Northeastern State University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

istorie

Pe măsură ce intra campusul Tahlequah Northeastern State University, aleea pavată care duce de la Muskogee Avenue vă va duce pe o cale care întruchipează istoria și moștenirea NSU. Din sculptura din bronz de Sequoyah, a remarcat din secolul al 19-lea Cherokee diplomat și creatorul silabar Cherokee, la turnul cu ceas la Seminarul Hall, care este un simbol al acestei instituții, veți participa la o experienta unica.

Înapoi în 1846, Universitatea de Stat Northeastern a fost fondat ca Seminarul National Feminin Cherokee. Această legătură istorică către Cherokee Nation și teritoriul indian face Northeastern cea mai veche instituție de învățământ superior din Oklahoma.

Istoria noastră ca o instituție de stat a început la 6 martie 1909, când legiuitorul Oklahoma achiziționat Seminarul femeie și a creat Northeastern State Normal School, unde au avut loc primele clase de la 14 septembrie, anul 1909. Un deceniu mai târziu, NSNS transformat în Colegiul de Stat Northeastern profesorului, oferind un curriculum de patru ani, care să conducă la o diplomă de licență. Oklahoma, legiuitorul a autorizat schimbarea denumirii NSTC la Northeastern State College în 1939. Am devenit cunoscut oficial ca Universitatea de Stat Northeastern în 1985.

Astăzi suntem a patra cea mai mare institutie de patru ani publice din Oklahoma și una dintre cele șase instituții regionale guvernate de consiliul Sistemului Universitar Regional din Oklahoma. Universitatea servește un nod de învățare în nord-estul Oklahoma format din trei campusuri - campusul principal în Tahlequah și campusuri ramură în Muskogee și Broken Arrow - care servesc împreună aproape 9000 de studenți anual.

Misiune, viziune și valori

Misiune

Fondat pe patrimoniul educațional bogat al Cherokee Nation, campusuri ale Universității de Stat Northeastern oferi comunităților sale diverse cu învățarea pe tot parcursul vieții, printr-o gamă largă de licență, postuniversitare și programe profesionale de doctorat. Cu așteptări mari pentru succesul elevilor, Universitatea oferă predare de calitate, curriculum provocatoare, activități de cercetare și academice, oportunități de învățare captivantă, și servicii pentru comunitățile locale și profesionale. profesorii și personalul dedicat instituției oferă un mediu de învățare orientat pe servicii, de susținere în cazul în care studenții se pregătească pentru a atinge succesul profesional și personal într-o societate multiculturală și globală.

Declaratie de misiune focalizată

Împuternicim studenți, profesori, personalul și comunitatea să atingă pe deplin potențialul intelectual și uman, prin crearea și extinderea unei culturi a învățării, descoperire și diversitate.

Viziune

Universitatea de Stat de Nord-Est modelează viitorul regiunii sale ca partener educațional al alegerii, stabilirea unui standard de excelență prin satisfacerea nevoilor intelectuale, culturale, sociale și economice ale diferitelor comunități ale universității.

Valorile

Integritate

NSU integritatea modelelor prin comportamente și practici etice și intelectuale prin onestitate avansarea, demnitatea umană, și responsabilitate.

Colaborare

NSU se angajează în colaborare prin parteneriate pentru a crea oportunități de învățare și pentru a promova succesul educațional și economic.

CREATIVITATE

NSU avansează creativitatea prin explorare, inovare, anchetă critică, și libertatea intelectuală.

conducere

NSU inspiră lider prin angajamentul său de a pregăti și servi altora.

Excelenta

NSU urmărește excelența prin îmbunătățirea în mod continuu în mod individual și ca o comunitate.

comunicare

NSU susține comunicarea prin fluxul liber de informații și idei.

Diversitate

NSU apreciază diversitatea și abilitarea prin promovarea drepturilor persoanelor fizice și a accesului egal la experiențe educaționale și de îmbogățire, respectând diferențele culturale, precum și asigurarea egalității de șanse.

NSU pe scurt

Înrolare

  • Full Time Part Time total

    Student 5001 2.043 7045

    Absolvent 477 755 1,231

    total 5478 2798 8276

Deschidere de înscriere rapoarte pentru toamna 2015

Programe de studii

54 programe de licență / specializări
24 programe postuniversitare

Deschidere de înscriere rapoarte pentru toamna 2015

Profilul de student

62,7% femei
37.3% bărbați
91,9% Oklahoma Rezidenții
6,4% Alte Statele Unite ale Americii și teritorii
50,6% alb
19,3% American Indian / Alaska Native
15,7% Două sau mai multe curse
4,0% African American / Negru
1,7% necunoscut
4,8% hispanici
2,0% din Asia
1,7% străin non-rezident
0,1% Hawaiian nativ / Pacific Islander

Deschidere de înscriere rapoarte pentru toamna 2015

Cele mai populare Domenii de studiu

Educație Primară
biologie
contabilitate
afaceri
psihologie
Justiției penale
Educație Timpurie

Facultate

51% femei
49% bărbați
19% minoritare
53% Cu cel mai înalt grad în domeniu

Clase de mărime

84% clase de licență cu mai puțin de 30 de elevi
97% clase de licență cu mai puțin de 50 de elevi

Carcasă

65% nou student în anul întâi trăiesc în campus
18% Toate undergrads locuiesc în campus

Locații

Tahlequah

Northeastern State University Tahlequah

Address
2400 W. Shawnee
74401 Tahlequah, Oklahoma, Statele Unite ale Americii
Număr de telefon
+1 918-456-5511

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră