Citește Descrierea Oficială

Universitatea Catolică din Congo este o universitate privată catolic cunoscut pentru excelenta sa, dinamismul, calitatea excepțională a educației oferite studenților săi și relevanța curriculum-ului său. Creat în 1987 de către Conferința episcopală din Zair, sub numele schimbat de la Facultatea de Teologie Catolică din Kinshasa la facultățile catolice din Kinshasa (FCK). Astfel, Instituția numără două facultăți: Facultatea de Teologie și Filosofie. În iulie 1989, Comitetul permanent al Episcopilor a decis să creeze oa treia opțiune, aceea de Știință și Tehnologie de Dezvoltare, cunoscută încă din anul universitar 2000/2001, Facultatea de Economie și Dezvoltare. De asemenea, a decis, în cadrul aceleiași sesiuni în iulie 1989 de a organiza în cadrul Facultății de Teologie, un departament de Drept Canonic. În iunie 1991, Comitetul permanent al Episcopilor a decis să creeze o a patra opțiune: Facultatea de Comunicații Sociale, a cărei deschidere oficială a avut loc în octombrie 1993.

La sfârșitul lunii iunie 2007, Consiliul de administrație, Comitetul permanent al Episcopilor a decis să creeze un al saselea Facultatea: Facultatea de Drept și Științe Politice, care a fost deschisă în octombrie 2009. După cinci ani de existență, ea va fi explodat în două, în octombrie 2013; în primul rând, Facultatea de Drept și în al doilea rând, cea de Științe Politice.

Având în vedere statura Facultăților catolice din Kinshasa, în plen în iulie 2009 și a fost proclamată oficial Universitatea Catolică din Congo (CUC) al căror statut au fost deja aprobate în 2003 și Regulamentul de procedură în 2008.

Universitatea Catolică din Congo oferă astăzi un program diversificat de facultate și de gradul de 1, ciclul 2 și 3, caracterizat prin interdisciplinaritate, evaluarea culturii generale și a valorilor creștine.

Universitatea Catolică din Congo (UCC) are două campusuri, unul situat în inima orașului Kinshasa în Limete, cealaltă în partea de vest a orașului, în orașul Mont Ngafula. Cele două campusuri care cuprind fie campusul Limete și Mont Ngafula, se încadrează în țesutul urban al orașului Kinshasa.

Campus Mont Ngafula este în construcție, este situat în partea de vest a orașului Kinshasa, în municipalitatea Mont Ngafula lângă parohia Sf. Rita, vizavi de cartier City-Green. Acesta cuprinde trei facultăți de teologie, care care deține președintele Universității Catolice din Congo, filozofie, și comunicațiilor sociale. Clădirea sa este construit pe trei nivele, in forma de cruce a lui Isus pe care fiecare aripă este un set de segmente de public. Campus Limete, care cuprinde patru facultăți, este situat pe Avenue de la Universitatea # 2 în centrul Kinshasa în comuna Limete, în apropiere de Parohia Sfântul Rafael, chiar lângă Centrul pastoral Lindonge. Facultățile organizate site-ul Limete sunt: ​​Canon Drept, Economie și Dezvoltare, Drept și Științe Politice. Acest lucru este în cazul în care acest site se bazează administrarea Universității, de asemenea, inclusiv în ea Biblioteca mare, centrul de cercetare de birou, farmacie și multe restaurante și terase frecventate de elevi.

Universitatea Catolică din Congo este accesibil direct prin rulare transport. Un câmp larg permite vehiculelor Parker vine să însoțească studenții și acei profesori sunt aproape toate clădirile. UCC este urban prin excelență universitară și asigurarea calității.

Recunoașterea oficială a instituției de către statul congolez

Universitatea Catolică din Congo este recunoscut de DECRET nr 06/0106 din 12 iunie 2006 privind aprobarea unor instituții private de învățământ superior și Universitatea semnată de Președintele Republicii Democrate Congo Joseph Kabila la Kinshasa, 12 iunie 2006 .

Mont Ngafula: Un modern campus

Studenții de la Universitatea Catolică din Congo apreciază campusul lor modern, construit pe dealul orașului Mont Ngafula, care include o clădire care respectă standardele internaționale, cu segmente de public, birouri administrative, bibliotecă, sală de calculatoare și cafenele . Alte realizări sunt în curs de desfășurare.

Un antrenament remarcabil

Faima prestigioasa universitate catolică din Congo se bazează pe angajamentul, disponibilitatea și gradul de utilizare a profesorilor săi (profesori și asistenți), precum și multe alte opțiuni personalizate de încadrare. Un UCC, veți găsi profesori care te va încuraja și vă împinge la cercetarea științifică, de a emite opiniile dumneavoastră și care vă vor sprijini în momentele de îndoială sau de dificultate.

Activități importante de cercetare

În ultimii ani, CUC și-a pus amprenta ca fiind unul dintre universități de cercetare de top din RDC. Cercetarea se face în științifice, economice, sociale, culturale, de mediu sau îmbunătățirea calității vieții. Inclusiv organizarea simpozion interdisciplinar, cursuri pentru fiecare facultate, ateliere științifice, etc.

Costul finanțării globale de cercetare de la UCC ajunge uneori ......... ..L'UCC oferă un loc important și esențial în căutarea în categoria universități catolice de uz general.

Programe predate în:
  • Limba franceza

Această școală oferă și:

BA

L’Université Catholique Du Congo

Construit de Conferința Națională Episcopală Congo în iulie 2009, Facultatea de Științe Politice are ca scop promovarea predării în profunzime și de cercetare riguroasă î ... [+]

Construit de Conferința Națională Episcopală Congo în iulie 2009, Facultatea de Științe Politice intenționează să promoveze predarea în profunzime și de cercetare riguroasă în științe politice. De asemenea, intenționează să contribuie la politicile Adventului și de dezvoltare, bazate pe experiențele popoarelor.

Facultatea de Științe Politice este așa-numita pentru a instrui oamenii de știință politice să încurajeze și să sprijine dorințele oamenilor spre stabilirea bunei guvernări politice. Elevii instruiți în aceste științe trebuie să armonizeze maturizarea academică și profesională cu formarea principiilor morale și religioase și introducerea doctrinei sociale a Bisericii. Curriculum-ul și să includă o formare etică adecvată și să le ofere posibilitatea de a lua cursuri în doctrina catolică.... [-]

Republica Democrată Congo Kinshasa
Septembrie 2019
Limba franceza
La zi
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

Licenţă

L’Université Catholique Du Congo

Facultatea de Comunicare Socială își propune să dezvolte atât specialiști în domeniul comunicării, științific oameni competenți și educați, care doresc să se angajeze și ... [+]

Facultatea de Comunicare Socială își propune să dezvolte atât specialiști în domeniul comunicării, științific oameni competenți și educați, care doresc să se angajeze și să integreze mesajul Evangheliei în noua cultură creată prin intermediul moderne de comunicare (...) cu limbi noi, tehnici noi și noi comportamente (cf. John Paul al II-lea, Redemptoris missio, 37), pentru a identifica ce beneficii și ce pericole ar putea prezenta această cultură a identității și a valorilor africane.

Pentru a-și atinge obiectivele, Facultatea oferă studenților care participa la cursuri de formare, sală de clasă, practice și umane, prin învățăturile sale bogate, laboratoare și studiouri profesionale, numeroase ateliere de lucru, seminarii și conferințe; de formare care își propune să realizeze absolvenților săi următoarele sarcini:... [-]

Republica Democrată Congo Kinshasa
Septembrie 2019
Limba franceza
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
L’Université Catholique Du Congo

Programul de studii de Drept Canon poate fi completat de către unul dintre agregarea învățământului secundar de grad mai mare, care dă dreptul licențiatului de a preda în ... [+]

Creat de Conferința Națională Episcopală Congo și canonic ridicat de Congregația pentru Educația Catolică, Facultatea de Drept Canonic își propune să promoveze predarea în profunzime și de cercetare într-o știință canonică riguroasă în armonie cu legea romană, dreptul civil modern, vamale africane.

Se formează, astfel, experții în drept canonic într-un spirit de serviciu și de fidelitate totală Magisteriului. Acești experți se vor aplica în plus față de inculturarea legilor canonice din Africa „fără a încălca legea lui Dumnezeu și marea disciplina Bisericii.“

În această perspectivă, Facultatea de Drept Canon ajută la rezolvarea, la început, nevoia urgentă a Bisericii africane: - pentru a oferi facultăți, diverse superiorii ecleziastice institute și seminarii Departamentul de calificat în timpul dreptului canonic; - să pună la dispoziția instanțelor ecleziastice, un sistem judiciar competent; - pentru a oferi episcopilor și Superioarelor majore ale Institutele de Viață Consacrată și Societățile de Viață Apostolică, specialiști pentru a le ajuta în guvernele lor respective.... [-]

Republica Democrată Congo Kinshasa
Septembrie 2019
Limba franceza
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
L’Université Catholique Du Congo

Studiile de referință sunt repartizate pe cinci ani, 3 ani de absolvent și 2 ani de licență. Programul de studii poate fi completat de către unul dintre agregarea învățăm ... [+]

Facultatea de Economie și Dezvoltare a primit misiunea de a instrui directori CENCO capabile să promoveze într-un acțiuni de dezvoltare a spiritului creștin în țară și studiul științific al problemelor sociale și de a face soluțiile propuse pe baza operațională învățătura socială a Bisericii și opțiunile fundamentale ale Conferinței Naționale episcopale Congo în această privință.

Studiile de referință sunt repartizate pe cinci ani, 3 ani de absolvent și 2 ani de licență. Programul de studii poate fi completat de către unul dintre agregarea învățământului secundar de nivel superior (organizat de Departamentul de agregare a învățământului secundar de nivel superior), care autorizează licențiatul pentru a preda în școlile secundare.... [-]

Republica Democrată Congo Kinshasa
Septembrie 2019
Limba franceza
La zi
5 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
L’Université Catholique Du Congo

Studiile inițiale vor dura cinci ani, sau 3 ani de licență și 2 ani de master. Programul de studii poate fi completat de către unul dintre agregarea învățământului secund ... [+]

Facultatea de Filosofie are obiectivul principal de a contribui la formarea filosofilor profesioniști și au, ca un important centre de interes și de reflecție, omul, în general, și fenomenul religios din Africa, în special. Programul de formare filosofică își propune să ofere studenților amploarea și forța spiritului critic la o înțelegere filosofică și științifică a societății, gândirii, înțelepciunea și spiritualitatea africană.

Facultatea și își propune să ajute elevii săi să intre în dialog cu teologi și alți oameni de știință. Beneficiarii astfel de formare sunt în slujba Bisericii și a națiunii în diverse sectoare ale educației și toate celelalte sarcini de dezvoltare naționale, care de formare destinate.... [-]

Republica Democrată Congo Kinshasa
Septembrie 2019
Limba franceza
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
L’Université Catholique Du Congo

Pregătirea de bază cuprinde două cicluri: 3 ani de absolvent și 2 ani de licență. Programul de studii de teologie poate fi completat de către unul dintre agregarea învăță ... [+]

În 1996, Comitetul permanent al Episcopilor din Congo a aprobat o nouă organizare a studiilor la Facultatea de Teologie, care a intrat în vigoare în luna octombrie a aceluiași an. Reforma a luat plecarea sa din revizuirea departamentului de teologie a programului și umaniste al căror scop dublu inițial a fost în formarea teologică a religioasă și laici studenților care nu sunt destinate preoției, și a înculturare Evanghelia prin integrarea, în educația teologică, umaniste atenți la mediul înconjurător și tradițiile culturale.

Fără a abandona aceste două preocupări, Comitetul permanent al Episcopilor reafirmă faptul că Biserica are nevoie de laici instruiți în teologie, și a subliniat că formarea acestora trebuie să fie aceeași ca și pentru preoți (cu excepția, desigur, probleme legate de slujirea preoțească). Nu va fi nici un program special pentru laici, nici preoți. Pentru toate, acesta va fi la fel la toate nivelurile: Diploma, cursuri, Diploma (DEA), dr.... [-]

Republica Democrată Congo Kinshasa
Septembrie 2019
Limba franceza
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză