Atlântica

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Istorie: Atlântica

Atlântica sa născut în 1996 ca o instituție de interes public care a căutat să fie o referință orientată spre crearea, transmiterea și difuzarea cunoștințelor, științei și tehnologiei prin articularea studiului, predării, cercetării și dezvoltării experimentale.

Gestionat de EIA - Teaching, Research and Administration SA, un institut înființat în 1993, cu scopul de a dezvolta o instituție de învățământ superior de calitate, recunoscută pentru abilitatea de a instrui profesioniști de excelență pe piața muncii, sa bazat pe profesori universitari, cercetători, instituții financiare, grupuri instituționale, companii de servicii și studii, precum și municipalitatea Oeiras, care până în 2014 a rămas acționar principal. În 1996 a început primele grade în domeniul managementului, Mediului, Teritoriului, TIC și Management în Sănătate și în anul 2001 a fost creat la Scoala de Sanatate de Atlântica . De atunci, Atlântica a lărgit interesele științifice și a consolidat componentele sale de predare și cercetare.

În 2014, Carbures a dobândit 87% din capitalul social al EIM, exprimându-și intenția de a contribui la o schimbare a învățământului superior în Portugalia, încurajând legătura dintre industrie - învățământul universitar - cercetare, materializată prin crearea un pol tehnologic de dezvoltare în domeniul ingineriei materialelor și al științelor ingineriei aeronautice - activitatea sa principală.

Această colaborare va permite transferarea cunoștințelor companiei către universitate, într-o relație bi-anuală, pentru a instrui absolvenți, maeștri și medici, viitori profesioniști, cu competențe utile companiei, dar și pentru a permite universității să sprijine compania în proiecte de cercetare și dezvoltare tehnologică. Prin acest nou model de predare, care privilegiază domeniile de cunoaștere universitară / companie, transversale și complementare (sănătate, științe ale afacerilor, tehnologii informaționale, inginerie) și o investiție puternică în cercetare care provine din inovația aplicată, Atlântica marchează diferența dintre învățământul superior din Portugalia, privat și public.

Atlântica permite studenților să învețe și să realizeze cercetări de înaltă calitate, cu formare specializată, integrată cu realitatea companiilor și, astfel, cu o mai mare capacitate de angajare.

Astăzi, Atlântica intenționează să se distingă și să fie un instrument valoros al progresului universitar în Portugalia.

Istorie: ESSATLA

Școala de sănătate a Atlântica (ESSATLA) a fost creată în 2001 ca o unitate organică a Universității Atlântica , unde a fost integrată ca o școală de sănătate de nivel politehnic.

Având în vedere că a fost o unitate organică a Universității Atlântica , administrația a aparținut instituției respective, EIA.- Teaching, Research and Administration SA, care a fost creată în 1993 de un grup de profesori universitari, cercetători, instituții financiare, grupuri instituționale, de servicii și de studiu, precum și de municipalitatea Oeiras, care până în 2014 a rămas acționar principal.

În anul 2002 au început două cursuri în două etape, cu orientare tehnică și profesională, în radiologie, în analize clinice și sănătate publică. Cursurile de îngrijire medicală (2001), Terapia fizică (2001), Terapia vocală (2003) și Cursul de formare complementară (2002).

Cursurile școlii au căutat să răspundă cerințelor formării tehnico-presionale și, în același timp, să ofere studenților o formare umanistă într-o perspectivă integrată cu științele sociale și comportamentul.

De la început, ele au avut o componentă puternică de practică într-un context profesional, prin predarea în context clinic, care a condus școala să stabilească protocoale de colaborare cu spitale și centre de sănătate în regiunea Lisabona.

Datorită nevoii de a adapta cursurile la evoluția științifică și tehnologică a domeniilor lor respective, cursurile de terapie prin vorbire, radiologie, analiză clinică și sănătate publică au fost întrerupte după anul 2015, iar o nouă etapă a început să reformuleze aceste zone. cursuri, în conformitate cu orientările emise în timp util de către comisiile de evaluare A3es.

În iulie 2017 a fost acreditat noul grad în domeniul osteopatiei, care a intrat în funcțiune în 2017-2018.

Locații

Barcarena

Address
School of Management Sciences, Health, IT &
Engineering
Fábrica da Pólvora de Barcarena
2730-036 Barcarena
Portugal

2730-036 Barcarena, Lisabona, Portugalia

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră