințe și abilități în domeniile STEM, precum și să se specializeze într-un domeniu specific de studiu. Diversificarea programului va fi în primul rând înrădăcinată în schimbul internațional și regional de muncă de laborator, specializare și de lucru pe teren în colaborare cu partenerii UA. Mobilitatea studenților va fi cheia în realizarea acestei diversificări în programul de 180 de credite. Limba programului va fi engleza.

În fiecare an al programului conține o componentă practică (proiect integrativ 1, proiect integrativ 2 și teză) care asigură aplicarea cunoștințelor studenților.

Schema de programe și credite

120087_Capture12.JPG

Curriculum

Admitere

Mărturii studențești

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare

 • Licență în educație (matematică secundară)
  • Online
 • Licențiat în inginerie matematică/știința datelor
  • Eindhoven, Ţările de Jos
 • Diplomă în inginerie matematică + Diplomă proprie în calcul cuantic
  • Madrid, Spania