Keystone logo
Yerevan State University

Yerevan State University

Yerevan State University

Introducere

125745_3UmBdBrdZyhdb3on7yDVYHNudc.jpg

Despre YSU

Yerevan State University oferă educație de înaltă calitate pentru a asigura competitivitatea absolvenților săi pe piața locală, precum și pe piața mondială a muncii.

Pentru a face față provocărilor contemporane și pentru a-și îndeplini eficient misiunea educațională, YSU își îmbunătățește continuu profilul și conținutul programelor sale educaționale, aplică metode moderne de predare și învățare și oferă studenților servicii de sprijin eficiente.

Schimbări structurale majore în activitățile academice ale YSU au început la mijlocul anilor '90. În 1995, YSU a schimbat structura calificărilor sale academice prin instituirea unui sistem de calificare pe două niveluri cu diplomele de licență și masterat. În 2007, sistemul de credit ECTS a fost introdus în toate programele de master, apoi un an mai târziu în programele de licență.

În prezent, YSU derulează 60 de programe de licență, 130 de masterate și 70 de programe de doctorat care implică aproape 18000 de studenți (conform datelor de la 1 ianuarie 2013, există 13500 de studenți BA, 4000 de studenți de MA și 400 de studenți postuniversitari), dintre care 5000 sunt parte timp studenți.

Universitatea are 19 facultăți cu peste 100 de secții generale și profesionale și o sucursală regională (campus) cu 4 facultăți în orașul Ijevan. YSU angajează aproximativ 3000 de angajați din care 1300 sunt personalul academic permanent (166 profesori, 461 profesori asociați, 639 asistenți și lectori).

125746_10wzVcjPIgOMc0bMApwthenYQH.jpg

23 de academicieni și 26 de membri corespondenți ai Academiei Naționale de Științe sunt implicați în activități de predare și cercetare a universității. Raportul elev / profesor este de 12,5. Universitatea are editura și biblioteca.

YSU utilizează un sistem de evaluare multi-factor care permite evaluarea continuă a nivelului de cunoștințe a studenților pe parcursul întregului semestru. Are elemente de evaluare formativă și favorizează activitatea individuală a studenților și participarea la clasă.

Acum, YSU își creează sistemul intern de asigurare a calității, în conformitate cu cerințele standardelor și orientărilor europene, pentru a îmbunătăți calitatea dispozițiilor educaționale. S-a introdus feedback eficient din partea studenților și absolvenților pentru a aduce programe de studiu în conformitate cu nevoile și cerințele pieței muncii și ale societății.

Dezvoltarea continuă a cadrelor didactice este printre prioritățile YSU, ceea ce este un factor crucial pentru furnizarea de educație de înaltă calitate. Recent, YSU a introdus un nou program bazat pe credit pentru dezvoltarea personalului didactic. Oferă cursuri speciale de formare care vizează dezvoltarea abilităților profesorilor în aplicarea de noi metode de predare, învățare și evaluare.

YSU oferă, de asemenea, formare profesională, cursuri de educație continuă și posibilități de învățare de-a lungul vieții pentru diverse grupuri ale societății prin programele și cursurile sale de extindere.

125747_hBBTYN3JkJ4rqmxmkRpAlama06.jpg

Cooperare internationala

Cooperarea internațională a Yerevan State University din Yerevan State University a existat încă din primii ani de la înființarea YSU.

Acum universitatea are acorduri cu 120 de universități și centre științifice din 37 de țări. Cooperarea cu OSCE, „Sinopsis Armenia”, Agenția pentru Dezvoltare Internațională a SUA, cooperarea în cadrul programelor „NFSAT”, „CRDF”, „TEMPUS” este deosebit de activă. Exemplul de cooperare sunt relațiile științifico-educative strânse ale S.U.A. , format în ultimii ani, cu Institutul Unit de Cercetări Nucleare (Federația Rusă, Dubna), Universitatea de Stat din Arizona (SUA), Universitatea din Rostock (Germania), Universitatea din Trier (Germania), Universitatea din Florența (Italia), Varșovia Universitatea (Polonia), Universitatea de Stat din Moscova, după M. Lomonosov.

Astăzi, YSU este implicată pe scară largă în diferite programe internaționale: YSU este membrul complet al Asociației Internaționale a Universităților, Asociația Universităților Europene, Asociația Universităților Eurasiene, Uniunea Rectorilor din Rusia, Asociația Universităților din Țările Regiunii Mării Negre și a Asociația Internațională a Președinților Universităților.

Locații

  • Yerevan

    Republic of Armenia, Yerevan, 0025, 1 Alex Manoogian, , Yerevan

Întrebări