Licențiat în știința și tehnologia alimentară
Parma, Italia
DURATA
3 Years
LIMBI
Engleză
RITM
La zi, Part time
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE
Solicitați termenul limită de aplicare
CEA MAI DEVREME DATĂ DE ÎNCEPERE
Oct 2025
TAXE DE ȘCOLARIZARE
Solicitați taxe de școlarizare
FORMAT DE STUDIU
Amestecat, În campus
* https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Introducere
Programul
Cursul de licență în știința și tehnologia alimentelor este conceput pentru a oferi absolvenților cunoștințe de bază și practice bune în principalele sectoare ale științei și tehnologiei alimentelor. Absolvenții vor dobândi competențe operaționale pentru roluri profesionale tehnice și manageriale și pentru activități de sprijin în controlul procesării și producției de produse alimentare în industrii, laboratoare și servicii în sectorul producției alimentare.
La sfârșitul cursului, absolvenții în Știința și Tehnologia Alimentelor vor dobândi:
- Cunoștințe de bază bune în matematică, fizică, chimie și biologie pentru activități practice în sectorul alimentar.
- Stăpânirea adecvată a metodei științifice pentru a aplica competențele de bază și operaționale la soluționarea problemelor și la dezvoltarea tehnologiei inovatoare în lanțul și industria de producție alimentară.
- O bună cunoaștere teoretică și operațională a subiecților de bază din sectorul alimentar, cu referire specială la tehnologii de producție, componente alimentare și elemente microbiologice, siguranță, calitate nutritivă, igienă și control organoleptic; cunoștințe aplicate aspectelor economice ale sectorului în legătură cu piața și gestionarea companiilor de producție, procesare și comercializare a produselor alimentare.
- Cunoașterea principiilor nutriției umane pentru prevenirea și protecția sănătății.
- Cunoașterea legislației alimentare.
- Conștientizarea profundă a responsabilităților profesionale și etice și capabilă să evalueze impactul social și de mediu al activităților din sectorul alimentar.
- Stăpânirea a cel puțin unei limbi europene dincolo de italiană: engleza este utilizată în general în domeniul specific de expertiză și pentru schimbul de informații generale.
- Capacități bune, dobândite în principal prin stagii și / sau formare la locul de muncă, de a lucra atât autonom, cât și în grupuri, de adaptare la mediul de lucru și la evoluția sa.
Cerințele de admitere
Cursul de licență este deschis unui număr limitat de studenți. Selecția se va face exclusiv în funcție de clasa finală de liceu și de ordinea cronologică înscrierea.
Instrucțiuni pentru studenții italieni și europeni .
Proceduri pentru resortisanții din afara UE .
Curriculum
Programul
Cursul de licență în Știința și Tehnologia Alimentației este conceput pentru a oferi absolvenților cunoștințe de bază și practice bune în principalele sectoare ale științei și tehnologiei alimentelor. Absolvenții vor dobândi competențe operaționale pentru roluri profesionale tehnice și manageriale și pentru activități de susținere în controlul prelucrării și producției de alimente în industrii, laboratoare și servicii din sectorul producției alimentare.
Admitere
Galerie
Rezultatul programului
La finalul cursului, absolvenții în Știința și Tehnologia Alimentației vor dobândi:
- Cunoștințe de bază bune în matematică, fizică, chimie și biologie pentru activități practice în sectorul industriei alimentare.
- Stăpânirea adecvată a metodei științifice în vederea aplicării competențelor de bază și operaționale la soluționarea problemelor și la dezvoltarea tehnologiei inovatoare în lanțul de producție și industrie alimentară.
- Bune cunoștințe teoretice și operaționale ale disciplinelor de bază din sectorul alimentar, cu referire în special la tehnologiile de producție, componentele alimentare și elementele microbiologice, siguranța, calitatea nutrițională, igiena și controlul organoleptic; cunoștințe aplicate aspectelor economice ale sectorului în relație cu piața și managementul companiilor de producție, procesare și comercializare a produselor alimentare.
- Cunoașterea principiilor de nutriție umană pentru prevenirea și protecția sănătății.
- Cunoașterea legislației alimentare.
- Conștientizare profundă a responsabilităților profesionale și etice și capabil să evalueze impactul social și de mediu al activităților din sectorul alimentar.
- Stăpânirea a cel puțin unei limbi europene dincolo de italiană: engleza este utilizată în general în domeniul specific de expertiză și pentru schimbul de informații generale.
- Bune capacități, dobândite în principal prin stagii și/sau pregătire la locul de muncă, de lucru atât autonom, cât și în grup, de adaptare la mediul de lucru și la evoluția acestuia.
English Language Requirements
Certificați-vă cunoștințele de limba engleză cu testul de engleză Duolingo! DET este un test de engleză online convenabil, rapid și accesibil, acceptat de peste 4.000 de universități (ca aceasta) din întreaga lume.