Chulalongkorn University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

prima instituție de învățământ superior din Thailanda a intrat oficial în ființă martie 1917. Terenul și de pregătire, cu toate acestea, a avut loc mai mult de un secol în urmă. Schimbările economice, sociale și politice la nivel mondial în secolul al XIX-lea au contribuit la decizia Siam de a se adapta pentru a evita să fie colonizată de puterile occidentale ( "Siam" a devenit "Tailanda" în anul 1939). Astfel, regele Chulalongkorn (Rama V) a introdus o politică regală pentru a consolida și de a îmbunătăți guvernul astfel încât țara ar putea rezista cu succes acest val de colonialism. Una dintre cele mai importante părți ale acestei politici a fost de a îmbunătăți sistemul de învățământ siamez pentru a produce personal capabil să lucreze atât în ​​sectorul public și cel privat. Ca rezultat, o școală a fost înființată în anul 1871, la Royal Pages Cazarma în compusul Grand Palace. Mai târziu, în 1882, regele Chulalongkorn a dezvoltat această școală și a dat numele de "Suankularb". În același an, regele a stabilit, de asemenea, alte școli, Cadet Școala Armatei, Școala cartografică, Școala de Princes și Școala de Studii Dhamma.

"... Toți subiecții noștri, de la copiii noștri regale până la cele mai mici de rând, va avea aceeași oportunitate de a studia - fie ei Royals, nobili sau ... commoners"

Acest citat a arătat că regele nu a uitat de cetățeni comuni. El a avut o politică de a înființa școli în tot regatul, împreună cu instituțiile de învățământ superior. El a insistat asupra faptului că "... Educație în această țară este prima prioritate, pe care sunt hotărât să se dezvolte ..." În 1899, prințul Damrong Rajanupab, un frate mai mic al regelui Chulalongkorn, care a fost ministru de Interne la momentul respectiv, a prezentat o propunere găsită Serviciul Școala de Publice cu phraya Wisutsuriyasak (MR Pia Malakul - care mai târziu a preluat titlul de Chao Phraya Phrasadej Surendradhibodi) ca principal. Cu toate acestea, din moment ce elevii școlii a trebuit să lucreze ca stagiari pagini regale în al treilea an de studiu înainte de absolvire, numele școlii a fost schimbat la Școala Regală Pagini din 1902. Valoarea Pagini Royal School a progresat în mod constant și a produs un număr tot mai mare de absolvenți pentru guvern în fiecare an. Cu toate acestea, regele Vajiravudh (Rama al VI-lea), a văzut că intenția inițială a tatălui său, regele Chulalongkorn, a fost de a stabili o instituție de învățământ superior. În timp ce, la început, cursul de studiu axat pe guvern, în timp, curriculum-ul extins pentru a include mai multe discipline pentru a satisface nevoile în expansiune ale regatului. Astfel de discipline au inclus drept, relații internaționale, comerț, agricultură, inginerie, medicină și formarea cadrelor didactice. Astfel, regele Vajiravudh a ordonat ca paginile Royal School devin o instituție de învățământ superior și a dat numele de "Colegiul Funcției Publice al regelui Chulalongkorn", la 1 ianuarie anul 1911.

Colegiul Funcției Publice folosit apoi veniturile donate de membrii familiei regale, oficiali guvernamentali și cetățeni obișnuiți să ridice o statuie a regelui Chulalongkorn cel Mare. După ce statuia a fost finalizată, aproximativ opt sute de mii de baht a rămas în Ministerul Regal al Trezoreriei. Cu interes suma a crescut de a fi 982,672 baht. Regele Vajiravudh apoi a dat această sumă să fie folosită ca capitalul inițial al colegiului. Mai mult, el a donat cu generozitate palatul fratelui său, regretatul Prințul Vajirunhis, ca site-ul colegiului și a dat un teren mare de teren, aproximativ 523 de acri, adiacente la palatul din districtul Patumwan, pentru o viitoare extindere. Mai târziu, clădirea administrativă a fost construită ca prima clădire a colegiului.

După colegiu Funcției Publice a fost în funcțiune de ceva timp, regele Vajiravudh a considerat că a atins un nivel de pregătire și așa mai departe, la 26 martie, 1917 a declarat că ar trebui să devină Universitatea Chulalongkorn, un memorial tatălui său. Universitatea nou infiintata a fost sub supravegherea Departamentului de Afaceri Universitar, Ministerul Educației. Phraya Anukijwithoon a fost primul principal (titlul a fost schimbat la rector în 1935). A existat un Consiliu Universitar, care a fost responsabil pentru elaborarea politicilor, planificarea și consilierea cu privire la afacerile universității. Prinț Damrong Rajanupab a fost președintele Consiliului, și directorul universității a fost secretar.

Cand a fost fondat la început, universitatea a avut 380 de elevi luând clase în patru facultăți situate pe 2 campusuri. Facultatea de Medicina a fost localizat la Spitalul Siriraj, în timp ce facultățile de Administrație Publică și Inginerie au fost adăpostite în clădirea Administrației și Facultatea de Arte și Științe din palatul Prince Vajirunhis "în districtul Patumwan. Facultatea de Drept a fost sub responsabilitatea Ministerului Justiției, până la universitate a fost gata să preia și Școala de pregătire a profesorilor a fost predat Ministerului Educației.

În 1923, universitatea a acceptat absolvenți de liceu pentru a studia în cadrul Facultății de Medicină, care a primit sprijin din partea Fundatiei Rockefeller pentru a organiza programul de o diplomă de licență. Cinci ani mai târziu, primul grup de 18 absolvenți au terminat studiile, și au primit primele grade care urmează să fie atribuite în regat. În 1929, Facultatea de Administrație Publică a devenit Facultatea de Drept și Științe Politice. În 1933, după instituirea monarhiei constituționale în 1932, guvernul a transferat această facultate la Universitatea Thammasat, care a fost înființat în 1934. Rezultatul a fost că Universitatea Chulalongkorn a avut doar trei facultăți în acea perioadă.

Dezvoltarea Universității Chulalongkorn a continuat. Intre 1934 1958, universitatea a subliniat perfecționarea învățământului preuniversitar; Astfel, au fost stabilite mai multe facultăți. In anul 1961, universitatea a stabilit Graduate School, urmat de centrele de cercetare și institute.

Locații

Bangkok

Address
Chulalongkorn University
254 Pathumwan, Bangkok Thailand. 10330

Bangkok, Thailanda

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră