Keystone logo
University of Sussex School of Mathematical and Physical Sciences

University of Sussex School of Mathematical and Physical Sciences

University of Sussex School of Mathematical and Physical Sciences

Ziua porților deschise la masterat

Sâmbătă, 25 noiembrie (online), între orele 10.30 și 14.30

Introducere

Suntem o școală intensivă în cercetare, care oferă simultan studenților noștri o predare remarcabilă. Ca atare, ne propunem să fim recunoscuți în mod constant ca fiind cu adevărat lideri mondiali în domenii cheie ale științei noastre, prin extinderea excelenței internaționale, impactului și vizibilității cercetării noastre. Ne propunem să fim printre primele 10-15 universități din Marea Britanie din domeniile noastre disciplinare, atrăgând studenți de înaltă calitate atât la nivel universitar, cât și postuniversitar. Ne vom stabili o reputație ca având un mediu de lucru deosebit de deschis, stimulant, colaborativ și de sprijin atât pentru personal, cât și pentru studenți, permițând cele mai bune rezultate posibile pentru cercetare, predare și învățare. Ne vom spori și mai mult legăturile cu actori non-academici la scară locală, națională și internațională și vom maximiza impactul muncii noastre.

Încurajăm gândirea critică

Suntem aici pentru a crea și a face schimb de cunoștințe care fac diferența pentru lumea în care trăim. Încurajăm și sprijinim pe toată lumea să-și modeleze și să participe la propria învățare. Predarea noastră se caracterizează prin pedagogii flexibile, interdisciplinaritate și colaborare.

Ne angajăm cu respect

Salutăm și sărbătorim opiniile diferite. Când ne angajăm într-un dialog intelectual în interiorul sau în afara sălii de clasă, facem acest lucru cu respect reciproc. Suntem incluzivi în modul în care lucrăm împreună, în cadrul și în afara sălii de clasă. Contestăm orice formă de discriminare, indiferent dacă este bazată pe sex, vârstă, etnie, clasă, sexualitate, stare civilă sau de parteneriat civil, schimbare de gen, sarcină sau părinte, religie sau credință, dizabilitate sau orice altă distincție.

Apreciem participarea și responsabilitatea

Contribuim la luarea deciziilor și suntem angajați în identificarea problemelor, discutarea, alegerea și implementarea soluțiilor. Ne așteptăm ca deciziile care ne afectează să fie luate în mod transparent, iar factorii de decizie să răspundă în fața noastră, ca parte a comunității.

Contribuim la crearea unui mediu sigur pentru toți

Suntem activi pentru a face din campus un loc sigur pentru toți, în care toată lumea se bucură de dreptul de a fi liberă de orice formă de violență sau comportament amenințător. Ne purtăm angajamentul în interacțiunile noastre în afara campusului, în Brighton și Hove și în alte părți.

Statistică

Fapte și cifre

Universitatea Sussex este o instituție de top de învățământ superior și de cercetare în apropiere de Brighton, în sudul Angliei. Sussex a fost prima din noul val de universități din Marea Britanie fondată în anii 1960, primind Carta Regală în 1961.

Cercetare inovatoare și bursă

Sussex este o universitate de cercetare de top, așa cum se reflectă în Cadrul de excelență în cercetare (REF) din 2014.

Peste 75% din activitatea de cercetare la Sussex este clasificată drept lider mondial (4*) sau excelentă internațional (3*) în ceea ce privește originalitatea, semnificația și rigoarea.

Cele mai importante puncte ale rezultatelor REF 2014 includ:

 • Istoria Sussex a fost cea mai bine evaluată înregistrarea Istoriei din Marea Britanie pentru calitatea rezultatelor cercetării sale
 • prezentarea în limba engleză Sussex a crescut de la 31 la 9 în Marea Britanie de la ultimul exercițiu de evaluare a cercetării din 2008
 • 84% din impactul cercetării universității în psihologie a fost evaluat drept cea mai bună notă posibilă, 4*
 • Sussex Geography a avut cel mai mare impact de cercetare de 4* dintre toate trimiterile de Geografie din Marea Britanie.

În general, Universitatea s-a clasat pe locul 36 (dintre instituțiile multidisciplinare) după media generală (GPA).

Predand si invatand

Universitatea Sussex are 18.510 studenți (2019-20 cifre echivalente cu normă întreagă), dintre care aproximativ o cincime sunt absolvenți. 65% din populația noastră de studenți sunt studenți din Marea Britanie și 35% sunt studenți din străinătate.

Gândirea creativă, diversitatea în predarea noastră, provocarea intelectuală și interdisciplinaritatea au fost întotdeauna fundamentale pentru o educație Sussex.

Scopul nostru este să oferim programe de predare și învățare bazate pe cercetările actuale, atractive pentru studenții din toate mediile socioeconomice și culturale și care oferă abilități pentru viață.

Personalul nostru

Sussex și-a dezvoltat o reputație pentru inovație și inspirație și atrage gânditori și cercetători de top.

În 2019/20, Universitatea a angajat 3.395 de angajați, ceea ce echivalează cu 2.615 de angajați cu normă întreagă. Aceasta a încorporat 1.610 de angajați într-un rol de predare sau de predare și cercetare (echivalentul a 1.070 de angajați cu normă întreagă). Alți angajați au fost angajați în posturi numai de cercetare sau servicii profesionale (HESA 2019/20).

Am avut în personalul nostru trei câștigători ai Premiului Nobel, 12 membri ai Academiei Britanice și un câștigător al prestigiosului Premiu Crafoord.

Sussex internațional

De la înființare, Sussex a avut o perspectivă internațională asupra activităților sale academice și a perspectivei sale.

Atragem personal și studenți din peste 100 de țări în campusul nostru, iar aproape o treime din personal provine din afara Marii Britanii.

Cercetarea noastră abordează problemele mondiale majore cu domenii de vârf de expertiză, cum ar fi schimbările climatice și studiile de dezvoltare.

Avem legături extinse cu instituții din întreaga lume.

  Caracteristici Campus

  Sussex are una dintre cele mai frumoase locații de campus din Marea Britanie.

  Situat într-un parc ondulat de la marginea orașului Brighton, campusul combină arhitectura premiată cu spații verzi deschise.

  Campusul este înconjurat de Parcul Național South Downs, dar la doar câteva minute de orașul plin de viață Brighton & Hove.

  Proiectate de Sir Basil Spence, clădirile care alcătuiesc inima campusului au primit statutul de clădire protejată în 1993. Falmer House este una dintre cele două clădiri educaționale din Marea Britanie care au fost clasate pe lista de gradul I, ca recunoaștere a interesului său excepțional.

  Spațiu de studiu

  • Bibliotecă

  Magazine, cafenele și baruri

  Avem o gamă largă de magazine și puncte de vânzare cu amănuntul în campus, precum și:

  • Cafenele, restaurante
  • Baruri administrate de Sindicatul Studenților.
  • Mâncarea cooperativă
   • Brutărie în magazin, fără licență, chioșcuri de ziare, articole de uz casnic și de îngrijire personală, bilete de autobuz, fotocopiere, plata facturii și rambursarea banilor.
  • Piaţă
   • Diverse tarabe care vând cărți, haine, fructe și legume proaspete, mâncare stradală, produse de patiserie, plante, afișe și lucrări de artă.
  • Oficiu poștal
   • Serviciile includ taxe poștale, livrare și plecare, licențe, taxe pentru vehicule, asigurare de călătorie, bilete National Express, valută străină (doar euro și dolari SUA – tariful pentru studenți disponibil).
  • Magazinul Union
   • Oferte de mese și alimente congelate, fără licență, articole de papetărie, carduri, îmbrăcăminte și multe altele.

  Sportul

  • Sussexsport

  Sănătate

  • Centru de sanatate
  • Dentist
  • Farmacie
   • Rețete, medicamente, cosmetice și articole de toaletă.

  Servicii si suport

  • bancomate
  • Casa York
  • Capelania și Casa de Adunări
  • Îngrijirea copiilor
   • Facilitățile de îngrijire a copiilor ale Universității sunt disponibile personalului și studenților pentru copiii cu vârsta cuprinsă între patru luni și cinci ani.
  • Spălătorie automată

  Conferințe și evenimente

  • Centru de conferinte
   • Puteți rezerva o serie de evenimente pentru 10 până la 250 de delegați la Centrul nostru de conferințe modern.
  • Centrul Attenborough pentru Arte Creative

   Admitere

   Cum să aplici pentru un curs de master

   Căutăm studenți ambițioși, entuziaști și motivați. Vei avea pasiunea de a reuși, independența de a-ți prelua propriile proiecte și capacitatea de a merge mai presus și dincolo.

   Aplicați în Sussex

   Pentru majoritatea cursurilor noastre de master, aplicați folosind sistemul nostru de aplicații postuniversitare. Verificați ce cursuri au rute diferite de aplicare.

   Alegeți-vă cursul

   Alegeți dintre peste 200 de diplome de master, diplome postuniversitare și cursuri PGCE (Certificat postuniversitar în educație).

   Oferim cursuri full-time și part-time, iar unele cursuri includ un an de plasament integrat.

   Dacă sunteți un student internațional cu o viză de student (studenți din afara Marii Britanii), puteți studia numai cursurile de master cu normă întreagă.

   Cum se aplică

   Majoritatea cererilor pentru cursurile de master sunt făcute direct în Sussex prin sistemul de aplicații postuniversitare.

   Medicina si sanatate

   Dacă aplicați pentru a studia un curs de medicină, trebuie să aplicați la Brighton and Sussex Medical School prin intermediul Universității din Brighton.

   cursuri PGCE

   Pentru cursurile postuniversitare primare, secundare și School Direct, trebuie să aplicați prin UCAS Teacher Training (UTT).

   Master of Business Administration (MBA) cu fracțiune de normă

   Dacă aplicați pentru un MBA cu jumătate de normă care începe în alte momente decât în septembrie, trebuie să utilizați formularul nostru de înscriere la școala de afaceri.

   Dacă aplicați pentru un MBA cu normă întreagă sau cu fracțiune de normă, care începe în septembrie, trebuie să utilizați sistemul nostru de aplicații postuniversitare.

   Asistență socială MA/PGDip

   Dacă aplicați pentru MA sau PGDip de Asistență Socială, trebuie să aplicați prin UCAS.

   Cursuri online

   Pentru cursurile noastre online, ar trebui să urmați linkul de aplicare de la intrarea relevantă a cursului.

   Cerințe de intrare

   Pentru a găsi cerințele specifice de intrare pentru cursul dvs., consultați cursurile noastre de master.

   De asemenea, trebuie să îndepliniți cerința noastră generală de intrare: cel puțin o diplomă de licență cu onoare de licență (sau echivalent) de clasa a doua (2:1) sau de clasa a doua inferioară (2:2), în funcție de cursul pentru care aplicați.

   Dacă sunteți un student internațional, trebuie să îndepliniți cerințele noastre de limba engleză sau să finalizați cu succes cursul nostru de engleză înainte de sesiune.

   Dacă aveți nevoie de viză pentru a studia în Marea Britanie, vă oferim o confirmare de acceptare pentru studii (CAS). Puteți vizualiza și descărca declarația CAS prin sistemul de aplicații postuniversitare.

   Programe Pre-Master

   Programele de pre-master sunt concepute pentru a vă îmbunătăți nivelul de limba engleză, abilitățile de studiu și cunoștințele academice înainte de studiile postuniversitare. Află mai multe.

   Când să aplici

   Trebuie să depuneți cererea de către:

   • Candidați din Marea Britanie: cu o lună înainte de data începerii cursului
   • Candidați internaționali: cu două luni înainte de data începerii cursului.

   Acestea sunt ultimele date la care garantăm să luăm în considerare aplicațiile și ar trebui să aplicați mai devreme, deoarece unele cursuri sunt foarte solicitate și se pot închide înainte de termenele de mai sus.

   Există, de asemenea, unele cursuri cu termene limită anterioare. Consultați cursurile noastre de master pentru anumite termene limită.

   De asemenea, trebuie să depuneți cererea mai devreme dacă aplicați:

   • Fără calificări academice formale
   • Cu calificări profesionale
   • Pe baza experienței relevante.

   Termenele limită sunt pentru a vă asigura că există suficient timp de la primirea unei oferte pentru a ajunge la timp pentru introducere și începerea predării.

   Termenul limită de depunere anterioară pentru studenții internaționali este de a acorda timp suplimentar pentru finalizarea procesului de solicitare a vizei și, dacă este necesar pentru curs, pentru a obține autorizarea din partea Academic Technology Approval Scheme (ATAS) a guvernului Regatului Unit.

   Cerinte pentru viza

   Prezentare generală

   Puteți solicita o viză de student pentru a studia în Marea Britanie dacă aveți 16 ani sau peste și:

   • s-a oferit un loc la un curs de către un student sponsor autorizat;
   • Ai suficienți bani pentru a te întreține și a plăti pentru cursul tău - suma va varia în funcție de circumstanțele tale;
   • Poate vorbi, citi, scrie și înțelege limba engleză;
   • Aveți consimțământul părinților dvs. dacă aveți 16 sau 17 ani - veți avea nevoie de dovezi în acest sens atunci când aplicați.

   Dacă ai 16 sau 17 ani și vrei să studiezi la o școală independentă din Marea Britanie, s-ar putea să fii eligibil pentru o viză de student pentru copii.

   Această viză a înlocuit viza de student de nivel 4 (general).

   Dacă dumneavoastră sau familia dumneavoastră sunteți din UE, Elveția, Norvegia, Islanda sau Liechtenstein

   Dacă dvs. sau membrul familiei dvs. ați început să locuiți în Regatul Unit până la 31 decembrie 2020, este posibil să puteți aplica la Schema gratuită de reglementare a UE.

   Termenul limită pentru a aplica a fost 30 iunie 2021 pentru majoritatea oamenilor. Puteți aplica în continuare dacă:

   • Aveți un termen limită mai târziu - de exemplu, vă alăturați unui membru al familiei în Regatul Unit;
   • Aveți „motive întemeiate” pentru a nu putea aplica până la 30 iunie 2021 - de exemplu, ați avut o boală sau ați fost victima unui abuz domestic.

   Când să aplici

   Când puteți aplica depinde dacă aplicați din interiorul sau din afara Marii Britanii.

   Aplicarea din afara Marii Britanii

   Cel mai devreme în care poți solicita o viză este cu 6 luni înainte de a începe cursul.

   De obicei, veți primi o decizie cu privire la viza în termen de 3 săptămâni.

   Aplicarea din interiorul Marii Britanii

   Cel mai devreme pe care îl puteți aplica este cu 3 luni înainte de începerea cursului.

   Trebuie să aplicați înainte de expirarea actualei vize. Noul dumneavoastră curs trebuie să înceapă în termen de 28 de zile de la expirarea vizei actuale.

   De obicei, vei primi o decizie în 8 săptămâni.

   Cât timp poți sta

   Cât timp poți sta depinde de durata cursului tău și de ce studii ai terminat deja în Marea Britanie.

   Dacă aveți 18 ani sau peste și cursul dvs. este la nivel de diplomă, de obicei puteți rămâne în Marea Britanie până la 5 ani. Dacă este sub nivelul gradului, de obicei puteți rămâne în Marea Britanie până la 2 ani.

   Starea mai mult timp în Marea Britanie

   Este posibil să puteți:

   • Extindeți-vă viza dacă sunteți eligibil, de exemplu, pentru a vă continua studiile în Marea Britanie;
   • Treceți la o viză de student de la o altă viză dacă vă aflați deja în Marea Britanie;
   • Treceți la o viză de absolvent pentru a rămâne în Marea Britanie timp de cel puțin 2 ani după finalizarea cu succes a cursului.

   Când poți călători în Marea Britanie

   Puteți ajunge înainte de începerea cursului. Aceasta poate fi fie:

   • Până la 1 săptămână înainte, dacă cursul durează 6 luni sau mai puțin;
   • Cu până la 1 lună înainte, dacă cursul durează mai mult de 6 luni.

   Nu trebuie să călătorești în Marea Britanie înainte de data de începere indicată pe viză, indiferent când începe cursul.

   Taxe

   Costă:

   • 348 GBP pentru a solicita o viză de student din afara Regatului Unit;
   • 475 GBP pentru a extinde sau a trece la o viză de student din interiorul Regatului Unit.

   Trebuie să plătiți taxa de viză pentru fiecare persoană care vi se alătură.

   Supliment pentru sănătate

   De asemenea, va trebui să plătiți suprataxa de asistență medicală ca parte a cererii dvs.

   Cât de mult plătiți depinde de cât durează viza.

   Partenerul și copiii dvs

   Este posibil să vă puteți aduce partenerul și copiii („dependenți”).

   Ce poti si nu poti face

   Poti:

   • Studiu
   • Lucrează ca ofițer sabatic al sindicatului studențesc

   S-ar putea să poți lucra - cât de mult depinde de ceea ce studiezi și dacă lucrezi în sau în afara orelor de curs.

   Nu se poate:

   • Solicitați fonduri publice (prestații) și pensii;
   • Lucrează în anumite locuri de muncă, de exemplu ca sportiv profesionist sau antrenor sportiv;
   • Să fie liber profesionist;
   • Studiați la o academie sau o școală finanțată de autoritățile locale (cunoscută și ca școală întreținută).

   Dacă cererea dvs. are succes, vi se va spune ce puteți și ce nu puteți face cu o viză de student.

   Clasamente

   Clasamentul ligii la nivel mondial

   Universitatea anului pentru reținerea studenților 2022

   Suntem extrem de mândri că Sussex a fost desemnată „Universitatea anului pentru reținerea studenților de către The Times și Sunday Times Good University Guide 2022.

   • Joint 41st in UK: The Complete University Guide (CUG) 2022;
   • Locul 47 în Marea Britanie: The Times și Sunday Times Good University Guide 2022;
   • Locul 44 în Marea Britanie: clasamentul The Guardian University 2022;
   • Locul 21 din 101 de instituții din Marea Britanie în clasamentul universitar mondial Times Higher Education (THE) 2022.

   Clasamentul mondial

   • Locul 15 în lume: clasamentul „Epoca de Aur” Times Higher Education (THE) (pentru universități înființate între 1945 și 1967);
   • Locul 41 în lume: Times Higher Education (THE) World Impact Rankings 2021;
   • Locul 151 în lume: The Times Higher Education (THE) World University Rankings 2022;
   • Locul 8 în lume: Clasamentul Universităților din lume cu impact real (WURI) 2021 - Mobilitatea și deschiderea studenților.

   Clasamentul mondial QS

   În QS World Rankings 2021, am fost:

   • Evaluat numărul unu în lume pentru studii de dezvoltare.
   • Evaluat ridicat pentru rezultatele cercetării.

   Câștigători ai Premiului Global Student Satisfaction - Student Diversity

   Suntem încântați că am câștigat premiul pentru diversitatea studenților la Global Student Satisfaction Awards 2021.

   Această categorie i-a întrebat pe studenți cât de prietenoasă a fost atmosfera de la universitatea lor pentru oameni din diferite medii – inclusiv diferite țări, culturi, religii, vârste, gen și nevoi speciale.

   Strategia noastră ambițioasă de internaționalizare urmărește să fie incluzivă și să încurajeze un corp de studenți divers, iar acest premiu este o recunoaștere a acestei diversități.

   Cadrul de excelență în cercetare (REF) 2014

   Sussex este o universitate de cercetare de frunte, așa cum se reflectă în Cadrul de excelență în cercetare din 2014 (REF).

   Peste 75% din activitatea de cercetare la Sussex este clasificată drept lider mondial (4*) sau excelentă internațional (3*) în ceea ce privește originalitatea, semnificația și rigoarea.

   Cele mai importante puncte ale rezultatelor REF 2014 includ:

   • Sussex History a fost cea mai bine cotată prezentare de Istorie din Marea Britanie pentru calitatea rezultatelor cercetării sale;
   • 84% din impactul cercetării Universității în Psihologie a fost evaluat ca nota maximă posibilă, 4*;
   • Sussex Geography a avut cel mai mare impact de cercetare de 4 * din orice comunicare de Geografie din Marea Britanie.

   Cadrul de excelență în predare (TEF)

   Cadrul de excelență în predare este un exercițiu administrat de guvern pentru a evalua calitatea experienței studenților de licență în instituțiile de învățământ superior din Marea Britanie.

   Am primit o calificare de argint în depunerea TEF din 2017 și, ca parte a depunerii noastre, Sussex a fost lăudată puternic de HEFCE pentru:

   • Strategia noastră remarcabilă de angajare, cu ponderea absolvenților din Sussex în locuri de muncă cu înaltă calificare sau studii suplimentare cu 12% peste așteptările de referință;
   • Proporția foarte mare de studenți din Sussex din toate mediile care își finalizează cursul și merg la locuri de muncă cu înaltă calificare sau studii ulterioare.

   Pe lângă strategia noastră de angajare și performanța grupurilor subreprezentate în corpul nostru de studenți, evaluatorii panelului TEF au spus că trimiterea noastră reflectă:

   • Cultura noastră apreciază predarea excelentă prin progresul în carieră, dezvoltarea profesională și premiile de predare;
   • Investiția semnificativă în proprietatea Universității și resurse fizice și digitale de înaltă calitate care ajută la învățarea studenților;
   • Expunerea constantă și frecventă a studenților noștri și implicarea în cercetarea de ultimă oră;
   • Niveluri optime de implicare a elevilor și angajament față de învățare, asigurate prin practici excelente de predare și evaluare.

   Mărturii studențești

   Locații

   • Falmer

    Sussex House, BN1 9RH, Falmer

    Programe

     Instituția oferă și:

     Întrebări