Keystone logo
© Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK)
Xiamen University Malaysia

Xiamen University Malaysia

Xiamen University Malaysia

Introducere

Xiamen University Malaysia (XMUM) este primul campus de peste mări, înființat de o renumită universitate chineză și primul campus universitar chinez din Malaezia. Situat în apropiere de Bandar Kota Warisan, Sepang, Selangor, se află la doar 15 minute de mers pe jos de centrul administrativ al țării din Putrajaya sau la 45 km sud-vest de Kuala Lumpur. Este construit pe o suprafață de 150 de acri, cu un spațiu planificat total de 470.000 de metri pătrați. XMUM aspiră să devină o universitate cu o viziune globală distinctă, care oferă predare și cercetare de primă clasă și cuprinde diversitatea culturală. Cu excepția studiilor chinezești și a medicinei tradiționale chinezești, mediul de instruire pentru toate celelalte programe este în limba engleză.

112253_blur-businesswoman-close-up-407237.jpg

Xiamen Universitatea din China, la o privire

De la înființarea sa, în 1921, Universitatea Xiamen a produs mai mult de 300.000 de studenți și absolvenți. Peste 60 de academicieni ai Academiei Chineze de Științe (CAS) și ai Academiei Chineze de Inginerie (CAE) au studiat sau au lucrat la Universitatea din Xiamen.

domeniu

Universitatea Xiamen are 28 de școli cu 76 de departamente și 14 institute de cercetare.

grade

Universitatea oferă 33 de doctorat în discipline de primă clasă și 52 de diplome de master în discipline de primă clasă. Acesta oferă 90 de programe de licență, 279 de programe postuniversitare, și 187 Ph.D. programe în total.

Universitatea Xiamen are 2.657 de cadre didactice cu normă întreagă și cercetători profesioniști, inclusiv 1875 de profesori și profesori asociați, dintre care 22 sunt academicieni ai CAS și CAE.

Universitatea are acum o înscriere totală de aproximativ 40.000 de studenți cu normă întreagă pe campus, dintre care 19.843 de studenți, 16.172 de studenți la masterat și 3.647 de doctoranzi. Sunt peste 3.000 de studenți internaționali.

Din 2011 până în 2015, studenții și facultatea XMU au publicat peste 50 de rapoarte de cercetare în reviste internaționale de top, cum ar fi Science, Nature and Cell și sub-jurnalele lor. În 2016, 306 și 31 de proiecte de cercetare de la Universitatea din Xiamen au fost finanțate de Fundația Națională de Științe Naturale din China și, respectiv, de Fundația Națională de Științe Sociale din China.

Studiile sud-est-asiatice, studiile din Taiwan, studiile în domeniul învățământului superior, studii economice și studii de contabilitate sunt programe înalt cotate în China.

La nivel global

Universitatea Xiamen are relații de cooperare interuniversitare cu peste 300 de instituții de învățământ superior din țară și străinătate.

Universitatea Xiamen promovează predarea limbii străine chinezești.

Universitatea Xiamen a devenit o universitate cuprinzătoare de primă clasă din China. El a co-înființat 16 institute Confucius cu universități din America de Nord, Europa, Asia și Africa.

Mass și Conectivitate

Universitatea Xiamen are o suprafață construită de 1,4 milioane de metri pătrați, iar bibliotecile sale dețin 10,7 milioane de volume (inclusiv 5,6 milioane de articole echivalente cu cărți electronice

Universitatea Xiamen face acum progrese importante în direcția obiectivului său de a construi o universitate de nivel înalt cunoscută atât în țară cât și în străinătate.

(Datele prezentate mai sus sunt din martie 2018)

112254_cheerful-colleague-desk-1169953.jpg

Fapte de la Xiamen University Malaysia din Xiamen University Malaysia

O recuperație istorică

"XMU a fost înființată de către chinezul malayan Tan Kah Kee în 1921. Acum, 93 de ani mai târziu, XMU a replicat prin înființarea unui campus în Malaezia, unde domnul Tan Kah Kee a obținut un mare succes în cariera sa. .“

-Zhu Chongshi, Președintele XMU (2003-2017)

Spiritul trăiește

Fondatorul XMU Dl. Tan Kah Kee a fost considerat un educator de renume mondial care a dedicat tot ceea ce a avut în căutarea educației. XMU promite solemn să susțină spiritul domnului Tan Kah Kee de dedicație altruistă față de cauzele nobile ale educației în stabilirea XMUM. Va rămâne o instituție non-profit, și nu un sen va fi repatriat în China. În schimb, orice surplus de fonduri va fi canalizat înapoi în cercetare și burse pentru studenții de la XMUM.

Angajamentul față de excelența educațională

Înființarea XMUM stabilește noi înălțimi în domeniile de cooperare și de schimb în educație între China și Malaezia. XMU este condus pentru a construi campusul într-unul din cele mai bune Malaezia, îmbogățind peisajul terțiar din Malaezia pentru a produce talente de înaltă calitate cu competitivitate internațională.

Viziune și misiune

Viziune

Xiamen University Malaysia aspiră să devină o universitate cu o viziune globală distinctă, cu predare și cercetare de primă clasă și cu o diversitate culturală.

Misiune

Să cultive tinerii talentați cu demnitate și înțelepciune, transformându-i în cetățeni buni ai regiunii care vor contribui la prosperitatea poporului și progresul social al Malaeziei, Chinei și Asia de Sud-Est.

112255_architecture-buildings-city-92225.jpg

Locații

  • Selangor

    Jalan Sunsuria, Bandar Sunsuria, 43900 Sepang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia, 48200, Selangor

    Întrebări