Citește Descrierea Oficială

Universitatea Jagielloniană , înființată în 1364, este cea mai veche universitate din Polonia și a doua cea mai veche instituție de învățământ superior din Europa Centrală și de Est. Aici a fost elaborată Școala din Cracovia a Legii Națiunilor în secolul al XV-lea (o formă timpurie a dreptului internațional contemporan). Apoi, la începutul secolului al XIX-lea, la universitatea noastră a fost înființată Departamentul de Abilități Politice.

După ce Polonia și-a recăpătat independența, Școala de Științe Politice (SPS) a fost înființată în cadrul Facultății de Drept în 1920. Ea sa bazat pe Școala Liberă de Științe Politice (École Libre des Sciences Politiques) din Paris. Activitatea SPS a fost oprită de apariția celui de-al doilea război mondial, iar în locul său a fost organizată o educație subterană. Deși școala și-a reluat activitatea în 1946, a fost închisă de autoritățile comuniste la sfârșitul anilor '40. În 1969, la Facultatea de Drept a fost înființat Institutul de Științe Politice (IPS).

În anul 2000 a fost înființată Facultatea de Studii Internaționale și Politice . A fost împărțită în patru unități: (1) Institutul de Științe Politice (menționat mai sus); (2) Institutul de studii etnice și diaspora poloneză (înființat în 1972); (3) Institutul de Studii Regionale; și (4) Școala de limbă și cultură poloneză (care funcționează ca parte a facultății până în 2005).

Unul dintre scopurile principale pentru înființarea noii facultăți a fost acela de a combina eforturile academice și didactice întreprinse de diferite grupuri de cercetători universitari la universitate în domeniul dezvoltării politice și internaționale - așa cum se vede din perspective juridice, istorice, filosofice, sociologice și culturale .

Cu timpul, au fost create noi unități în cadrul facultății, adesea ca urmare a reorganizării unităților existente anterior. În 2004, au fost înființate Institutul de Studii Americane și Diaspora Poloneză (care a inclus și Departamentul de Interfațare a Studiilor Americane, fondat în 1991) și Institutul de Studii Europene (care a apărut în cadrul Departamentului Interfațational de Studii Europene, înființat în 1993). În 2005, a fost înființat Institutul de Studii Ruse și Est-Europene.

În 2005, Divizia de Studii Ucrainene (înființată în 2000) a devenit o unitate independentă a Facultății. Conform unui decret emis de președintele Universității Jagiellonian din 2006, Centrul pentru limbă și cultură chineză, altfel cunoscut sub numele de "Institutul Confucius din Cracovia", face parte din facultate.

În anul 2008, Centrul pentru Studii privind Holocaustul a fondat unitatea de studii pentru Holocaust înființată în 1996. În 2010, Divizia Orientului Mijlociu și Orientului îndepărtat (înființată în 2000) a devenit Institutul Orientului Mijlociu și Orientului îndepărtat. În același an, a fost înființat Centrul de studii lituaniene.

În anul 2012 Centrul de Cercetare cantitativă în Științe Politice a fost înființat la inițiativa Facultății de Studii Internaționale și Politice și a Facultății de Matematică și Informatică. De asemenea, în anul 2012, Centrul Polonez de Cercetare al Universității Jagiellonian a fost înființat la Londra cu ajutorul cercetătorilor din cadrul Facultății.

În 2013, Institutul de Studii Regionale a fost reformat ca Institutul de Studii Interculturale. Centrul Jagiellonian pentru Studii privind Migrația a fost deschis și în acel an. În 2014, a fost înființat Centrul Jagiellonian pentru Studii Africane.

Unitățile Facultății

Unități de bază:

 • Institutul de Studii Americane și Diaspora poloneză,
 • Institutul Orientului Mijlociu și Orientului îndepărtat,
 • Institutul de Studii Europene,
 • Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale,
 • Institutul de studii ruse și est-europene,
 • Institutul de Studii Interculturale,
 • Divizia de Studii ucrainene,
 • Centrul pentru Studii privind Holocaustul,
 • Centrul pentru limbă și cultură chineză ("Institutul Confucius din Cracovia"),
 • Centrul de studii lituaniene.

Unități interfață

 • Centrul de cercetare cantitativă în științe politice,
 • Centrul Jagiellonian pentru Studii privind Migrația

Alte unități

 • Centrul Polonez de Cercetare al Universității Jagiellonian din Londra,
 • Casă de oaspeți

Universitatea Jagielloniană

Universitatea Jagielloniană studiază cele trei niveluri: Ordinar, Masterat și Doctoral, urmând principiile Procesului de la Bologna. Există peste 100 de grade și specialități disponibile în limba poloneză, precum și peste o duzină în limba engleză. Sistemul European de Credite Transferate (ECTS) a fost implementat în toate cursurile și specialitățile, permițând legătura fără probleme a studiilor la UJ cu studii din alte țări europene. Împreună cu dezvoltarea cooperării cu un număr de universități din întreaga lume, acest lucru a permis o mare creștere a mobilității studenților.

Programe predate în:
 • Engleză
 • Lustrui

Această școală oferă și:

BA

Faculty of International and Political Studies at Jagiellonian University

Bachelor of Arts in Relații Internaționale și Studii de Zona (IRAS) este un program interdisciplinar de licență care oferă o perspectivă internațională și comparativă rig ... [+]

Bachelor of Arts in Relații Internaționale și Studii de Zona (IRAS) este un program interdisciplinar de licență care oferă o perspectivă internațională și comparativă riguroasă asupra sistemului global contemporan și a diferitelor regiuni ale lumii. Scopul său este de a încuraja gândirea creativă a problemelor globale complexe și de a le oferi studenților instrumentele analitice, expertiza lingvistică și înțelegerea interculturală, pentru ai ghida în acest proces. Gradul nostru oferă o bază solidă în problemele internaționale, împreună cu o oportunitate de a se specializa într-o anumită regiune sau un subiect specific. Veți învăța cum a evoluat sistemul internațional și să se angajeze cu oamenii de știință în dezbaterile despre dilemele care domină politica internațională contemporană. Cercetarea și predarea noastră acoperă întregul spectru de teme din relațiile internaționale și studii de spațiu, inclusiv politica internațională și economia, dezvoltarea, guvernanța globală, etica afacerilor internaționale, rezolvarea conflictelor și consolidarea păcii, integrarea regională, diversitatea culturală și dialogul intercultural. În plus, programul oferă o analiză aprofundată a politicilor, economiei, securității, culturilor și societăților din diferite regiuni ale lumii. Al doilea și al treilea an de program vă permit să vă concentrați asupra uneia dintre cele două specializări: Securitate internațională sau Studii de zonă. Alegerea unei specializări vă va oferi un studiu concentrat și aprofundat al domeniilor care vă interesează cel mai mult.... [-]

Polonia Kraków
Octombrie 2019
Engleză
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

Jagiellonix - etiuda promocyjna Uniwersytetu Jagiellońskiego

Uniwersytet Jagielloński - Uniwersytet XXI wieku

Uniwersytet Jagielloński - Zmieniamy Świat

AIAS All Around The World

Location address
Collegium Novum ul. Gołębia 24, 30-007 Kraków
Kraków, Lesser Poland Voivodeship, PL