Universități în

Informații detaliate despre diferite locații de studiu

Faceți click pe linkurile de mai jos pentru a citi despre studiul în diferite țări. Noi vă vom oferi informații generale despre țări și vă vom spune mai multe despre sistemele locale de învățământ superior, taxele de școlarizare, forma anului academic, posibilitățile de studiu pentru studenții internaționali și multe altele. Veți găsi și câteva sfaturi utile și informații practice legate de asigurări de sănătate, vize de student și costurile de trai.

Posibilități globale de urmare a unui program de licență

Programele de licență’ sunt din ce în ce mai necesare pentru locuri de muncă entry-level fiincă întreaga lume trece de la o economie bazată pe industrie la una bazată pe cunoaștere. Programele de licență’ sunt disponibile în aproape orice disciplină imaginabilă și includ multe subiecte care nu au existat până de curând, precum tehnologia informației. Programele de licență’ sunt doar punctul de pornire pentru studenții care sunt interesați de profesii care necesită un masterat’, precum consilierea, sau pentru studenții care doresc să urmeze profesii de cercetare. Cu mii de colegii și universități din întreaga lume, oricine poate alege o școală care să se potrivească perfect pentru studiile lor universitare.

Există multe tipuri diferite de colegii, universități și alte instituții de învățământ superior în întreaga lume. Deși multe instituții oferă toate cele trei neveluri tradiționale de studii superioare (licență’, masterat’ și doctorat), unele se concentrează exclusiv pe programe de licență’. Studenții pot alege tipul de școală care se potrivește cel mai bine nevoilor lor. Universitățile vor oferi în general studenților cea mai largă varietate de opțiuni de studiu, dar colegiile și alte instituții pot oferi discipline academice mai specializate sau un mediu de studiu mai mic și mai personalizat. Deși detaliile variază de la o țară la alta, tipurile de instituții de învățământ superior includ în general:

 • Universități de cercetare care oferă toate nivelurile de studiu într-o varietate largă de discipline academice
 • Școli de afaceri care se concentrează pe studii legate de afaceri precum finanțe, contabilitate și marketing
 • Institute tehnice care se concentrează pe studiul în științe, tehnologie, inginerie și matematică
 • Institute de artă care se concentrează pe studii legate de artă și pe profesii precum fotografia, pictura și teatrul
 • Instituții de învățământ sau școli pedagogice care se concentrează pe studiul pedagogic pentru nivelurile de învățământ primar și secundar

Studenții care doresc să urmeze un program de licență’ pot lua în considerare și studiul în străinătate, mai ales dacă sunt interesați de un anumit domeniu academic specializat precum o anumită limbă străină sau studii regionale. Studenții sunt din ce în ce mai mobili în toate nivelurile de învățământ superior, cu aproape patru milioane de studenți care în prezent studiază în străinătate în fiecare an. Conform Institutului de Statistici (UIS) al UNESCO, opt țări au mai mulți studenți care studiază în străinătate decât acasă, inclusiv Bermuda, Liechtenstein și Luxemburg. Peste un sfert din studenții care studiază în străinătate sunt din Asia de Est și din țările Pacifice, iar aproximativ 15 la sută vin din America de Nord și Europa. Aproximativ 30 la sută din studenții internaționali studiază fie în SUA sau Marea Britanie, urmate de Australia (8 la sută), Franța (7 la sută) și Germania (6 la sută).

Studenții pot lua în considerare obținerea unei diplome de licență’ în străinătate din mai multe motive, inclusiv:

 • Posibilitatea de a alege dintr-o varietate largă de programe în orice domeniu academic, studentul putând să facă astfel cea mai bună alegere pentru interesele și stilul lor de învățare.
 • Posibilitatea de a studia o limbă nouă și de a obține o diplomă într-o țară în care se vorbește acea limbă. De exemplu, cel mai bun loc pentru a învăța limba chineză și despre China este evident China!
 • Studiul într-o cultură diferită. Studenții care doresc să urmeze o carieră în serviciul străin sau în afaceri internaționale vor obține o experiență valoroasă din imersiunea cu o altă cultură. Studenții care studiază în străinătate își vor face și prieteni internaționali și contacte pe viață.
 • Îmbunătățirea abilităților lingvistice, dacă țara de destinație vorbește o limbă diferită de limba nativă a studentului’.

Studenții vare doresc să urmeze un program de licență’ ar trebui să ia în considerare următorii factori atunci când se decid să studieze la o instituție de acasă sau din străinătate:

 • Costul programului, inclusiv costurile de trai. Taxele de școlarizare ieftine sau chiar gratuite pot fi compensate de costurile ridicate de trai și de călătorie. Totuși, există multe programe de bursă disponibile, de obicei atât în țara de origine a studentului’, cât și în țara în care acesta dorește să studieze. Aceste programe de bursă acoperă adesea costurile de trai și alte cheltuieli, pe lângă taxa de școlarizare.
 • Competențele lingvistice necesare. Majoritatea programelor de licență’ sunt predate în limba nativă a țări de studiu. Studenții care nu sunt deja competenți în limba de predare vor trebui să petreacă un an în plus sau mai mult pentru a obține această competență. În cazul limbilor comune vorbite precum engleza, spaniola sau franceza, studentul poate învăța limba și poate obține competența lingvistică necesară în propria țară, dar limbile mai puțin comune, precum sârba, va trebui studiat în țara de destinație. Chiar și pentru o limbă care este vast vorbită, mulți studenți consideră că cel mai bine este să o învețe într-o imersiune totală de mediu în țara de destinație.
 • Tipuri de studiu oferite, precum full time sau part time. Majoritatea studenților internaționali, mai ales cei universitari, trebuie să studieze cu normă întragă pentru a-și finaliza educația. Totuși, unii studenți care deja lucrează într-o țară ca cetățeni străini pot avea șansa de a urma un studiu de licență’ part time, din moment ce motivul lor principal de a fi în acea țară este de a lucra, și nu de a studia.
 • Impactul asupra membrilor familiei, pentru studenții cu familii. Este posibil ca membrii familiei să trebuiască să obțină competențe lingvistice și să meargă la școală, iar planurile lor profesionale pot fi întrerupte.

Verifică acum programele de licență și universitățile din întreaga lume. Dacă stii ce cauți’, atunci dă click direct pe acea țară sau pe programul anume. Dacă’ încă nu ești decis, atunci citește mai multe despre diferitele programe de licență’ disponibile în întreaga lume.

Citeste mai mult Citește mai puţin