Atlântica

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Istorie: Atlântica

Atlântica sa născut în 1996 ca o instituție de interes public care a căutat să fie o referință orientată spre crearea, transmiterea și difuzarea cunoștințelor, științei și tehnologiei prin articularea studiului, predării, cercetării și dezvoltării experimentale.

Gestionat de EIA - Teaching, Research and Administration SA, un institut înființat în 1993, cu scopul de a dezvolta o instituție de învățământ superior de calitate, recunoscută pentru abilitatea de a instrui profesioniști de excelență pe piața muncii, sa bazat pe profesori universitari, cercetători, instituții financiare, grupuri instituționale, companii de servicii și studii, precum și municipalitatea Oeiras, care până în 2014 a rămas acționar principal. În 1996 a început primele grade în domeniul managementului, Mediului, Teritoriului, TIC și Management în Sănătate și în anul 2001 a fost creat la Scoala de Sanatate de Atlântica . De atunci, Atlântica a lărgit interesele științifice și a consolidat componentele sale de predare și cercetare.

În 2014, Carbures a dobândit 87% din capitalul social al EIM, exprimându-și intenția de a contribui la o schimbare a învățământului superior în Portugalia, încurajând legătura dintre industrie - învățământul universitar - cercetare, materializată prin crearea un pol tehnologic de dezvoltare în domeniul ingineriei materialelor și al științelor ingineriei aeronautice - activitatea sa principală.

Această colaborare va permite transferarea cunoștințelor companiei către universitate, într-o relație bi-anuală, pentru a instrui absolvenți, maeștri și medici, viitori profesioniști, cu competențe utile companiei, dar și pentru a permite universității să sprijine compania în proiecte de cercetare și dezvoltare tehnologică. Prin acest nou model de predare, care privilegiază domeniile de cunoaștere universitară / companie, transversale și complementare (sănătate, științe ale afacerilor, tehnologii informaționale, inginerie) și o investiție puternică în cercetare care provine din inovația aplicată, Atlântica marchează diferența dintre învățământul superior din Portugalia, privat și public.

Atlântica permite studenților să învețe și să realizeze cercetări de înaltă calitate, cu formare specializată, integrată cu realitatea companiilor și, astfel, cu o mai mare capacitate de angajare.

Astăzi, Atlântica intenționează să se distingă și să fie un instrument valoros al progresului universitar în Portugalia.

Istorie: ESSATLA

Școala de sănătate a Atlântica (ESSATLA) a fost creată în 2001 ca o unitate organică a Universității Atlântica , unde a fost integrată ca o școală de sănătate de nivel politehnic.

Având în vedere că a fost o unitate organică a Universității Atlântica , administrația a aparținut instituției respective, EIA.- Teaching, Research and Administration SA, care a fost creată în 1993 de un grup de profesori universitari, cercetători, instituții financiare, grupuri instituționale, de servicii și de studiu, precum și de municipalitatea Oeiras, care până în 2014 a rămas acționar principal.

În anul 2002 au început două cursuri în două etape, cu orientare tehnică și profesională, în radiologie, în analize clinice și sănătate publică. Cursurile de îngrijire medicală (2001), Terapia fizică (2001), Terapia vocală (2003) și Cursul de formare complementară (2002).

Cursurile școlii au căutat să răspundă cerințelor formării tehnico-presionale și, în același timp, să ofere studenților o formare umanistă într-o perspectivă integrată cu științele sociale și comportamentul.

De la început, ele au avut o componentă puternică de practică într-un context profesional, prin predarea în context clinic, care a condus școala să stabilească protocoale de colaborare cu spitale și centre de sănătate în regiunea Lisabona.

Datorită nevoii de a adapta cursurile la evoluția științifică și tehnologică a domeniilor lor respective, cursurile de terapie prin vorbire, radiologie, analiză clinică și sănătate publică au fost întrerupte după anul 2015, iar o nouă etapă a început să reformuleze aceste zone. cursuri, în conformitate cu orientările emise în timp util de către comisiile de evaluare A3es.

În iulie 2017 a fost acreditat noul grad în domeniul osteopatiei, care a intrat în funcțiune în 2017-2018.

Această școală oferă programe în:
  • Portugheză

Vedea Programe de Licență » Vedea Health Licenţă » Vedea Doctorat » Vedea Masterate »

Programe

Această școală oferă și:

Licenţă

Diplomă în Ingineria Materialelor

Campus Cu normă întreagă 3 anii October 2018 Portugalia Barcarena

Gradul de inginerie a materialelor își propune să formeze absolvenți de înaltă calitate, care nu numai că vor demonstra conducerea tehnică și profesională, ci și adaptabilitatea necesară într-o societate în continuă schimbare. [+]

Descrierea cursului

Gradul de inginerie a materialelor își propune să formeze absolvenți de înaltă calitate, care nu numai că vor demonstra conducerea tehnică și profesională, ci și adaptabilitatea necesară într-o societate în continuă schimbare.

Acest grad oferă, de asemenea, expertiză în domeniul materialelor compozite, care va servi drept bază pentru ciclul 2 de Inginerie Materiale pentru Aeronautică și le va aduce un avantaj competitiv față de studenții de la alte instituții de învățământ superior. Inovația și tehnologia avansată caracterizează acest grad, pe lângă marea legătură cu o industrie în creștere și cercetare.

Planul de studiu este un pionier în predarea unor discipline practice, cum ar fi repararea și reciclarea materialelor compozite, precum și subiecte noi, cum ar fi noile acoperiri utilizate în aeronautică, suprafețe bio-mimetice, grafen, etc. componente practice și de laborator.... [-]


Diplomă în management

Campus Cu normă întreagă 3 anii October 2018 Portugalia Barcarena

Cursul de management al Atlântica își propune să pregătească specialiști cu înaltă calificare în domeniul științelor de afaceri, o diplomă care prezintă o componentă organizațională remarcabilă, direct legată de companii, organisme centrale, locale, regionale sau supranaționale și alte organizații neguvernamentale. [+]

Descrierea cursului

Cursul de management al Atlântica își propune să pregătească specialiști cu înaltă calificare în domeniul științelor de afaceri, o diplomă care prezintă o componentă organizațională remarcabilă, direct legată de companii, organisme centrale, locale, regionale sau supranaționale și alte organizații neguvernamentale.

În cadrul cursurilor de formare dezvoltate, Licenciatura își asumă obiectivele de dezvoltare și diferențiere a competențelor în raport cu alte grade de management, în contextul nevoilor și așteptărilor actuale ale comunității de afaceri naționale și internaționale, inclusiv în echilibrul dintre formarea solidă în domeniul economic și financiar, conducerea și lucrul în echipă, analiza problemelor în diferite perspective și planuri diferite, planificarea strategică, organizarea resurselor și controlul rezultatelor.... [-]


Diplomă în marketing și comunicare în afaceri

Campus Cu normă întreagă 3 anii October 2018 Portugalia Barcarena

Gradul de Marketing și Comunicare în Afaceri își propune să pregătească profesioniști calificați în cele trei domenii ale cunoașterii: Marketing, Comunicare și Management. Este singurul curs din regiunea Lisabona care adaugă aceste trei domenii. Permite o cunoaștere mai profundă a managementului marketingului și a mai multor puncte profesionale (Marketing, Comunicare, Managementul Marketingului). [+]

Descrierea cursului

Gradul de Marketing și Comunicare în Afaceri își propune să pregătească profesioniști calificați în cele trei domenii ale cunoașterii: Marketing, Comunicare și Management. Este singurul curs din regiunea Lisabona care adaugă aceste trei domenii. Permite o cunoaștere mai profundă a managementului marketingului și a mai multor puncte profesionale (Marketing, Comunicare, Managementul Marketingului).

Se intenționează ca acest curs să aibă o mare componentă practică, promovând o împărtășire constantă a experiențelor între profesori și studenți, util pentru organizațiile zilnice. Facultatea are o dublă valență: Universitatea și Compania. Nu este obișnuit ca universitățile să aibă cadre didactice cu doctorat și simultan cu experiența profesională relevantă. Acest lucru permite claselor foarte practice și adecvate realității de afaceri.... [-]


Diplomă în sisteme și tehnologii informaționale

Campus Cu normă întreagă Cu jumătate de normă October 2018 Portugalia Barcarena

Licențiatul în Sisteme și Tehnologii Informaționale, la Atlântica , în Lisabona, este un curs axat pe trei piloni: tehnologii, programare și seminarii. Tehnologia și programele sunt tradiționale în cursurile de calcul. Seminarii, pe de altă parte, oferă studenților cu diplomă de licență în domeniul sistemelor și tehnologiilor informaționale posibilitatea de a dobândi cunoștințe despre subiecte actuale în domenii precum Internet, Comerțul Electronic și Guvern, rețele de calculatoare, baze de date și sisteme inteligente, printre altele. [+]

Descrierea cursului

Licențiatul în Sisteme și Tehnologii Informaționale, la Atlântica , în Lisabona, este un curs axat pe trei piloni: tehnologii, programare și seminarii. Tehnologia și programele sunt tradiționale în cursurile de calcul. Seminarii, pe de altă parte, oferă studenților cu diplomă de licență în domeniul sistemelor și tehnologiilor informaționale posibilitatea de a dobândi cunoștințe despre subiecte actuale în domenii precum Internet, Comerțul Electronic și Guvern, rețele de calculatoare, baze de date și sisteme inteligente, printre altele.

Curriculum-ul gradului în sisteme și tehnologii informaționale este adaptat curriculum-ului internațional recomandat de Asociația de calculatoare a ACM, una dintre cele mai mari asociații profesionale de sisteme și tehnologii informaționale din lume.... [-]


Licențiat în Inginerie Aeronautică

Campus Cu normă întreagă 3 anii October 2018 Portugalia Barcarena

Gradul ridicat de calificare științifică și pedagogică a facultății, cu cunoștințe solide în domeniul ingineriei materialelor, al mecanicii și al aeronauticii, va promova o învățare solidă în acest domeniu al cunoașterii și aptitudinii de rezolvare a problemelor în diversele aspecte ale ingineriei aeronautice, utilizând noi materiale, tehnologii noi în produse inovatoare, primordiale în industria aeronautică, creând viitorii profesioniști care vor demonstra conducerea tehnică și profesională, versatilitatea și abilitatea de a lucra în echipe multidisciplinare. [+]

Descrierea cursului

Gradul ridicat de calificare științifică și pedagogică a facultății, cu cunoștințe solide în domeniul ingineriei materialelor, al mecanicii și al aeronauticii, va promova o învățare solidă în acest domeniu al cunoașterii și aptitudinii de rezolvare a problemelor în diversele aspecte ale ingineriei aeronautice, utilizând noi materiale, tehnologii noi în produse inovatoare, primordiale în industria aeronautică, creând viitorii profesioniști care vor demonstra conducerea tehnică și profesională, versatilitatea și abilitatea de a lucra în echipe multidisciplinare.

Structura curriculară a fost creată ținând cont de contextul european și internațional, pentru a garanta o ofertă și o calitate a educației corespunzătoare celei practicate în cele mai bune universități naționale și internaționale. Acesta a fost creat pentru a se adapta domeniilor profesionale inovatoare pe care țara nu le are și care se află în curs de dezvoltare rapidă, cum ar fi formarea în domeniul materialelor noi și a noilor tehnologii introduse în acest curs împreună cu cunoștințele de bază necesare în zona aeronautică, o zonă de o importanță deosebită pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare industrială ale societății portugheze.... [-]