Keystone logo
Yogyakarta State University

Yogyakarta State University

Yogyakarta State University

Introducere

Yogyakarta State University (fostul IKIP Yogyakarta sau Institutul Yogyakarta de Educație și Științe ale Educației) a fost fondată la 21 mai 1964. Din punct de vedere istoric, IKIP Yogyakarta a fost o fuziune a două instituții de învățământ: Facultatea de Pedagogie a Universității Gadjah Mada și Institutul Profesorului Educaţie. Aceste două instituții au oferit programe de studiu de științe ale educației și de formare a profesorilor. Fuziunea în sine a fost mandatată prin Decretul prezidențial al Republicii Indonezia, numărul I / 1963.

Aproximativ treizeci și șase de ani mai târziu, la 4 august 1999, președintele Republicii Indonezia, prin Decretul prezidențial nr. 93/1999, a declarat oficial că IKIP Yogyakarta a fost transformată în Yogyakarta State University (prescurtată ca YSU) cu un mandat mai larg. Această universitate este, de asemenea, legitimă pentru a oferi programe de studii non-educaționale. Conversia IKIP Yogyakarta într-o universitate s-a bazat pe unele considerații.

Una dintre ele este observația că structura organizațională a unei instituții de învățământ a fost insuficientă pentru a sprijini dezvoltarea științifică și că a crescut și numărul absolvenților IKIP Yogyakarta care au intrat în domenii non-didactice. În îndeplinirea mandatului mai larg, YSU a oferit inițial 12 programe de studii non-educaționale la nivel de licență și niveluri de diplomă de licență de trei ani la următoarele facultăți: Facultatea de Limbi și Educație Artistică, Facultatea de Matematică și Științe Naturale Educație și Facultatea de Inginerie și Învățământul Profesional. Programele de studii non-educaționale includ cele oferite în Facultatea de Științe Sportive și Facultatea de Economie.

Locații

  • Yogyakarta

    Yogyakarta, Indonezia

    Întrebări