Faculty of Veterinary Medicine - Banat University Of Agricultural Sciences And Veterinary Medicine Timisoara

Introducere

Citește Descrierea Oficială

FACULTATEA DE MEDICINA VETERINARA TIMIȘOARA

Facultatea de Medicină Veterinară Timișoara este parte a Universității Banatului de Științe Agricole și Medicină Veterinară "Regele Mihai I de România", de la Timișoara.

Istoria noastră facultate a început o dată, la 31 decembrie 1944, când Decretul Regal nr 660 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 302, de înființare a Universității de Vest, cu șapte facultăți: Drept, Litere și Filosofie, Științe, medicină umană, medicină veterinară, Farmacie și Teologie.

Din motive subiective, Facultatea de Medicină Veterinară a început activitatea abia în 1948, în Arad, într-o structură organizațională diferită. Acolo a lucrat până în 1957, când, de asemenea, de la motive subiective, intră în lichidare.

Schimbări agitat și dureroase în orientarea agriculturii, care s-au dovedit a fi total greșit, efectivele de animale și creșterea animalelor ulterior și educație agricultură a crescut. În aceste condiții, a fost înființat ca in vestul România este necesară o Facultatea de Medicină Veterinară. Astfel, prin decizia Consiliului de Miniștri nr 428 din 23 mai 1962 a fost înființată Facultatea de Medicină Veterinară, care intră în funcțiune începând cu anul universitar 1962/1963 din cadrul Institutului Agronomic din Timișoara și funcționează până în prezent cu un singur specializare: Medicina Veterinara.

Facultatea de Medicină Veterinară este un membru cu drepturi depline al:

  • EAEVE (Asociația Europeană a Instituțiilor pentru Educație veterinar), - FVE (Federația Europeană a Veterinară), - WVA (Asociația Veterinară Mondială).

De asemenea, FVM Timișoara participă la ETCS (European sistemului de credite transferabile) și este evaluat EAEVE.

În acest moment, Asociația Europeană a Instituțiilor pentru Medicină Veterinară (EAEVE), În conformitate cu normele lor și pe baza cerințelor educaționale ale Directivei CE 2005/36, articolul 38, a stabilit statutul Facultății de Medicină Veterinară Timișoara ca APROBAT.

Facultatea de Medicină Veterinară are acum:

  • 3 săli (amfiteatre) cu 345 de locuri recent modernizate și dotate cu internet wireless, proiectoare si placi inteligente; - 46 de laboratoare, din care 2 sunt la nivel național autorizate; - 5 clinici veterinare; - Un spital veterinar - hosting oportunități pentru cai, rumegătoare și animale de companie; - Farmacie veterinară; - Van încercare unul parazitologie; - 2 microbuze; - mai mult de 150 de calculatoare în rețea conectate la Internet; - Un nou complex Laboratorul de Cercetare, cu echipamente de stat-of-the-art - o nouă facilitate pentru cai sărituri jocuri.

Pentru studenți, Universitatea noastră oferă 1516 de locuri in 5 noi pensiuni renovate. Taxa pe un loc în cămin este diferită în funcție de tipul de elev (buget sau taxa de plată), precum și cu privire la confortul camerei.

De asemenea, elevii pot mânca la cantina Universității (mic dejun și masa de prânz), cu o valoare minimă de 18 lei (4 euro) / zi.

Universitatea noastră a fost acordat în secțiunea "Cel mai bun Campus" la Știință și Educație Concursul International, Oxford 2014

Această școală oferă programe în:
  • Engleză

Vedea Licenţă »

Programe

Această școală oferă și:

Contactează
Adresa locaţie
Calea Aradului, nr. 119
Timisoara, 300645 RO