Qatar University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

De la înființarea sa în 1977, Qatar University (QU) continuă să funcționeze ca instituția primară de învățământ superior din Qatar și a devenit astăzi un far de excelență academică și de cercetare în regiune.

QU se angajează să ofere educație de înaltă calitate în domenii cu prioritate națională. Stabilirea acestui angajament este obiectivul de a alinia colegiile, programele și cursurile sale la standardele internaționale și cele mai bune practici stabilite. Drept urmare, QU a avut succes în inițiativele sale de acreditare, obținând aprobarea a numeroase organisme internaționale de acreditare.

QU găzduiește zece colegii - Colegiul de Arte și Științe (CAS); Colegiul de Afaceri și Economie (CBE); Colegiul Educației (CED); Colegiul de Inginerie (CENG); Colegiul de Științe ale Sănătății (CHS); Colegiul de Drept (LAWC); Colegiul de Medicină (CMED); Colegiul de Farmacie (CPH); Colegiul Sharia și Studii Islamice (CSIS) și Colegiul de Medicină Dentară (CDM).

QU oferă cea mai largă gamă de programe academice - 45 de licențe, 27 de masterat, opt doctorat. programe, patru diplome și un doctor în farmacie (PharmD) - în Qatar adaptându-le pentru a răspunde nevoilor societății qatariene.

Cercetarea este o parte integrantă a mediului academic la QU și este consolidată de o foaie de parcurs ambițioasă de cinci ani care abordează prioritățile naționale și enumeră patru domenii de cercetare prioritare - Energie, Mediu și Durabilitatea resurselor; Schimbare și identitate socială; Populație, sănătate și sănătate; și Informații, comunicare și tehnologii (TIC) - un complex de cercetare de ultimă generație și 14 centre de cercetare de excelență. Este îmbunătățit în continuare prin peste 400 de proiecte de colaborare din peste 130 de țări.

Angajarea comunității este o zonă staționată în centrul misiunii și viziunii lui QU. Universitatea se mândrește cu calitatea studenților și studenților săi și se angajează să asigure că viața din campus este un mediu îmbogățitor pentru încurajarea excelenței academice, voluntariatului, responsabilității civice și leadershipului. Asociația Alumnilor săi reunește 47.000 de studenți, studenți actuali și societatea Qatarilor.

QU își avansează obiectivul de a deveni un lider al dezvoltării economice și sociale în Qatar prin colaborări și parteneriate cu industrie, guvern, mediul academic, afaceri și societatea civilă din Qatar și nu numai.

Studenti

Corpul studenților divers și plin de viață de peste 20000 este un testament al potențialului celor mai mari viitori lideri din Qatar, savanți respectați și artizani inspirați.

Pentru a asigura studenților atingerea potențialului lor maxim, li se oferă multe oportunități și provocări unice. Acestea includ participarea la cele mai bune competiții naționale din Qatar pentru subvenții, conferințe internaționale, studii exclusive în străinătate și programe de schimb de studenți și poziții de cercetare.

În plus, tuturor studenților li se oferă o mulțime de resurse care să le asigure fiecare cerință pentru succes și viață de elev interesant. Aceste servicii includ:

 • Un campus premiat, cu arhitectură frumoasă, călătorii și navigare ușoare, multe facilități de calitate a vieții și multe altele.
 • O bibliotecă de ultimă generație, cu o selecție incredibilă de volume, precum și numeroase abonamente la reviste academice și capacitatea de a solicita noi încercări.
 • Software de ultimă oră și instrumente de comunicare pentru ușurința accesului la materialele de curs și instructorii acestora.
 • Clădiri de activități studențești pentru bărbați și femei, mari și bine mobilate, care oferă un loc ideal pentru ca elevii să se întâlnească, să socializeze și să facă rețea.
 • Un centru de sprijin pentru învățare a studenților (SLSC), pentru ajutor de curs și ateliere extracurriculare pentru îmbunătățirea abilităților.
 • Centrul de consiliere a studenților (CSC); o resursă de primă clasă pentru studenții care doresc să discute în privat probleme personale importante, inclusiv planificarea familiei, managementul personal, aclimatizarea vieții universitare și orice altceva în mintea lor.
 • O ofertă impresionantă de cafenele și opțiuni de luat masa, oferind multe gusturi individuale și cerințe de sănătate.
 • Evenimente, călătorii și activități sponsorizate de universitate, pentru a spori viața studenților și, de asemenea, pentru a încuraja interacțiuni sociale semnificative între ei și facultatea.

Facultatea și personalul universității

Qatar University oferă cu mândrie un grup extraordinar de peste 1.000 de facultăți de prestigiu, variind de la experți internaționali selectați cu atenție până la mințile naționale de top din Qatar. Fiecare membru al facultății este recunoscut pentru cercetarea cu experiență și / sau dedicația neobosită pentru studenți și este capabil să împărtășească o pasiune și o perspectivă mai mare în domeniul lor și modul în care poate ajuta la aplicarea nevoilor regionale, în timp ce urmărim viziunea națională.

Viziune și misiune

Qatar University este o comunitate intelectuală și savantă caracterizată prin discuții deschise, schimbul liber de idei, dezbaterea respectuoasă și angajamentul de a investiga riguros.

Toți membrii Universității - facultatea, personalul și studenții - sunt așteptați să avanseze valorile academice și sociale întruchipate de Universitate.

Viziunea noastra

Să fie recunoscut la nivel regional pentru excelență distinctivă în educație și cercetare, o instituție de alegere pentru studenți și savanți și un catalizator pentru dezvoltarea socio-economică durabilă a Qatarului.

Misiunea noastră

Qatar University este instituția națională de învățământ superior din Qatar. Oferă programe de licență și absolvenți de înaltă calitate, care pregătesc absolvenți competenți, destinate să modeleze viitorul Qatarului. Comunitatea universitară are o facultate diversă și angajată, care predă și conduce cercetări, care abordează provocările locale și regionale relevante, avansează cunoștințele și contribuie activ la nevoile și aspirațiile societății.

Centrele de cercetare

Ca o instituție națională premieră, QU investește și participă continuu la studii care continuă știința și societatea. Fiind un lider în tehnologiile gazelor emergente și o instituție conștientă de mediu, unitățile de cercetare autonome QU se străduiesc să aibă un impact la scară globală. Universitatea intenționează să își folosească rezultatele pentru a acumula un rezervor intelectual care va stabili o economie puternică bazată pe cunoaștere în Qatar.

Centrul pentru materiale avansate (CAM)

Centrul pentru materiale avansate (CAM) a fost înființat în 2002. CAM este dedicat să ofere excelență unică în domeniul tehnologiilor materiale. Centrul oferă asistență cu cunoștințe industriei locale de petrol, gaze și prelucrare, precum și comunității de învățare din Qatar.

Misiunea Centrului este de a spori și susține cercetarea interdisciplinară pe știința materialelor și inginerie, realizând proiecte de cercetare aplicată și oferind cunoștințe și experiență care răspund nevoilor industriei și societății.

Centrul de Știință a Mediului

Centrul de Știință a Mediului (ESC) a fost înființat pentru prima dată în 1980. Qatarul are un patrimoniu cultural marin bogat și un mediu bio-divers. Misiunea CES este să înțeleagă și să protejeze această resursă naturală prețioasă în beneficiul poporului qatar.

ESC, ca principal centru de cercetare în domeniul științei mediului din Qatar, va utiliza resurse de ultimă generație pentru a efectua cercetări de ultimă oră în științele marine (inclusiv oceanografia fizică și chimică și biologia marină); Știința atmosferică; și Științele Pământului și Terestrei.

Centrul de procesare a gazelor

Centrul de procesare a gazelor (GPC) a fost înființat în 2007. Acesta este conceput pentru a efectua cercetări și dezvoltare în zonele pertinente pentru membrii consorțiului și pentru a furniza instalații pilot pentru încercări scalabile pentru numeroase procese.

Misiunea Centrului este de a aborda problemele și provocările cu care se confruntă industriile gazelor din Qatar și din regiune. GPC oferă servicii profesionale și expertiză și se angajează în cercetări multidisciplinare, cu aplicație practică pentru a satisface nevoile industriei, mediului academic și comunității în general.

Centrul de cercetare a animalelor de laborator

LARC este primul dintre vivari de acest fel din Qatar. Oferă un atu valoros oamenilor de știință, facultăților de la Qatar University și studenților de cercetare pentru a încuraja și a asista activitățile de cercetare și asigură date științifice dobândite și valabile uman în domeniile biomedicale și medicale, inclusiv studiul proceselor biologice, investigarea cauzelor bolilor și testarea noilor tratamente și terapii.

Misiunea Centrului este de a oferi creșterea animalelor de calitate și îngrijire veterinară pentru a sprijini rolul conducător al Universității în educație și cercetare, precum și a comunității locale de cercetare atunci când este posibil.

Centrul de Cercetare Biomedicală

Centrul de Cercetare Biomedicală (BRC) a fost înființat în septembrie 2014. Centrul este un punct culminant al programului de succes biomedical, care a fost înființat din 1984. Programul Biomedical a fost primul de acest gen în afara Statelor Unite și a fost un plus important pentru susținerea Colegiul de Farmacie și nou-înființată Facultate de Medicină din universitate.

Misiunea Centrului este de a oferi un suport excelent de cercetare pentru cercetătorii biomedicali din QU și Qatar, prin facilități de ultimă generație și personal extrem de competent și să încurajeze cercetări de colaborare care avansează ancheta științifică și îmbunătățește sănătatea umană.

Alte centre de cercetare QU

Qatar Transport Center and Traffic Safety Centre

Accidentele rutiere au impact social, sănătate, mediu și economic asupra economiei Qatarului. Creșterea preconizată a populației și a evenimentelor speciale care au loc în Qatar în mod regulat au determinat Colegiul de Inginerie, Qatar University să înființeze un Centru de Studii în Siguranța Rutieră.

Misiunea centrului este crearea și diseminarea cunoștințelor legate de siguranța rutieră și prevenirea accidentelor, prin efectuarea de studii, cercetări și analize și evaluări ale accidentelor rutiere pentru a identifica cauzele principale ale accidentelor și factorii critici care au un efect major asupra reducerii accidentelor. .

Institutul de cercetare socială și economică

SESRI a fost înființată în octombrie 2008. Misiunea SESRI este de a furniza date solide și fiabile pentru a ghida formularea politicilor, stabilirea priorităților și planificarea bazată pe dovezi în sectoarele sociale și economice.

Agenda de cercetare a Institutului se întinde pe o gamă largă de domenii substanțiale de importanță pentru societatea Qatară, inclusiv forța de muncă și ocuparea forței de muncă, modernizarea și schimbarea valorilor sociale, educație, sănătate, structura familiei și impactul mass-media sociale și tradiționale.

Centrul KINDI pentru cercetare în calcul

Centrul KINDI facilitează și susține cercetarea în domeniul științei și informaticii și tehnologiei din Qatar University (QU). KINDI este un acronim pentru Informații despre cunoștințe, date în rețea și cercetare interdisciplinară, care sunt temele de cercetare ale centrului.

Misiunea Centrului este de a servi comunitatea Qatar și Qatar University , prin promovarea programelor de cercetare de calitate în zona vitală a informaticii și științelor informației și inginerie. KINDI este un cadru pentru a încuraja cercetarea colaborativă și multidisciplinară, a susține parteneriatele locale și internaționale existente și a oferi infrastructură de sprijin.

Centrul Național de Dezvoltare Educațională

Centrul pentru copii timpurii

Centru de științe sociale și științe sociale

Centrul de Dezvoltare Durabilă

Centrul pentru antreprenoriat

Centrul de Studii din Golf

Qatar Mobility Innovation Center

Centrul pentru Drept și Dezvoltare

Cariere

Bine ați venit la pagina de oportunități de carieră la Qatar University . Prin instrumentele noastre dedicate, suntem încântați să vă împărtășim cele mai noi oferte de locuri de muncă din lista noastră în continuă expansiune de programe academice de nivel mondial, centre de cercetare și departamente.

Resursele de pe acest site vă vor permite să căutați pozițiile noastre disponibile în prezent de colegiul sau biroul respectiv și să includă opțiuni avansate de filtrare pentru a vă asigura că veți găsi cariera care vă convine.

Beneficii

Situat chiar la nord de frumosul oraș Doha, campusul premiat al QU oferă o combinație uluitoare de estetică tradițională și funcționalitate modernă. Angajații universității au acces la multe săli de clasă și centre de ultimă generație, facilități elaborate și bine întreținute și o listă în continuă extindere a programelor academice respectate. QU este un testament al locului continuu al Qatarului în centrul atenției pentru angajamentul său pentru dezvoltarea culturală și educațională.

Alte beneficii exclusive ale angajării QU includ:

 • O comunitate academică și socială de susținere, cu un program pe tot parcursul anului de implicare a evenimentelor scolastice și culturale.
 • O cale clară către avansarea în carieră prin evaluările personalizate ale universității, asigurându-le membrilor să fie încurajați să lucreze la punctele lor forte și recunoscute pentru realizările lor.
 • Acces la o gamă incredibilă de biblioteci academice, instrumente profesionale și resurse IT de ultimă oră.
 • Reduceri la cursuri utile și profesionale de limbi de la Biroul de educație continuă QU.
 • O administrație care se angajează în planificare semnificativă, transparență în politici și acțiuni și locuri bine structurate pentru feedback și comunicare.
 • Un pachet excelent de angajare, inclusiv un salariu competitiv; sărbători personale, academice și naționale; Asigurarea de sănătate Qatari; indemnizație pentru educația copiilor; disponibilitatea locuințelor; opțiuni de sprijin financiar și multe altele.

Viața angajaților

Atât pentru Qataris, cât și pentru expatriați, viața în Qatar înseamnă acces direct și implicare cu o varietate incredibilă de evenimente culturale, oportunități de cumpărături nesfârșite la mall-uri, piețe și buticuri și o coastă curată pentru plajă și recreere pentru scufundări.

În calitate de gazdă a Cupei Mondiale FIFA 2022 și în pregătirea viziunii naționale Qatar 2030, Qatarul are acum mai multe de oferit ca niciodată, ca focus al creșterii fără egal și al emoției internaționale.

Locații

Doha

Address
University Street
Doha, Doha, Qatar

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră