Citește Descrierea Oficială

Nueta Hidatsa Sahnish Colegiul a fost acordată în continuare de acreditare la 12 iulie, 2006, de către Comisie cu privire la instituțiile de învățământ superior de Centrale de Nord Asociația de colegii și școli.

Informații Generale

Nueta Hidatsa Colegiul Sahnish (NHSC) este triburi inchiriat de trei triburi afiliate sediul rezervare Fort Berthold la New Town, Dakota de Nord. NHSC este controlat triburi de un consiliu de administrație, care constau din șapte membri numiți de cei șase membri ai consiliului segment și un președinte tribal. Inițial numit Fort Berthold Community College, a fost infiintata 5.02.1973, ca agenția responsabilă pentru învățământul superior pe rezervare Fort Berthold. La 27 martie 2015, trei triburi afiliate Consiliului de Afaceri a semnat o rezolutie schimbarea numelui colegiului a Nueta Hidatsa Sahnish College. Cele trei triburi afiliate aprobat conceptul care a fost nevoie de o instituție de învățământ superior pe bază de la nivel local pentru a instrui membrii tribului și de a acționa ca o influență pozitivă în reținerea culturile tribale. Un comitet director a fost numit pentru a supraveghea operațiunile inițiale ale Colegiului. Acest comitet a fost înlocuit de selectarea unui consiliu de administrație în 1974.

Primele clase oferite la NHSC au fost pe o bază de prelungire cu coordonarea instituții acreditate. Acordurile de articulare realizate la început au fost cu Universitatea de Mary, Bismarck, ND; Minot State College, Minot, ND; si la Universitatea din Dakota de Nord, Williston Center, Williston, ND. Colegiul a procedat de a dezvolta modele de planificare rază lungă. Această planificare a dus la dezvoltarea unui cadru pentru realizarea misiunii și obiectivelor Colegiului, și, de asemenea, în îmbunătățirea serviciilor educaționale și profesionale în comunitățile din întreaga rezervare.

Nueta Hidatsa Sahnish College a fost acordată acreditarea pe 12 februarie, 1988, prin intermediul Centrale de Nord Asociația de școli și universități. La 12 iulie, 2006, Nueta Hidatsa Sahnish College a fost acordată acreditarea a continuat 10 ani prin Comisia Learning Superior (HLC) și va găzdui următoarea reafirmare a vizitei de acreditare în 2017-18. Colegiul este, de asemenea, una dintre treizeci patru colegii tribale acordate 1994 de stare Land Grant instituției. Sahnish Colegiul Nueta Hidatsa este, de asemenea, un membru al American Indian Învățământului Superior Consortium (AIHEC). Pe 25 februarie 2011, Oferte instituționale HLC lui Consiliului (IAC) a votat pentru a extinde de acreditare Colegiului de a include licență de grade Science în Elementary Educație și Știința Mediului, și Bachelor of Arts în nativ Studii Americane, ceea ce face NHSC o patru ani Instituția.

Educațional Scopuri Filosofie

Noi credem că Nueta Hidatsa Sahnish College urmărește: Îmbunătățirea calității vieții pentru Mandan, Hidatsa și Arikara Nation

Oferă oportunități de îmbunătățire a economice bunăstarea noastră și a calității vieții. 10 Initiaza si implementeaza idei noi sau inovatoare în beneficiul tribului, inclusiv de conducere și de formare.

Construi o identitate puternică pozitivă a trei triburi afiliate

Un constructor de oameni și comunități de Mandan, Hidatsa și Arikara Nation Integrează cultură trei triburi afiliate, tradițiile și limba, în toate activitățile academice și sociale împuternicirea oamenilor. Un loc unde toți oamenii sunt pe primul loc pentru nevoile lor educaționale.

Asigurarea dezvoltării cetățeniei globale prin furnizarea de formare și de conducere necesare

Utilizați arta de tehnologie pentru a oferi cursuri. Pregătiți nivel global pentru a aborda impactul culturi alte, economii, medii și acțiuni. Elaborarea și utilizeze resursele existente pentru dezvoltarea în continuare a personalului / facultății și Consiliul de administrație.

Dezvoltarea unei instituții puternice financiar, care să răspundă nevoilor elevilor prin furnizarea unui mediu de învățare sigur, care promovează diversitatea și curriculum / programe relevante.

Oferă o atmosferă grijuliu și cultivarea, care vine în întâmpinarea nevoilor tuturor elevilor. Utilizați mai multe metode de predare și tehnici pentru o varietate de stiluri de învățare. Oferă oportunități de auto-îmbunătățire menținând în același timp cultura Mandan, Hidatsa și Arikara Nation. Selectați și de a dezvolta o facultate care cred în viziunea și misiunea Colegiului. Furniza evaluarea continuă a

Metode de predare / o Curriculum nevoile / comunitare și tendințele pentru a determina curs si de programe de oferte, recreere, sport, de îngrijire a copiilor, locuințe elev.

Încuraja necesitatea de a-și exprime opiniile în cunoștință de cauză pentru a face schimbări pozitive. Deveni un lider printre colegii controlate triburi, oferind cea mai bună calitate a serviciilor culturii, academice, și studenți.

Misiune

Sahnish Colegiul Nueta Hidatsa va oferi o calitate Cultural, Academic, și Învățământului Profesional și servicii pentru Mandan, Hidatsa și Arikara Nation

Viziune

Mandan, Hidatsa și Arikara Nation Nueta Hidatsa Sahnish College: O prezență dinamică care păstrează trecutul nostru și ne pregătește pentru viitor

Valorile

Valorile Nueta Hidatsa Sahnish Colegiului Sunt ilustrate prin loja pământ, care este comună acasă la Nueta, Hidatsa, și oamenii Sahnish. Unitate, fiind valoarea cheie, este situat în centrul (groapă de foc), pe care restul valorilor construi în jurul valorii de. Spiritualitate, Oameni, Cultură, și viitor sunt cele patru domenii reprezentate de cele patru posturi principale. Exterioare douăsprezece posturi reprezintă valori în fiecare din cele patru domenii.

Libertatea academică

Nueta Hidatsa Sahnish College se angajează să gândire intelectuală și exercitarea. Colegiul încurajează facultate pentru a introduce pe elevi să de puncte largi și diverse de vedere și de cercetare. Anumite principii ca parte a tradiției nativ american de fotbal, acesta este recunoscut va fi exprimată ca parte a curriculum-ului și sunt acceptabile atunci când este cazul. În orice moment, membri ai facultăților ar trebui să exercite o judecată sănătoasă, să respecte drepturile altora să-și exprime ideile și opiniile și să se asigure că aceeași libertate fi extins la studenți și colegi.

Admitere Informații și Politici

Admitere:

Nueta Hidatsa Sahnish College subscrie la o politică de admitere ușă deschisă. Orice persoană care este un absolvent al unei școli de mare acreditate sau care are sau General Educație pentru Dezvoltare (GED®) certificatul acestuia pot fi admise la NHSC. Admiterea la NHSC nu asigură admiterea la orice curs special de studiu. Unele programe au cerințe dincolo de admitere colegiu standard, care trebuie să fie îndeplinite.

Proceduri:

Următoarele elemente sunt necesare pentru admitere la NHSC:

Cerere de admitere Copie oficială de transcrieri de liceu sau certificat GED sau GED transcriere Un complet de aplicație gratuită pentru ajutor Student Federale (FAFSA) Copie a permisului de conducere, a stat de identitate, sau card de securitate socială Toți elevii nativ american înscriși într-un trib federal recunoscut trebuie să prezinte o verificare oficială de înscriere tribal Dacă este cazul studenți, nativ american nu înscriși într-un trib federal recunoscut trebuie să prezinte o verificare oficială de înscriere tribal al unuia dintre părinți Elevii trebuie să aibă un co oficial y de transcript lor (e) de la colegiu (e) a participat anterior trimis direct la registratura la NHSC Elev nou și transferul trebuie să ia o examen și să prezinte scoruri de testare pentru plasarea în Math și engleză Studenții de credit duble trebuie să prezinte Du Formularul L Credit care le primesc de la școala lor de mare pentru fiecare curs Cetățenii din afara SUA trebuie să prezinte documentația pentru a verifica dacă acestea sunt non-cetățeni cu drept

Este responsabilitatea studentului de a se asigura că toate documentele sunt primite. O așteptare vor fi plasate pe rezultate academice de student, dacă toată documentația nu este în lui / ei de fișier la sfârșitul primelor 6 săptămâni ale semestrului. Studentul nu va fi permis să se înscrie din nou, până când se depune toată documentația. Ajutor financiar ar putea fi, de asemenea, în cazul în care documentația nu amânată este depusă înainte de plata ajutorului financiar.

Financiară Informații ajutorului și Politici

Nueta Hidatsa Sahnish Colegiul Biroul de ajutor Student financiar oferă asistență studenților în asigurarea de resurse adecvate pentru a participa la NHSC. O varietate de programe sunt disponibile Toti studentii ar trebui să se aplice pentru ajutor financiar.

Tipuri de ajutoare financiare disponibile

477 demonstrative de proiect

American Fondul Indian College: www.collegefund.org
North Dakota Student Financial Asistență Grant (SSIG)
Trei Triburi afiliate program de învățământ superior
Trei Triburi afiliate Legea Parteneriatului de formare profesională (477)
Beneficii Veteran lui
Reabilitarea profesională
Fondurile Titlul IV Earned și neîncasat

Alte burse sunt disponibile la Nueta Hidatsa Sahnish College.

Programe predate în:
  • Engleză

Această școală oferă și:

BA

Nueta Hidatsa Sahnish College

Programul NAS este un program interdisciplinar axat pe amerindieni cu accent pe câmpiile indienii, în special Mandan, Hidatsa, și Arikara. Curriculum-ul oferă o abordare ... [+]

Programul NAS este un program interdisciplinar axat pe amerindieni cu accent pe câmpiile indienii, în special Mandan, Hidatsa, și Arikara. Curriculum-ul oferă o abordare interdisciplinară și științifică a nativ Studii Americane din punct de vedere nativ. Structura globală program este conceput pentru a pregăti studenții pentru ocuparea forței de muncă și în afara comunităților în lor native, pentru a oferi cursuri fundamentale pentru studenții continuă în nativ Studii Americane sau intră alte discipline, și de a oferi intelectual stimularea studii de oamenii de știință de studenți și membri ai comunității. Programul NAS utilizează o varietate de resurse de facultate aplicabile de la laboratoarele de stiinta din greu pentru a discuțiilor filosofice ale metodologiilor de cercetare propuse de alte departamente.... [-]

Statele Unite ale Americii Oraș nou Williston
Septembrie 2020
Engleză
La zi
4 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

BSc

Nueta Hidatsa Sahnish College

Mada Maagarishtauo Awa Hee Aadsa Maa Aru Maa Giguckiigash (Cei care învățăm pe copiii noștri cum totul de pe acest lucrari de excavare), program la NHSC pregătește candid ... [+]

Mada Maagarishtauo Awa Hee Aadsa Maa Aru Maa Giguckiigash (Cei care învățăm pe copiii noștri cum totul de pe acest lucrari de excavare), program la NHSC pregătește candidați pentru a preda clasele de la 1 la 6.

In anii lor juniori si seniori, candidații de lucru ca o comunitate cohorta sau de învățare, a lua cursuri împreună și interacționează într-un seminar de formare a cadrelor didactice pe săptămână pentru a construi, a reflecta, și pentru a obține perspectiva asupra experientele lor.

Criterii pentru Admitere la formarea profesorilor

Studentul care intenționează să urmeze un program de formare a cadrelor didactice în trebuie să se aplice la Departamentul de Educație profesor și să fie aprobat pentru admiterea în program. Un solicitant trebuie să îndeplinească următoarele criterii pentru a fi luate în considerare pentru admitere:... [-]

Statele Unite ale Americii Oraș nou Williston
Septembrie 2020
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Nueta Hidatsa Sahnish College

Programul Știința Mediului la NHSC se concentrează pe integrarea problemelor de mediu Fort Berthold locale cu Mandan, Hidatsa, și culturi Arikara. ... [+]

Programul Știința Mediului la NHSC se concentrează pe integrarea problemelor de mediu Fort Berthold locale cu Mandan, Hidatsa, și culturi Arikara. Programul va oferi o bază solidă într-o gamă de specialități, inclusiv: apa, aer, și calitatea solului; Wildlife Management, gama, și pescuitul; toxicologie; și conservarea resurselor, care va permite studenților noștri să obțină locuri de muncă într-o gamă largă de domenii legate de resurse naturale.

Doi ani asociat de studii Științe curge perfect în diplomă Bachelor of Science și absolvenții de la programul de știința mediului NHSC va fi în măsură să ofere sprijin esențial pentru depoluarea, restaurarea și gestionarea resurselor naturale locale. Programul va pregăti studenții pentru ocuparea forței de muncă în domenii cum ar fi de pește și de gestionare a faunei sălbatice, management de recreere, managementul resurselor, calitatea mediului și o gamă / management pajiștilor. Deși elevii vor studia o gamă de specialități, acestea ar trebui să se specializeze într-una din aceste domenii prin alegerea electives, stagiului de student, și lor de cercetare de teren.... [-]

Statele Unite ale Americii Oraș nou Williston
Septembrie 2020
Engleză
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză