Polytechnic Institute of Tomar

Introducere

Citește Descrierea Oficială

istorie

Institutul Politehnic din Tomar a fost creat în 1973, dar, din cauza revoluției portughez în 1974, procesul de instalare nu sa materializat.

În 1979, a fost stabilit ca Scoala de Tehnologie din Tomar (ESTT), nu integrat, a cărui comisie instalare ar fi numit doar în octombrie 1982 constând de președinte, profesorul Pacheco de Amorim, și vocale, dr Julio Dias Das Neves si Dr. Maria do Rosário Baaeta Neves. Primele cursuri au început în 1986.

Politica de învățământ superior din Portugalia definite care ar putea fi doar un Politehnica de District și, prin urmare, în 1985, a fost integrată în ESTT Politehnica din Santarém. Mai târziu, în 1994, numele său a fost schimbat la Școala de Tehnologie și Management Tomar (ESTGT).

În 1986 a intrat în funcțiune primele programe de licență de IPT: Afaceri & Management (șeful profesorul José Ribeiro Mendes), constructii (șeful profesor António Paiva) și celuloză și hârtie Tehnologie (șeful profesorul Rui Mos Ovaia), cu un total de aproximativ 90 de studenți . În 1987 a intrat în funcțiune programul de licență de arte grafice (Șef Dr. António Guilhermino Pires) și, în 1988, Cursul de studii de specialitate în artă, arheologie și restaurare (șef prof Luis Osterbeek).

În 1996, apoi ministru al Educației și Științei, Eduardo Marçal Grilo, a publicat crearea Institutului Politehnic din Tomar (IPT), cu Școala de Management (ESGT) și Școala de Tehnologie (ESTT), atât în ​​Tomar, acum în noua sa campus, cu efect de la 1 ianuarie, din 1997. A fost numit președintele lui Prof. Dr. Pacheco de Amorim, și a indicat consilierii săi profesorul José Faria Paixão profesorul José Ribeiro Mendes, cumularea cu Direcția de Școala de Management, și profesorul Rui Mos Ovaia cumularea cu Direcția de Scoala de Tehnologie.

Statutul de IPT și ale școlilor au fost aprobate și profesorul Conceição Fortunato a luat direcția ESGT si profesor Luis Merca asumat direcția de ESTT.

În 1999, a fost creat în IPT, Școala de Tehnologie din Abrantes (ESTA), regizat de profesorul Eugenio Pina de Almeida. În 2005, a fost numit la conducerea ESTA, profesorul Miguel Pinto dos Santos.

La alegerile din 2005, a fost ales președinte prof António Pires da Silva.

În alegerile din 2010 a fost ales actualul președinte Eugenio Pina de Almeida. Directori au fost numiți la ESTT profesorul João Coroado, pentru ESGT profesor Conceição Fortunato și pentru ESTA, profesorul Luis Ferreira.

Misiune

1 - Institutul este o instituție de învățământ superior politehnic în spațiul european de învățământ superior, cu condiția de competențe în domeniul științei, tehnologiei, arte și umaniste, de la început, în competiție complementar pentru învățământul superior a elevilor lor, care produc cunoștințe utile, abilități, competențe și abilități, pregătindu-i pentru piața forței de muncă și de exercitare a cetățeniei active într-o societate democratică.

2 - Institutul Politehnic Tomar încă are ca misiune: extinderea accesului la cunoaștere în beneficiul persoanelor și societății prin cercetare, educație și cooperare într-un proiect pentru un curs de formare la nivel mondial a individului; participarea activă la construirea unui spațiu european al cercetării și educației, precum și un model de dezvoltare regională cu sediul în crearea, inovare și consolidarea cunoștințelor științifice și tehnologice.

3 - Ca parte a îndeplinirii misiunii sale IPT:

  • Nu valoarea activitatea de cercetatori sale, facultate si de personal, stimuleaza formarea intelectuală și profesională a studenților săi și, asigură condițiile pentru toți cetățenii în mod corespunzător calificați care ar trebui să aibă acces la învățământul superior și învățarea pe tot parcursul vieții;
  • Promovarea mobilității efectivă a studenților și a absolvenților, atât la nivel național și internațional, în special în domeniul învățământului superior european și în comunitate vorbind portugheză;
  • Să participe la activități în rețea pentru societate, în special pentru diseminarea și transferul de cunoștințe, precum și exploatarea economică a cunoștințelor științifice;
  • Contribui la înțelegerea publică a umaniste, arte, știință și tehnologie, promovarea și organizarea de acțiuni pentru a sprijini difuzarea culturii umaniste, artistice, științifice și tehnologice, precum și asigurarea resurselor necesare în acest scop.

Fapte și personalități

O referință la Institutul Politehnic din Tomar este profesor José Bayolo Pacheco de Amorim, fiind președintele instituției încă de la început în 1982 până în 2005. IPT atribuit numele său la Auditorium principal.

Profesorul António Pires da Silva a fost a doua a lui președinte între 2005 și 2010., Membru de astăzi a Consiliului de Supraveghere și președinte al biroului de sprijin pentru președinția.

Profesorul Julio Dias Das Neves a aparținut 1982-1996, la conducerea IPT, având fost atribuit numele său la Auditorium O106. Aparținut Consiliului General până la 2014.

Primul profesor, Luis Oliveira Dias a preluat mandatul pe 27 februarie., 1984

Ofelia Ferreira a fost primul șef de servicii administrative

Unele fapte și cifre:

• În 1982 primul birou au fost într-o cameră exploatație la Templar Trade Center în Alameda prima martie în Tomar.

• În 1984 începe restaurarea primei clădiri de IPT la Avenida Cândido Madureira, luând, care ar fi achiziționat în anul următor.

• În 1986 a intrat în funcțiune primele programe de licență de IPT: Afaceri & Management (șeful profesorul José Ribeiro Mendes), constructii (șeful profesor António Paiva) și celuloză și hârtie Tehnologie (șeful profesorul Rui Mos Ovaia), cu un total de aproximativ 90 elevi.

• În 1987 a intrat în funcțiune programul de licență de arte grafice (Șef Dr. António Guilhermino Pires) și, în 1988, Cursul de studii de specialitate în artă, arheologie și restaurare (șef prof Luis Osterbeek).

• În 1988 a fost publicat primul Ghid Student.

• În 1989 primele absolvenți Absolvenții plecat pentru piața locurilor de muncă. Joaquim Pombo, de la Business & Management, José Casimiro Pereira, Vitor Gaspar și Natercia Santos, de la celuloză și hârtie Tehnologie, și Orlando Lopes da Fonseca, de la constructii sunt primele absolvenți, profesori sau Tehnicieni ridicat astăzi de IPT.

• În 1989 a lansat primul piatra Campus IPT în Tomar și primele clase a început la acest Campus în 1991.

• În 2014, IPT are de oferit 21 de licență, de master și 21 de cursuri de specializare tehnologică 17. Există aproximativ 3000 de studenți.

• Până în 2014, IPT a inscris deja aproximativ 13.000 de studenți, absolvenți și au fost deja peste 10.000.

PREMII

Institutul Politehnic din Tomar a primit mai multe premii și distincții, fie ca o instituție, fie în cadrul școlilor lor sau cursurile lor.

  • Institutul a fost acordat de către Comisia Europeană cu ECTS (Sistemul European de Credite Transferabile) Marca, adică recunoașterea de o utilizare excelent a Sistemului European de Credite Transferabile. Suntem una dintre instituțiile de învățământ europene cu cel mai bun mobilități europene cu dobândirea respectiv competențe de recunoaștere credit. Un credit corespunde la 25-30 ore de muncă într-o anumită jurisdicție stabilire cunoștințe de învățământ, înțelegerea și capacitatea că elevul ar trebui să învețe cu succes. Creditelor obținute în formare în IPT sunt recunoscute pentru excelență în Europa și avem acorduri cu instituțiile de învățământ superior din Belgia, Bulgaria, Slovenia, Republica Cehă, Spania, Slovacia, Franța, Ungaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Suedia și Turcia.
  • Institutul a fost acordat de către Comisia Europeană cu DS (Suplimentul la Diplomă) Label, adică recunoașterea emiterea un supliment Diploma excelent, care produce extra curriculare informații elev de formare. Suplimentul la diplomă International îmbunătățește transparența și facilitează recunoașterea academică și profesională a calificărilor. Permite pentru a descrie natura, contextul, nivelul, conținutul și statutul pe care elevul realizate calificările Diploma care poarta.

În anul 2008 am primit Premiul de Aur a Cursului Intensiv Erasmus pentru Managementul Calității a patrimoniului cultural.

Erasmus Mundus, în 2004, am fost primul grup selectat de Comisia Europeană.

În 1994, IPT a primit Premiul Erasmus, prin activitatea profesorul Luis Osterbeek.

Mai multe premii în design și documentar video au fost alocate elevilor IPT.

Locații

Tomar

Instituto Politécnico de Tomar

Address
Estrada da Serra | Quinta do Contador
Tomar, Districtul Santarém, Portugalia
Număr de telefon
+351 249 328 100