Read the Official Description

Universitatea din Milano este o universitate publică de învățământ și cercetare, care - cu 8 facultăți și 2 școli și un personal didactic de peste 2000 de profesori - se distinge prin varietatea sa de domenii disciplinare.

Un institut de conducere în Italia și Europa pentru productivitate științifică, Universitatea din Milano este cea mai mare universitate din regiune, cu aproximativ 64.000 de studenți; este, de asemenea, o resursă importantă pentru contextul socio-economic din care face parte.

Milano este, de fapt, capitala Lombardiei, una dintre cele mai dinamice și internaționale regiuni din Uniunea Europeană, un lider în economia națională, care se află în prim planul Italiei în investiții în cercetare și dezvoltare și angajamentul față de inovația tehnologică.

Universitatea din Milano posedă, de asemenea, un remarcabil patrimoniu artistic și cultural care include clădiri istorice importante, colecții moștenite și dobândite, arhive, grădini botanice și vechea Observare din Brera comandată de Maria Teresa din Austria.

Departamentele Universității sunt găzduite în edificii istorice importante din centrul orașului Milano și în clădirile moderne din zona cunoscută sub denumirea de Città Studi (Orașul de Studii).

Printre palatele care găzduiesc facilitățile Universității se află vechiul Ca 'Granda - un complex monumental din secolul al XV-lea, situat în inima centrului istoric al orașului - Palazzo Greppi din secolul al XVIII-lea, proiectat de Giuseppe Piermarini - care a construit Teatrul Scala din Milano - și colegiul Sant'Alessandro din secolul al XVII-lea comandat de familia Arcimboldi.

Colecția de cărți, una dintre cele mai bogate din regiune, este păstrată în 47 de biblioteci, în timp ce centrul APICE colectează stocuri și arhive rare și valoroase de cărți.

Universitatea are, de asemenea, un cor și o orchestra proprie, care contribuie activ la viața culturală a orașului și primește recunoștințe internaționale pe o bază tot mai frecventă.

Informații importante despre Universitatea și departamentul SPS

 • Universitatea din Milano este singura universitate italiană din rândul celor 21 de membri ai LERU (Liga Universităților Europene de Cercetare)
 • Se situează în mod regulat la cele mai înalte poziții dintre universitățile italiene din clasamentul internațional
 • Acesta oferă 65 de programe de licență, 54 de programe de masterat și 31 de programe doctorale, cu o sumă totală de peste 60.000 de studenți.
 • Departamentul de Științe Sociale și Politice a fost clasat pe primul loc printre departamentele mari de științe sociale din ultimul exercițiu de evaluare a cercetării din Italia.
 • Departamentul a fost recunoscut ca fiind excelent atât în ​​predare, cât și în cercetare, prin exercițiul de evaluare al Universității, bazat pe un sistem de arbitri internaționali.
 • Departamentul nostru are acorduri de cooperare cu peste 70 de universități străine din Europa.
 • Am fost primul Departament al Universității din Milano care desfășura un program de licență în întregime predat în limba engleză (în afară de câteva alte programe de masterat în limba engleză)

Avantaje în studierea la Milano

 1. Studiați într-una dintre cele mai prestigioase și dinamice universități italiene
 2. Studiați în engleză (sau italiană dacă preferați) într-un mediu cosmopolit, într-un oraș care găzduiește 6 universități
 3. Trăiți într-un oraș modern și plin de viață, într-o țară renumită pentru moștenirea culturală, atracțiile istorice și calitatea vieții.
 4. Alegeți să fiți primul student BA care stabilește punți între culturi, țări și sisteme educaționale
Programs taught in:
Engleză

Această școală oferă și:

BA

University of Milan - Department of Social and Political Sciences

Știința politică (SPO) în limba engleză este gândită atât pentru studenții internaționali, cât și pentru cei italieni care doresc să urmeze o cale provocatoare și inovato ... [+]

Știința politică (SPO) în limba engleză este gândită atât pentru studenții internaționali, cât și pentru cei italieni care doresc să urmeze o cale provocatoare și inovatoare pentru obținerea diplomei BA. Acesta combină un caracter multidisciplinar, cu un accent specific pe complexitatea interconectare dintre politică și economie.

Primii doi ani includ module în istoria contemporană, economie, drept, științe politice și sociologie. La începutul ultimului an al celui de-al doilea an, elevii trec de la cursuri generaliste la o piesă care include cursuri metodologice precum Filosofia Științei și Polimetriei, cursuri în domeniul științei politice și economice, plus laboratoare și cursuri elective.... [-]

Italia Milan
September 2019
La zi
3 anii
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

BA in Political Science (Politics and Economics) at the University of Milano - video

BA in Political Science (Politics and Economics) at the University of Milano - clip

International students @ Unimi

Address
Via Festa del Perdono, 7
20122 Milan, Lombardy, Italia
Website