ESO Paris - École Supérieure d’Ostéopathie

Introducere

Citește Descrierea Oficială

prezentare

Școala de Osteopatie sa născut în aprilie 1990 la inițiativa președintelui său actual

Instituția de învățământ superior privat înregistrată la rectoratul Academiei din Créteil - Cancelaria Universităților, aprobată de Ministerul Sănătății prin ordinul din 9 august 2007.

Vocația ESO este de a instrui practicieni exclusivi, responsabili și competenți, în conformitate cu recomandările Societății Internaționale de Osteopatie și Organizației Mondiale a Sănătății în domeniul prevenirii și conservării sănătății.

ESO Paris este școala istorică de formare a osteopatilor după o diplomă de licență în Franța. Într-adevăr, de la crearea sa, instituția adoptă o abordare precursoare a formării în domeniul osteopatiei, fiind primul care :

 • În Franța, după bacalaureat sau echivalent, un curs complet de studii superioare , adică 5 ani de formare cu normă întreagă în domeniul osteopatiei.
 • Solicitați Direcției de Sănătate și Acțiune Socială pentru legalitatea pregătirii inițiale în domeniul osteopatiei după Bacalaureat (1990).
 • Solicitați înregistrarea activității sale de învățământ superior la Ministerul Educației Naționale (1992).
 • Formarea predării în conformitate cu standardele definite de Uniunea Europeană la Bologna (2001).
 • Obținerea înregistrării diplomei , Diploma de Osteopatie Franceză, în Registrul Național al Certificărilor Profesionale (diplomă certificată de nivel II, decret din 10 aprilie 2009 - JO din 21 aprilie 2009). În 2014, ESO a fost confirmat să-și înregistreze diploma la nivelul I ( Ordinul ministerial din 20 ianuarie 2014).

  neck and shoulder treatment at physical therapistJesper Aggergaard / Unsplash

Valorile ESO: pasiune și precizie

Misiunea ESO Paris este de a instrui practicieni foarte competenți și competenți în domeniul osteopatic, recunoscuți la nivel european de organismele profesionale și, în consecință, capabili să trăiască pe deplin în profesia lor.

Elevii de la ESO Paris sunt osteopatii instruiti in rigoare stiintifica, in cel putin 5 ani. Pentru absolvenții osteopatici, ESO Paris oferă un an suplimentar opțional, care deschide noi oportunități axate pe cercetare, predare sau diverse specialități (osteopatie peri-natală, osteopatie acvatică, osteopatie sportivă, osteopatie geriatrică).

Certificarea ESO Paris conform standardelor ISO 9001 pentru calitatea predării, organizării și managementului său, în mai 2003, demonstrează efortul de calitate susținut de instituție și angajamentul său de a elevii (și părinții lor) care i-au dat încredere. Satisfacția elevilor trece prin condițiile de studiu care le sunt propuse și succesul care ar putea fi al lor la sfârșitul acestor studii. ESO Paris urmărește acest obiectiv major de succes prin:

 • Un program de alegere și de nivel înalt, printr-o pregătire pe termen lung, multifuncțională și generalistă, cu un an suplimentar opțional și specializare opțională (bacalaureat 5 1)
 • O clinică integrată, cea mai mare clinică osteopatică din Franța, care oferă mai mult de 25 000 de consultații interne pe an și oferă studenților o experiență profesională progresivă, regulată și recurentă la care trebuie adăugate peste 10.000 de consultări osteopatice externe instituției în spitale publice, private sau asociative
 • O facultate formată din specialiști academici , profesori , practicieni cu experiență , cercetători și vorbitori internaționali de renume internațional
 • O relație susținută cu învățământul superior universitar, la originea formării extinse și a stagiilor specifice
 • Un raport profesor / student aproape de 1 din 12
 • Lucrări de reflecție și de cercetare comune în grupuri mici: TP, TD, studii de caz, proiecte, tutoriale, ...
 • Autonomie absolută , care îi permite să-și dezvolte și să-și adapteze propriile programe (adesea în legătură cu alte instituții franceze sau străine), să se echipeze cu resursele umane și materiale de care are nevoie pentru a fi eficiente și pentru a ajunge la o universitate tehnologică la scară umană.

locație

Situat în inima campusului universitar din Marne-la-Vallée, Ecole Supérieure d'Osteopathie se bucură de o locație privilegiată, care îi permite studenților francezi și străini să studieze mai mult într-un cadru liniștit și verde, deși localizat în apropiere de la Paris (aeroporturile Roissy Charles De Gaulle și Orly 30 min, Paris Gare de Lyon 20 min de RER A). ESO găzduiește 600 de studenți pe an, toate nivelurile de studiu combinate. Apropierea de alte școli mari din campus promovează schimbul între oameni din medii diferite.

Locații

Champs-sur-Marne

Address
8 rue Alfred Nobel – Cité Descartes – 77420 CHAMPS SUR MARNE
77420 Champs-sur-Marne, Île-de-France, Franţa

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Programe

Această școală oferă și: