University of the South Pacific USP

Introducere

Citește Descrierea Oficială

O Universitatea din Pacificul de Sud (USP) Este principalul furnizor de educație terțiară din regiunea Pacificului și un centru internațional de excelență pentru predare, consultanță în cercetare și formare în toate aspectele legate de cultura Pacificului, mediul și nevoile de dezvoltare a resurselor umane.

Despre Universitatea

USP - Introducere

Universitatea din Pacificul de Sud este instituția principală a învățământului superior pentru regiunea Pacificului, amplasată într-o zonă cu o diversitate fizică, socială și economică extraordinară.

Înființată în 1968, USP este una din cele două universități de acest gen din lume. Acesta este deținut în comun de guvernele a 12 țări membre: Insulele Cook, Fiji, Kiribati, Insulele Marshall, Nauru, Niue, Insulele Solomon, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Vanuatu și Samoa. Universitatea are campusuri în toate țările membre. Campusul principal, Laucala, se află în Fiji. Campusul Alafua din Samoa este locul în care se află Școala de Tehnologie Agricolă și Alimentație, iar campusul Emalus din Vanuatu este locul pentru Școala de Drept.

Școlile, institutele și centrele universitare de la Universitatea din Pacificul de Sud sunt organizate în trei facultăți și sunt conduse de Decani.

Acestea sunt: ​​Facultatea de Arte, Drept și Educație; Facultatea de Afaceri și Economie; Și Facultatea de Științe, Tehnologie și Mediu. Fiecare facultate cuprinde o serie de școli care oferă o gamă largă de programe și cursuri academice la nivel universitar și postuniversitar.

Universitatea oferă, de asemenea, programe prin învățământ la distanță și flexibil, într-o varietate de moduri și tehnologii în cadrul celor 14 campusuri ale USP.

Tehnologiile avansate de comunicare prin intermediul USPNet sunt folosite pentru a ajunge la studenți la distanță și flexibili în întreaga expansiune a Oceanului Pacific.

Natura multiculturală a personalului și a corpului elevilor conferă USP un caracter excepțional. Este o instituție de calitate care produce grade comparabile cu cele acordate de universități din Australia, Noua Zeelandă și Regatul Unit. Absolvenții USP se găsesc în poziții executive importante în sectorul public și privat din toate țările membre și din numeroase țări din întreaga lume.

Universitatea a stabilit un standard înalt pentru calitate în cercetarea sa. Angajamentele majore de cercetare includ managementul afacerilor, educația cadrelor didactice, studiile Pacificului, studiile marine, agricultura, știința și tehnologia.

Regiunea Universității

Universitatea din regiunea Pacificului de Sud se întinde pe o suprafață de 33 de milioane de kilometri pătrați de ocean, o suprafață de peste trei ori mai mare decât cea a Europei. Dimpotrivă, masa totală a terenurilor este aproximativ egală cu cea a Danemarcei. Populațiile variază în mărime de la Tokelau cu 1600 de persoane în Fiji, cu peste 800.000. Populația totală este de aproximativ 1,3 milioane.

Companiile aeriene internaționale care zboară între Australia, Japonia, Coreea, Noua Zeelandă și Statele Unite leagă o serie de țări insulare. Există, de asemenea, companii aeriene care deservesc regiunea. În interiorul țărilor, transportul inter-insulă este folosit pentru a ajunge la insule mai mici, fără servicii aeriene.

Datorită poziției sale strategice și a facilităților sale, USP atrage oameni de știință și personalul eminent din întreaga lume.

Administrația Universității

USP este guvernat de propriul său Consiliu, care include reprezentanți ai guvernelor statelor membre, cadrelor universitare, studenților, liderilor comunității și oamenilor de afaceri, Secretariatul Forumului Insulelor din Pacific, Secretariatul Comunității Pacificului, Consiliul American al Educației, Consiliul Privat, Australia Și Noua Zeelandă.

Senatul este autoritatea academică a Universității, responsabilă de chestiuni precum predarea și cercetarea.

Consiliul și Senatul sunt deservite de comitete care lucrează în domenii precum Finanțele, Managementul Resurselor Umane și Planificarea Academică. Alte comitete se ocupă de proiecte speciale și de activitatea zilnică a Universității.

Șeful ceremonial al Universității este cancelarul. Cancelarul USP a fost desenat de la conducătorii guvernelor membre ale universității și include prim-miniștri, președinți și șefii de stat. Pro-cancelarul este președinte al Consiliului, iar șeful executiv al Universității este vice-cancelarul. Vice-cancelarul este asistat de doi vice-cancelari adjuncți și doi vice-cancelari Pro.

Echipa de conducere senior răspunde de bunăstarea comunității universitare. Directorul Executiv al Finanțelor se ocupă de controlul finanțelor universitare. Directorul Executiv Resurse Umane gestionează resursele umane ale Universității. În total, USP are mai mult de 1.500 de angajați.

Viziunea, misiunea și valorile USP

Viziunea noastra

Realizarea excelenței și a inovării pentru dezvoltarea durabilă a țărilor insulare din Pacific

Misiunea noastră

 • Pentru a oferi oamenilor din Pacific o gamă largă de calificări terțiare excelente și relevante;
 • Pentru a oferi beneficiile cercetării avansate și aplicațiilor sale;
 • Să furnizeze comunităților și țărilor din regiunea Pacificului soluții relevante, rentabile și durabile, inclusiv antreprenoriatul, față de principalele lor provocări; și
 • Să fie o exemplificare a învățământului terțiar pentru Insulele Pacific în ceea ce privește calitatea, guvernanța, aplicarea tehnologiei și colaborarea cu instituțiile terțiare naționale.

Valorile noastre

 • Angajamentul și loialitatea personalului și a studenților față de instituție și regiune;
 • Standarde superioare de guvernare, conducere, libertate academică, integritate și transparență;
 • Cele mai înalte standarde de creativitate, inovare, lucrul în echipă și flexibilitate în căutarea excelenței;
 • Investiții în personal, recompensarea excelenței personalului și împuternicirea tuturor echipelor USP;
 • Respectarea caracterului distinctiv și a diversității în patrimoniul nostru din Pacific și dezvoltarea, păstrarea și diseminarea acestuia;
 • Angajamentul față de cooperarea și integrarea regională;
 • Medii de învățare și de viață pozitive și incluzive pentru excelența studenților;
 • Sprijinirea cursanților flexibili în toate locațiile pentru succesul în muncă, viață și cetățenie;
 • Protecția și cultivarea mediului;
 • Relații puternice care să ghideze angajamentul cu guvernele naționale, comunitățile din Pacific și partenerii de dezvoltare;
 • Umilința în performanță, învățarea de la ceilalți, valorizarea încrederii date și respectarea cunoștințelor, contextelor și aspirațiilor Pacificului.

În cele din urmă, atât viziunea, cât și misiunea acestui plan strategic vor fi realizate prin contribuția și atributele absolvenților și personalului USP. Acestea sunt factorii cheie ai planului strategic.

Locații

Suva

Address
The University of the South Pacific

Suva, Divizia centrală, Fiji
website

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră