Keystone logo
Warsaw Film School

Warsaw Film School

Warsaw Film School

Introducere

Warsaw Film School – 18 ani în film și inovație

WarsawFS102

Warsaw Film School fost fondată în 2004 de regizorul, producătorul și scenaristul polonez Maciej Slesicki și unul dintre cei mai cunoscuți actori din țară, Boguslaw Linda - protagonistul Thespian al ultimului film „Afterimage” al lui Andrzej Wajda.

Academia este o instituție unică de film, una dintre cele trei din țară care acordă diplome de BA și singura școală de artă aflată sub patronajul Ministerului Culturii care are Studii Internaționale BA în limba engleză.

Cu sediul în capitala Poloniei, Warsaw Film School se află în centrul unui centru de educație cinematografică, care include, de asemenea, un liceu cu profil de film, școala secundară, colegiul profesional, cinematograful Kino Elektronik și o companie de producție.

Lectorii Warsaw Film School precum Helmer Krzysztof Zanussi și Bartosz Konopka, nominalizați la premiile Oscar, sunt printre cei mai recunoscuți cineaști polonezi și internaționali, specialiști în domeniile filmului și noilor media. În 2010, Warsaw Film School s-a mutat într-un campus nou, cu o capacitate de 2.600 mp, oferind spațiu pentru filme de fotografie și fotografie, camere întunecate, facilități de post-producție și un studio de sunet de înaltă calitate.

Absolventa noastra Dorota Kobiela a fost nominalizata la The Oscars 2018 pentru "Loving Vincent". Aceasta a fost cea de-a doua nominalizare la Oscar pe care absolvenții școlii noștri pot fi mândri. Primul a fost dat în 2015 lui Tomasz Śliwiński pentru subiectul său scurt documentar "Cursa noastră".

Warsaw Film School se află în centrul Poloniei, țară care produce aproximativ 60 de filme artistice pe an și este implicată în 20- 30 de proiecte de co-producție internațională pe an. Ne aflăm în mijlocul unei piețe audiovizuale în dezvoltare dinamică, cu o tradiție puternică a filmului și o atașare sinceră față de film ca pe un mod de exprimare personală și politică.

Warsaw Film School organizează o serie de evenimente educaționale, artistice și profesionale, inclusiv Script Fiesta - singurul festival complet deschis în Europa dedicat artei scrierii pentru ecran. În fiecare an, sute de profesioniști se adună pentru o săptămână de master-classes, ateliere, sesiuni de pitching și evenimente sociale. Lista de invitați speciali include Joe Eszterhas, Pilar Alessandra, Linda Aronson, Jane Campion și câștigătoarea Sundance 2016 din Israel - Elite Zexer.

Locații

  • Warsaw

    Warsaw Film School 7 gen. Zajączka st., 01-518, Warsaw

    Întrebări