Keystone logo
Universitatea De Vest Din Timisoara

Universitatea De Vest Din Timisoara

Universitatea De Vest Din Timisoara

Introducere

Universitatea de Vest din Timișoara ( UVT ) / Universitatea de Vest din Timișoara (WUT) este principala instituție de învățământ superior și centru de cercetare din vestul României. Comunitatea sa cuprinde aproximativ 16000 de studenți și peste 700 de cadre didactice. Este o universitate cuprinzătoare, cuprinzând 11 facultăți cu departamentele respective, precum și un departament de formare a cadrelor didactice.

Facultățile care funcționează în cadrul UVT oferă programe de studii acreditate la nivel național la nivel de licență, masterat și doctorat în următoarele domenii: Arte și Design; Chimie, biologie, geografie; Economie și Administrarea Afacerilor; Lege; Scrisori, Istorie și Teologie; Matematică și informatică; Muzică și teatru; Educație fizică și sport; Fizică; Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării; Sociologie și Psihologie.

Universitatea de Vest din Timișoara oferă studenților posibilitatea de a combina cunoștințele teoretice și practice, într-un mediu multi- și interdisciplinar, pregătindu-i să intre pe o piață a muncii globalizată. Având peste 5% din corpul studențesc internațional, universitatea este implicată intens în procesele de internaționalizare, facultățile noastre oferind peste 20 de programe de studiu în limbi străine (engleză, germană sau franceză) la nivel de licență, master și doctorat.

Concentrarea puternică a universității asupra calității academice este, de asemenea, susținută de afilierea UVT la Asociația Europeană a Universităților (EUA) și Asociația Internațională a Universităților (IAU), precum și multe alte organizații și asociații internaționale (Agence Universitaire de la Francophonie, Asociația Europeană pentru Educație Internațională, Asociația Europeană a Coordonatorilor Erasmus etc.). În plus, anual, Universitatea de Vest din Timișoara implementează peste 100 de proiecte de cercetare, dintre care în jur de 30% au o dimensiune internațională puternică. Promovând o abordare multidisciplinară și interdisciplinară în domeniul învățământului superior și al cercetării, cu o concentrare clară asupra internaționalizării, WUT are peste 380 de acorduri bilaterale care promovează schimburile în programul Erasmus și peste 180 de alte acorduri bilaterale cu instituții de învățământ superior din întreaga lume. În fiecare an, Universitatea de Vest din Timișoara are peste 300 de studenți de ieșire (studii și plasament) care urmăresc o mobilitate în străinătate, precum și peste 200 de studenți de mobilitate, organizați în cadrul proiectelor de mobilitate Erasmus. De asemenea, în jur de 600 de studenți internaționali urmează un program complet la WUT, anual. Cu o creștere estimată de 15% a numărului studenților internaționali pentru anul universitar următor, universitatea noastră este angajată să sprijine dezvoltarea personală și profesională a studenților într-o lume academică tot mai internaționalizată. Foarte concentrat pe internaționalizarea programelor de învățământ, Universitatea de Vest din Timișoara se orientă din ce în ce mai mult către oportunități de absorbție a absolvenților pe o piață a muncii globalizată.

În cele din urmă, Universitatea de Vest din Timișoara face parte dintr-un oraș foarte multicultural și dinamic, care oferă numeroase opțiuni pentru învățare, chiar dincolo de viața academică. Timișoara nu este doar un oraș cosmopolit puternic legat de restul Europei, ci și de orașul cu cea mai mare viteză de internet din lume și o viitoare capitala europeană a culturii în 2021. Studierea aici poate beneficia de elevi în multe moduri diferite. În plus, universitatea are o bibliotecă modernă și complet echipată, precum și diverse centre de limbă și cultură (chineză, portugheză, franceză, germană, austriacă, italiană, spaniolă, sârbă etc.). Nu în ultimul rând, campusul student este situat în inima orașului și este în sine o atracție, cu multe oportunități de petrecere a timpului liber și de trai.

Statistică

Accentul puternic al universității pe calitate într-o lume academică din ce în ce mai internațională și globalizată este recunoscut prin poziția sa în clasamentele din întreaga lume (de exemplu, Times Higher Education Emerging Economies University Rankings Top 201-250 în 2018, QS World University Rankings Top 701+ în 2015- 2016, QS Rankings by Subject Top 150-200 în domeniul Limbi moderne 2017 sau Shanghai Ranking by Subject Top 301-400 în 2018 în domeniul Fizică).

  Caracteristici Campus

   Locații

   • Timișoara

    Blvd. V. Parvan 4, 300223, Timișoara

   Întrebări