Keystone logo
© UW
University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

Introducere

Bine ați venit la Universitatea din Varșovia (UW), cea mai mare universitate din Polonia, care a fost un simbol al excelenței academice timp de peste 200 de ani. UW este un loc în care tradiția întâlnește modernitatea, iar știința merge mână în mână cu inovația. Universitatea din Varșovia oferă peste 100 de domenii de studiu, acoperind o gamă largă de discipline, de la științe umaniste la științe. În plus, UW oferă 44 de programe de predare în limba engleză, ceea ce o face un loc ideal pentru studenții din întreaga lume.

UW este renumită pe plan internațional, ocupând poziții de top în clasamente prestigioase. A studia la UW nu înseamnă doar dobândirea de cunoștințe, ci și dezvoltarea pasiunilor și descoperirea de noi posibilități. Universitatea derulează numeroase inițiative pentru studenți, cum ar fi o linie telefonică de asistență pentru studenți, doctoranzi și angajați ai UW.

Universitatea din Varșovia nu este doar un loc de învățare, ci și un loc unde puteți experimenta o viață culturală și socială bogată. UW este un loc în care puteți întâlni oameni inspirați, puteți face contacte valoroase și puteți crea amintiri pentru o viață întreagă.

Vă invităm să vă alăturați comunității UW și să trăiți o aventură academică de neuitat în inima Poloniei. UW este mai mult decât o universitate, este viitorul tău. Începeți călătoria dvs. astăzi!

Istoria WNPiSM

Tradițiile învățământului de științe politice din Varșovia sunt mult mai lungi decât istoria Facultății de Științe Politice și Studii Internaționale a Universității din Varșovia (fosta Facultate de Jurnalism și Științe Politice a Universității din Varșovia). Prima Școală de Științe Politice a fost înființată în 1917.

În 1967, Institutul de Științe Politice a fost înființat în cadrul Facultății de Filozofie a Universității din Varșovia, pe baza personalului unei unități non-facultate existente anterior, Colegiul de Științe Politice al Universității din Varșovia. În 1968, ca parte a schimbărilor organizaționale din cadrul universității, științele politice, alături de filosofie, sociologie și economie, au fost transferate la Facultatea de Științe Sociale a Universității din Varșovia.

Facultatea de Științe Politice și Studii Internaționale a Universității din Varșovia este o continuare (din septembrie 1, 2016) a Facultății de Jurnalism și Științe Politice a Universității din Varșovia, care a început să funcționeze în 1975. În această unitate se predau cursuri de jurnalism și științe politice. Anii 1970 au fost o perioadă de dezvoltare dinamică a facultății și de extindere a structurii sale interne cu Institutul de Relații Internaționale în 1976 și Institutul de Politică Socială în 1977. În 2012, a fost înființat Institutul de Studii Europene.

Noul nume al Facultății de Științe Politice și Studii Internaționale a Universității din Varșovia este o consecință a părăsirii structurii Institutului de Jurnalism.

În conformitate cu decizia Consiliului Facultății, începând cu 1 iulie 2019, anumite institute individuale ale facultății au încetat să mai existe, și anume: Institutul de Științe Politice (existent din 1967), Institutul de Relații Internaționale (1976), Institutul de Politică Socială (1977) și Institutul de Studii Europene ( 2012). În locul acestora, au fost înființate 15 departamente științifice și de cercetare.

Caracteristici Campus

Zona istorică a Universității din Varșovia, situată în inima orașului, atrage prin arhitectura sa frumoasă. Decorațiile sculpturale ale clădirilor, interioarele impresionante și verdeața din jurul clădirilor - fac din campusul de la Krakowskie Przedmieście una dintre principalele atracții turistice din Varșovia. Poarta culminată cu un vultur a devenit un simbol al Universității, precum și o oprire obligatorie pentru vizitatorii Drumului Regal.

Clădirile istorice restaurate cu mare grijă nu sunt singura față a universității. Biblioteca Universității, situată în apropierea campusului principal, a fost deschisă în 1999 și a deschis un nou capitol în istoria arhitecturii universității. Clădirea a schimbat caracterul orașului Powiśle și a devenit unul dintre locurile preferate de locuitorii Varșoviei. Investițiile universitare deschise în anii următori sunt - la fel ca BUW - nu doar funcționale, ci și interesante din punct de vedere arhitectural. Ele îmbogățesc peisajul Varșoviei și oferă utilizatorilor un loc de muncă confortabil și spații comune amenajate interesant unde se pot relaxa.

  Statistica absolvenților

  Locații

  • Śródmieście

   Auditorium Building (Collegium Politicum) Krakowskie Przedmieście 26/28, 00-927 Warsaw, Poland, 00-927, Śródmieście

   Întrebări