Keystone logo
University of Trento – Faculty of Law

University of Trento – Faculty of Law

University of Trento – Faculty of Law

Introducere

Înființată în 1984, Facultatea de Drept a Universității din Trento este una dintre cele mai mari universități din Italia. Clasificând în mod consecvent printre primele cinci școli de drept italian atât pentru cercetare, cât și pentru predare, Facultatea de Drept din Trento își găsește valoarea adăugată în abordarea comparativă a studiilor juridice.

La Universitatea din Trento, legea este predată ca o realitate complexă, incluzând legea internă, internațională, supranațională și interacțiunile lor reciproce. Din această perspectivă, legea comparativă este folosită ca metoda preferată de explorare a sistemelor juridice interne și a fenomenelor juridice specifice. Astfel, alegerea dreptului de studiu în Trento oferă studenților o experiență de învățare dificilă, aducând studenților în domeniul dreptului atât în ​​aspectele sale comparabile, cât și transnaționale.

În acest context și având în vedere globalizarea piețelor și creșterea relațiilor internaționale, Facultatea de Drept va lansa în 2017/2018 noul program de licență de trei ani în studii juridice intitulat "Diplomă de licență în studii juridice comparative, europene și internaționale" (sau CEILS), predate în întregime în limba engleză. Programul CEILS urmărește să combine atât dimensiunea internațională centrală în etosul facultății din Trento, cât și cererea crescândă de profesioniști europeni și transnaționali în domeniul juridic.

105882__ALE0718.jpg

Prin adunarea studenților locali și străini și prin utilizarea metodelor de predare de ultimă generație, derivate din experiența facultății noastre interne și internaționale, elevii CEILS vor fi expuși unei varietăți de metodologii, tradiții disciplinare și jurisdicții, în timp ce cursurile a programului va acoperi o gamă largă de domenii și va spori dimensiunea comparativă, internațională și transnațională a legii.

Studenții CEILS vor avea posibilitatea de a aplica pentru programe de internship în instituții naționale și internaționale. Diversitatea comunității studenților va spori angajamentul lor de învățare și va intensifica contactul cu alte culturi în timpul perioadei de formare. În cele din urmă, după finalizarea cu succes a programului, absolvenții CEILS vor putea fie să-și finalizeze educația cu o diplomă de masterat italiană sau internațională, fie să înceapă imediat o carieră pe piața internațională a profesiilor juridice.

Locații

 • Trento

  Faculty of Law of the University of Trento via Verdi, 53, 38122, Trento

  Programe

   Instituția oferă și:

   Întrebări