Keystone logo
University of Milan - Department of Social and Political Sciences

University of Milan - Department of Social and Political Sciences

University of Milan - Department of Social and Political Sciences

Introducere

Universitatea din Milano este o universitate publică de învățământ și cercetare, care - cu 8 facultăți și 2 școli și un personal didactic de peste 2000 de profesori - se distinge prin varietatea sa de domenii disciplinare.

Un institut de conducere în Italia și Europa pentru productivitate științifică, Universitatea din Milano este cea mai mare universitate din regiune, cu aproximativ 64.000 de studenți; este, de asemenea, o resursă importantă pentru contextul socio-economic din care face parte.

Milano este, de fapt, capitala Lombardiei, una dintre cele mai dinamice și internaționale regiuni din Uniunea Europeană, un lider în economia națională, care se află în prim planul Italiei în investiții în cercetare și dezvoltare și angajamentul față de inovația tehnologică.

Universitatea din Milano posedă, de asemenea, un remarcabil patrimoniu artistic și cultural care include clădiri istorice importante, colecții moștenite și dobândite, arhive, grădini botanice și vechea Observare din Brera comandată de Maria Teresa din Austria.

Departamentele Universității sunt găzduite în edificii istorice importante din centrul orașului Milano și în clădirile moderne din zona cunoscută sub denumirea de Città Studi (Orașul de Studii).

Printre palatele care găzduiesc facilitățile Universității se află vechiul Ca 'Granda - un complex monumental din secolul al XV-lea, situat în inima centrului istoric al orașului - Palazzo Greppi din secolul al XVIII-lea, proiectat de Giuseppe Piermarini - care a construit Teatrul Scala din Milano - și colegiul Sant'Alessandro din secolul al XVII-lea comandat de familia Arcimboldi.

Colecția de cărți, una dintre cele mai bogate din regiune, este păstrată în 47 de biblioteci, în timp ce centrul APICE colectează stocuri și arhive rare și valoroase de cărți.

Universitatea are, de asemenea, un cor și o orchestra proprie, care contribuie activ la viața culturală a orașului și primește recunoștințe internaționale pe o bază tot mai frecventă.

Informații importante despre Universitatea și Facultatea SPES

Universitatea din Milano este singura universitate italiană din rândul celor 21 de membri ai LERU (Liga Universităților Europene de Cercetare)

Se situează în mod regulat la cele mai înalte poziții din rândul universităților italiene în clasamentul internațional

Oferă peste 130 de programe de licență și masterat, împreună cu 33 de programe de doctorat și mai multe cursuri orientate spre orientare profesională, cu o sumă totală de peste 60.000 de studenți.

Programul de licență IPLE este condus în comun de către cele trei departamente ale Facultății de Științe Politice, Economice și Sociale: DILHPS (Departamentul de Studii Internaționale, Juridice, Istorice și Politice), SPS (Departamentul de Științe Sociale și Politice) și DEMM Economie, Management și metode cantitative).

Facultatea este situată convenabil într-o clădire istorică din centrul orașului Milano, aproape de Duomo (Catedrala din Milano), de colegiul de muzică "Conservatorio" și de cartierul de modă din Milano

Avantaje în studierea la Milano

Studiați într-una dintre cele mai prestigioase și dinamice universități italiene.

Studiază în engleză într-un mediu cosmopolit vibrant, într-un oraș care găzduiește opt universități.

Trăiți într-un oraș modern și plin de viață, capitală de modă și destinația preferată a tinerilor, într-o țară renumită pentru moștenirea culturală, atracțiile istorice și calitatea vieții.

Alegeți să fii printre primii studenți BA pentru a stabili punți între culturi, țări și sisteme educaționale

Locații

  • Milan

    Via Festa del Perdono, 7, 20122, Milan

Întrebări