Faculty of Veterinary Medicine - University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Iaşi

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Învățământul superior veterinar din Iasi dateaza de la aproximativ un secol.

"La începutul secolului 20, în cadrul Facultății de Științe din Iași, acolo a funcționat o Departamentul de Agricultură similar cu Departamentul de Chimie Agricolă înființat la Facultatea de Științe din București. In 1910, disciplinele predate în acest departament au fost următoarele: alimentația de plante și animale agricole, de prelucrare a vinului și produselor lactate. La 07 iunie 1911, un grup de profesori, printre care Haralamb Vasiliu - președintele Departamentului de Chimie Agricolă, P. Bujor, A. Popovici, I. Simionescu și, a propus înființarea unei secțiuni de Științe Agricole din cadrul Facultatea de Științe.

Cursurile au fost distribuite de-a lungul doi ani, iar în trei grupuri. De la 17 mai 1913 încoace, în partea de de Științe Agricole a avut propriile sale regulamente de funcționare, dar cam în același timp, au fost pe punctul de a pierde cadre didactice pentru zootehnie, economie rurală precum și medicină veterinară. Pozițiile au fost tăiate ", din cauza unor circumstanțe excepționale și nefavorabile în care a fost găsit în țară." (Arhivele Statului din București, Fond. Min. Instr. Dos. 2681/1913, f.189) Cu toate că aceste documente dovedesc că au existat practici veterinare din cadrul universității încă de la începutul secolului 20, a fost nevoie de aproape șase decenii de acest deziderat să devină realitate.

Înființat în 1961, Facultatea de Medicină Veterinară a fost echipat cu tehnologie foarte modernă în care personalități marcante ale învățământului superior veterinar românesc desfășurat activitatea.

Până 1974 facultatea a funcționat ca unitate individuală în cadrul Institutului Agronomic din Iasi, cu un curriculum de 5 ani în cazul în care disciplinele au fost structurate în 4 departamente.

În 1974, unitatea a fuzionat cu Facultatea de Zootehnie. De aici, în partea de Medicină Veterinară a continuat să se dezvolte în cadrul Facultății de Zootehnie și Medicină Veterinară.

În 1986, ca urmare a re-organizare, facultatea este re-fondat în cadrul Facultății de Agricultură sub numele de Departamentul de Medicina Veterinara.

Începând cu anul 1990, Facultatea câștigă nume propriu și statutul de Facultatea de Medicină Veterinară, organizat pe principiile învățământului veterinar moderne, în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Această școală oferă programe în:
  • Engleză

Programe

Această școală oferă și: